22 Οκτ 2014

Π.Ε.Δ.Υ. / ΘΕΛΩ να ΒΡΙΣΩ, ΘΕΛΩ να ΞΕΡΑΣΩ !

του Βλάση Γωγούση

Καλά, ποιο ανεγκέφαλος Υπουργός Υγείας, ποιος προβληματικός νους ξαναρωτάω , εν ονόματι της (δήθεν) καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της ελάττωσης της πολυφαρμακίας ΔΙΕΤΑΞΕ τα παρακάτω :


( Για τα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας λέμε , του περιβόητου Π.Ε.Δ.Υ )..

Ας δούμε λοιπόν , πως αντιμετωπίζεται από το «σύστημα» μια ηλικιωμένη- λόγου χάριν- ( σακχαροδιαβητική καρδιοπαθής και με βαρεία οστεοπόρωση ) γυναίκα , η οποία επειδή έπαθε ένα δυνατό κρυολόγημα με πυρετό, έντονο βήχα , δακρύρροια και έντονο πόνο στο ένα αυτί , θέλει να επισκεφθεί έναν παθολόγο , σ`ένα ιατρείο του ΠΕΔΥ :

. Πρέπει πρώτα απ`όλα να κλείσει… .ραντεβού με τον παθολόγο ( για να της γράψει τα φάρμακα για την βρογχίτιδα), με έναν καρδιολόγο ( = φάρμακα για την καρδιά), με έναν ορθοπεδικό ( για το φάρμακο της οστεοπόρωσης ) , με έναν οφθαλμίατρο ( = σταγόνες για τα …μάτια ) , έναν ωτορινολαρυγγολόγο ( για τις σταγόνες στο αυτί) , κι` αν έχει και … λιγάκι αϋπνία και μ`έναν νευρολόγο ή ψυχίατρο ( για να της γράψει και κανένα LEXOTANILάκι !).
Ναι ., μην γελάτε και , να στηθεί στην ουρά άρρωστη και γριά γυναίκα και να περιμένει τη σειρά της 6 φορές έξω από τις πόρτες των γιατρών !’
Ενώ, σύμφωνα με το σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα- όποιος δήποτε ιατρός του ΠΕΔΥ «χτυπώντας» ένα αριθμό ( το ΑΜΚΑ, όπως λέγεται ) μπορεί να βλέπει ΄ ποια φάρμακα παίρνει συνεχώς λόγω διαφόρων χρονίων παθήσεων ο ασθενής και να αναγράφει αυτός ταυτόχρονα και τα παραπάνω φάρμακα !


{ Με την ευκαιρία πρέπει να σας πω , ότι έχουν μετατρέψει τους περισσότερους γιατρούς του ΠΕΔΥ σε απλούς συνταγογράφους- και όχι εξεταστές- δίοτι οι περισσότεροι αναμένοντες ( 21 ,νομίζω κατ` ανώτατο όριο ημερησίως ) περιμένουν ΜΟΝΟ για την αναγραφή φαρμάκων και όχι για να εξετασθούν ! }



Δεν θα το σχολιάσω βέβαια, ούτε θα πω σε σας να το σχολιάσετε , έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα ένα έργο τέχνης ενός ανώνυμου σκιτσογράφου- θαυμαστή προφανώς του εμπνευστή της …..γέννησης του ΠΕΔΥ - ΑΜΕΑ και σας το παραθέτω.





Γελοίοι καταντήσαμε αγαπητοί μου αναγνώστες .
Για να γλυτώσουνε 50- 100-200 εκατομμύρια ΕΥΡΩ , υποβάλουν τους αρρώστους σε απερίγραπτες ταλαιπωρίες – και απώλειες εργατοωρών – όταν πρόκειται για εργαζομένους- (

κάνοντας σίγουρα συγχρόνως και την πονηρή σκέψη ότι πολλοί ασθενείς για ν` αποφύγουν την ταλαιπωρία θα αγοράσουν απ` ευθείας-χωρίς συνταγή – τα φάρμακα από το φαρμακείο και θα ελαφρύνουν έτσι και το…κράτος ).
ΚΑΤΑΝΤΙΑ φίλοι μου, ΡΕΖΙΛΙ της ιατρικής, περιφρόνηση του ασθενούς, ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ στον ανθρώπινο πόνο και ταλαιπωρία ολόκληρου του οικογενειακού περίγυρου όταν ο ασθενής είναι υπερήλιξ ή κατακεκλιμμένος .
Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Α :
Ξέρω τι θα μου πείτε :
-« Μα…ξέρετε γιατρέ , πολλοί συνάδελφοί σας τα «πιάνανε» οικονομώντας τα από τις φαρμακευτικές εταιρείες «
-« Ε ! και; - θα σας απαντήσω - βρείτε τους, αποκεφαλίστε τους, κόψ`τε τους από τη ρίζα τα από …τέτοια τους , πάρτε τους πίσω τα κλεμμένα , αφαιρέστε τους τις άδειες εξασκήσεως του ιατρικού ( ή του φαρμακευτικού επαγγέλματος - γιατι υπαρχουν και φαρμακοποιοί λαμόγια , μην ξεχνιόμαστε ), κλείστε τους ισόβια στα κάτεργα αλλά αφήστε ήσυχους τους αρρώστους να πεθάνουν χωρίς τη….βοήθεια του Λοβέρδου, του Βορίδη και του….Άδωνι !
Και πριν τελειώσω σας ρωτώ :
Μήπως γνωρίζετε- γιατί εγώ δεν ξέρω - τι γίνανε οι περιβόητες λίστες Lagard . Siemens , οι κάποιες χιλιάδες of shore, τα χαρισμένα εκατομμύρια των κομμάτων που τα καταβρόχθισαν εν ονόματι της Δημοκρατίας κάποιοι …έντιμοι και χαρισματικοί κομματικοί ηγέτες. ή σε ποια χώρα αναπαύονται τα δισεκατομμύρια που διαγράφηκαν από κάποιους μεγαλοεργολάβους, καναλάρχες και εκδότες ;

Και βέβαια – θα μου πείτε- σε τέτοιο ανάξιο λαό τέτοιοι κυβερνώντες αξίζουν. ¨
Πράγματι φίλοι μου, είναι απορίας άξιο πως δεν ξεσηκωθήκαμε ακόμα με ρόπαλα με μαγκούρες να τους ανοίξουμε τα πονηρά κεφάλια τους και να τους ρίξουμε στη θάλασσα !

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη