10 Σεπ 2014

Προσπάθησαν να ανοίξουν πανό διαμαρτυρίας στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη !

Η απύθμενη μαλακία που έχει διαβρώσει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, πήρε σάρκα και οστά χθες στην Αμφίπολη. Εκεί που έχει στραμμένα τα βλέμματά του όλος ο...
πλανήτης, κάποιοι τρόμπες επέλεξαν να κάνουν την επαναστατική γυμναστική τους και να διακηρύξουν προς την ανθρωπότητα "τα δίκαια αιτήματά τους". 
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρεθεί τίποτε αξιόλογο στον τάφο, παρά μόνο χώμα, γιατί αυτή η χώρα, δεν αξίζει να έχει τίποτε σημαντικό, παρά μόνο έγκαυλους σοσιαλιστές συνδικαλιστές, που βρωμίζουν τα πάντα, αρκεί να αναδείξουν "τα δίκαια αιτήματά τους", όπου να ΄ναι, ακόμη και γράφοντας συνθήματα στην Ακρόπολη. 
Μια χαρά συμβολισμός: το ενδιαφέρον ολόκληρης της ανθρωπότητας, θα στραφεί τώρα στη συγχώνευση ενός Γυμνασίου με ένα άλλο, σε μια ελληνική επαρχία. Ήδη, το CNN, το BBC,  οι NYT και η LE MONDE ετοιμάζουν πολυπληθείς δημοσιογραφικές αποστολές για να καλύψουν το μέγα γεγονός της Αμφίπολης, τη συγχώνευση δηλαδή ενός γυμνασίου με ένα άλλο στο ιστορικό Ροδολίβος.
Άντε, με το καλό να πάνε και οι αγρότες, να κάνουν με τα τρακτέρ τους, κατάληψη του λόφου, επειδή δεν αποζημιώθηκαν για το χαλάζι κι αν μείνει κάτι, να το ισοπεδώσουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, επειδή δεν απορροφήθηκαν στα σχολεία.
Είναι το κατάλληλο μέρος....

Πανό στην Αμφίπολη
Περισσότεροι από 50 γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Ροδολίβος βρέθηκαν την Τρίτη στον λόφο Καστά, όπου διεξάγονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές της Αρχαίας Αμφίπολης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το οριστικό κλείσιμο της σχολικής μονάδας.
Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, στις αρχαιολογικές ανασκαφές, στο λόφο του Καστά μέχρι την απαγορευτική μπάρα. Με θέα τις αρχαιολογικές ανασκαφές, προσπάθησαν να σηκώσουν το πανό τους που έγραφε «όχι στο κλείσιμο του Γυμνασίου Ροδολίβος» κάτι που δεν κατάφεραν τελικά, καθώς επενέβησαν οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και κλιμάκιο της αστυνομίας που έφτασε άμεσα στο σημείο.
«Αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ για να μας ακούσουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ροδολίβους Χρήστος Βακάλης.
Στο γυμνάσιο Ροδολίβος φοιτούσαν μέχρι πρότινος συνολικά 127 μαθητές, 47 από το Ροδολίβος, 51 από την Πρώτη και 29 από την Παλαιοκώμη. Σύμφωνα με τον κ. Βάκαλη, οι μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων την Πέμπτη δεν θα βρίσκονται στις τάξεις τους αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο του κλειστού πλέον Γυμνασίου Ροδολίβους.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη