29 Σεπ 2014

Κινδυνεύει η ζωή νοσηλευτών από φιλοξενούμενους ψυχιατρικών δομών

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στους συγγενείς του άτυχου συναδέλφου, που χθες το βράδυ έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ως αποτέλεσμα της ..
επιθετικής συμπεριφοράς φιλοξενούμενου στο ξενώνα «ΤΟ ΣΠΙΤΙ», το οποίο διοικητικά ανήκει στο «Σισμανόγλειο».

Δυστυχώς, η κατάληξη του τραγικού συμβάντος έγινε η αφορμή δημοσιοποίησης μιας πραγματικότητας που μέχρι τώρα η διοίκηση του νοσοκομείου, δεν στάθηκε ικανή να αντιμετωπίσει, αφήνοντας το προσωπικό και τους ασθενείς έκθετους στις επιθετικές συμπεριφορές κάποιων φιλοξενούμενων, παρά τις αναφορές και τις αντιδράσεις της διεπιστημονικής ομάδας του ξενώνα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται, ότι ο επιστημονικά υπεύθυνος της εν λόγω δομής, παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στη διοίκηση, για τα όσα συνέβαιναν εκεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες τα περιστατικά επιθετικότητας δεν είναι μεμονωμένα, αλλά ιδιαίτερα συχνά και επικίνδυνα, μιας και το πλαίσιο λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής είναι ακατάλληλο για τη φιλοξενία ατόμων με παραβατική συμπεριφορά, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για τη μεταφορά των φιλοξενούμενων με παραβατική συμπεριφορά, σε άλλη, δομή κατάλληλη για τις ανάγκες τους, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η ζωή των εργαζομένων, αλλά και των άλλων φιλοξενούμενων.

Τέλος, απαιτούμε τη διερεύνηση της υπόθεσης, την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τους τιμωρία.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραµµατέας

Αριστείδης Δάγλας Γεώργιος Αβραµίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη