29 Σεπ 2014

Η είδηση της χιλιετίας από τα Σκόπια: "Ο Τσάρος Σαμουήλ δεν ήταν Βούλγαρος". Και τι ήταν;

Η είδηση έχει τεράστιο ενδιαφέρον, για όσους βλέπουν μπροστά. Πολλά χρόνια μπροστά.

Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Χρόνια τώρα, ρωτάμε τους Σκοπιανούς φίλους μας, να μας πουν τι πιστεύουν για τον Τσάρο Σαμουήλ. Η κλασική ερώτηση ήταν "τι ήταν τελικά ο Σαμουήλ; Βούλγαρος ή Μακεδόνας;"
Η ερώτηση έχει τεράστια σημασία, που δεν μπορεί να αναλυθεί σε ένα κείμενο.

Υπάρχουν όμως τα εξής δεδομένα:

1) Οι Βούλγαροι είναι ένα έθνος, το οποίο προέρχεται από τις στέπες της Ουκρανίας. Γενάρχης του σύγχρονου βουλγαρικού έθνους θεωρείται ο Χαν (Βασιλιάς) Ασπαρούχ. Υπό την ηγεσία του μερικές χιλιάδες άνθρωποι, φυγάδες από τις στέπες της Ουκρανίας, εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια σε πείσμα της βυζαντινής υπερδύναμης και συγκρότησαν την Πρώτη Βουλγαρική Αυτοκρατορία, πρόγονο της σημερινής Βουλγαρίας το 681 μ.Χ.
O Σαμουήλ Β΄ ήταν Τσάρος (Αυτοκράτορας) της Πρώτης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας από το 997 έως τις 6 Οκτωβρίου του 1014. Κατά τη βασιλεία του Σαμουήλ η Βουλγαρία απέκτησε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους των Βαλκανίων (με τη σημαντική εξαίρεση της Θράκης) μέχρι τη νότια Ελλάδα. Μετέφερε την πρωτεύουσα από τα Σκόπια στην Οχρίδα και έκανε την πόλη έδρα του Βουλγαρικού Πατριαρχείου. Για το λόγο αυτό το βασίλειό του μερικές φορές ονομάζεται Δυτικό Βουλγαρικό Βασίλειο ή Δυτική Βουλγαρική Αυτοκρατορία.
Αν και η βασιλεία του Σαμουήλ έφερε το τέλος της Πρώτης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας, στη Βουλγαρία θεωρείται ηρωικός ηγέτης.


O τσάρος Σαμουήλ είχε ακόμη τρείς αδερφούς: Τους Μωυσή και  Ααρών, που ήταν μεγαλύτεροι  και τον Δαβίδ, που ήταν μικρότερος. Ο Σαμουήλ δολοφόνησε τον αδερφό του Ααρών. Ο Δαβίδ δολοφονήθηκε κάπου στην Καστοριά, ο Μωυσής σκοτώθηκε από μια πέτρα κι έτσι ο Σαμουήλ έμεινε ο μόνος άρχων της Βουλγαρίας, όπως γράφει και ο Σκυλίτσης.


Μέχρι σήμερα, οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι ο Τσάρος Σαμουήλ, είναι ο δικός τους Γενάρχης. Έφυγε από τη Βουλγαρία και ίδρυσε στην Οχρίδα το δικό του βασίλειο, το "Μακεδονικό" κατά τους Σκοπιανούς. Το θέμα όμως είναι ότι δύσκολα θα μπορούσαν να πουν ότι ο Σαμουήλ δεν ήταν Βούλγαρος και στη συνέχεια τέθηκε το ακόμη δυσκολότερο ζήτημα: πώς είναι δυνατόν να κατάγονται οι Σκοπιανοί από τον Σαμουήλ αλλά και τον Μέγα Αλέξανδρο;

Το πρόβλημα αυτό, το έλυσαν πρόσφατα: Σκοπιανός ιστορικός, ο Αλεξάνταρ Ατανασόφσκι, καθηγητής Βυζαντινολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής των Σκοπίων – UKIM, άρχισε να ξετυλίγει την ιστορική αφήγηση των Σκοπίων για τα επόμενα 100 χρόνια.

Σε ομιλία του στα Σκόπια, για τα «1000 χρόνια από το θάνατο του Σαμουήλ»  ανέφερε:

"Ο Σαμουήλ επαναστάτησε κατά του τότε βουλγαρικού κράτους, δημιούργησε δικό του κράτος και πατριαρχείο στην Πρέσπα, όπου βρίσκεται ο τάφος του. Το βασίλειο του Σαμουήλ, δεν ήταν βουλγαρικό!
Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμουήλ με τους αδελφούς του , Δαβίδ, Μωυσή και Ααρών οργάνωσαν την εξέγερση για να αποχωριστούν από το βουλγαρικό κράτος του Μεσαίωνα.
Οι ιστορικές πηγές είναι αρκετά σαφείς και ξεκάθαρες. Μερικοί σύγχρονοι Βούλγαροι ιστορικοί απαξιώνουν τα ιστορικά στοιχεία και παίζουν ένα καθαρά πολιτικό παιχνίδι για να δείξουν δήθεν το βουλγαρικό χαρακτήρα του κράτους του Σαμουήλ, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.
Ο Σαμουήλ δεν είχε σχέση με τους Βουλγάρους, αφού έκανε την εξέγερσή του κατά των Βουλγάρων στην περιοχή της Πρέσπας και όχι κάπου στη σημερινή Βουλγαρία..."

δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ http://istoriski.com/vizantologot-aleksandar-atanasovski-kontra-bugarskite-tezi-za-car-samuil/ (κάντε αυτόματη μετάφραση και θα καταλάβετε)

Λέει λοιπόν για πρώτη φορά δημόσια, ότι ο Τσάρος Σαμουήλ δεν ήταν Βούλγαρος!
Kαι τότε τι ήταν;

Αυτό είναι το σενάριο των επομένων ετών, πάνω στο οποίο θα στηθεί η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας.
Τι θα πουν οι Σκοπιανοί και πώς θα ομογενοποιήσουν τον Μέγα Αλέξανδρο με τον Σαμουήλ;

Στο taxalia έχουμε την απάντηση ! Αλλά επειδή ακούγεται τόσο παράδοξη θα την αναφέρουμε αργότερα, όταν αρχίσει αρκετός κόσμος να συνειδητοποιεί τη νέα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πραγματικότητα, που διαμορφώνουν οι Σκοπιανοί με τη βοήθεια "Αμερικανών".

Θα επανέλθουμε..
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη