1 Οκτ 2014

Παραιτήθηκε ο Παρις Σαββαϊδης από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Προ δύο εβδομάδων, το ΤΑΙΠΕΔ τροποποίησε αιφνιδιαστικά το καταστατικό της εταιρείας, προκειμένου να μπορεί να ορίζει απευθείας και αποκλειστικά διοίκηση της επιλογής του
Τι έγινε ρε παιδιά; Όλοι οι κεντροδεξιοί παραιτούνται;
Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του και να αποχωρήσει από το..
"τιμόνι" της Εγνατίας Οδού, γνωστοποίησε στους εργαζόμενους της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της καθηγητής Πάρις Σαββαΐδης. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας Δημήτρης Σημαιοφορίδης, "ο ίδιος (ο κ. Σαββαΐδης) επικαλείται αποκλειστικά και μόνο προσωπικούς λόγους, αλλά δεν αποκλείεται η απόφασή του για αποχώρηση να αφορά και σε άλλα θέματα".

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σαββαΐδης, την περασμένη εβδομάδα, είχε υποβάλλει την παραίτησή του και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του τρέχοντος μήνα είχε αποχωρήσει, λόγω συνταξιοδότησης, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Χρίστος Μπλάντας, χωρίς ακόμη να έχει αντικατασταθεί.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΤΕΟ (30/9/2014)

OXI ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Α.Ε

Σήμερα, ο Πρόεδρος της εταιρείας μας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» κ. Παρασκευάς Σαββαίδης, ανακοίνωσε την παραίτηση από το αξίωμά του για προσωπικούς λόγους. Η παραπάνω δυσάρεστη εξέλιξη (και λέμε δυσάρεστη γιατί πέραν όλων των άλλων αναγνωρίζουμε τις καλοπροαίρετες προσπάθειες που κατέβαλλε για την βιωσιμότητα της εταιρεία μας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο αλλά και την καλή και ειλικρινή συνεργασία που είχαμε μαζί του), έρχεται σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο για την εταιρεία μας, καθώς :
1). Με την παραίτηση του Προέδρου η εταιρεία μένει ουσιαστικά χωρίς διοίκηση, καθώς ο κ. Π. Σαββαίδης εκτελούσε και χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή, δεδομένου ότι ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής συνταξιοδοτήθηκε προ τριών εβδομάδων.
2). Η εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε», διαχειρίζεται αυτή την περίοδο πολύ σημαντικά έργα και μελέτες που αφορούν το σύνολο του ελλαδικού χώρου (κάθετοι άξονες σύνδεσης με τα Βαλκάνια, αναβάθμιση Περιφερειακής Οδού Θες/νίκης, έργα στα νησιά, μελέτες οδικής ασφάλειας κ.τ.λ) και όχι μόνο, καθώς είναι και η μοναδική ελληνική εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχει επεκταθεί με ενεργές δραστηριότητες στο Εξωτερικό.
3). Προ δύο εβδομάδων, το ΤΑΙΠΕΔ τροποποίησε αιφνιδιαστικά το καταστατικό της εταιρείας, προκειμένου να μπορεί να ορίζει απευθείας και αποκλειστικά διοίκηση της επιλογής του, χωρίς καμία ανάμιξη (τουλάχιστον τυπικά) του καθόλα αρμόδιου Υπουργείου ΥΠΥΜΕΔΙ, κατακτώντας πλέον την απόλυτη κυριαρχία επί των θεσμικών οργάνων της εταιρείας.
4). Το ΤΑΙΠΕΔ, προσπαθεί να προκηρύξει την 1η φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και των σημαντικότερων καθέτων αξόνων της σε ιδιώτες, υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις και αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον, καθώς :
α). Πιέζει για συμβιβασμό της δικαστικής διένεξης της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με το ύψος του συναφθέντος ομολογιακού δανείου (το οποίο έχει φτάσει να είναι περίπου 165 εκ. ενώ η Τράπεζα το ανεβάζει σε πολύ περισσότερο), αδιαφορώντας για το εάν η κατάληξη αυτού του συμβιβασμού θα αποβεί πιθανότατα αντίθετη με το δημόσιο συμφέρον.
β). Πιέζει για την εφαρμογή πολλαπλάσιων μετωπικών σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού με δυσβάστακτο κόστος για τον χρήστη, αντί της εφαρμογής ενός σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων με αναλογικό και δίκαιο τρόπο χρέωσης, προκειμένου να καταστεί η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού πιο ελκυστική για τους υποψήφιους «επενδυτές».

ΖΗΤΑΜΕ

• Να σταματήσει η καταστροφική εποπτεία και παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» που οδηγεί στην απαξίωσή της επαναφέροντας την άμεσα στο φυσικό της φορέα, το ΥΠΥΜΕΔΙ.
• Η Ελληνική Κυβέρνηση, αντί να δρομολογεί τη μνημονιακή υποχρέωση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, να εξετάσει σοβαρά τη λύση αυτόνομης και δημόσιας διαχείρισης του, η οποία σήμερα είναι περισσότερο βιώσιμη από ποτέ άλλοτε.
• Να προκηρυχθούν άμεσα οι χηρεύουσες κομβικές θέσεις του Γενικού Δ/ντή και Προέδρου και Δ/νοντος Συμβούλου με διεθνή διαγωνισμό, θέτοντας ως κύριο κριτήριο επιλογής την υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στη διαχείριση τεχνικών έργων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΤΕΟ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτρης Σημαιοφορίδης Αναστάσιος Παπαδόπουλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη