24 Σεπ 2014

Οριστικό: Ο Τάφος της Αμφίπολης είναι Ρωμαϊκός, λέει η Παλαγγιά

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι "μακεδονικός", ο τάφος, σύμφωνα με ....

Έχετε γνωρίσει ποτέ τον τύπο γυναίκας, που βάφτισε εύστοχα ο Χάρρυ Κλυνν "κουλτούρα να φύγουμε".; Δηλαδή : "Κλασική περίπτωση : Γαλλικά και πιάνο και σιχαίνομαι τους Έλληνες γιατί εγώ είμαι γεννημένη για άλλες χώρες, μεγάλες, αυτός ο τόπος είναι άσχημος για μένα, με πλήγωσε μικρή, επειδή όλα τα αγόρια κοιτούσαν τις φίλες μου κι είμαι γεμάτη μίσος για την πραγματικότητα κι έτσι σπούδαζα μια ζωή κι όποτε βρίσκω ευκαιρία χύνω τη χολή μου για την Ελλάδα που με πλήγωσε, λέω τα Σκόπια "Μακεδονία", την Κωνσταντινούπολη "Ισταμπούλ", γιατί όποτε με βλέπατε από μέσα σας λέγατε "κρίμα τη γεροντοκόρη", με κάνατε να νοιώθω ένα άσημο μυρμήγκι και τώρα που πήρα μια θέση, θα βγάλω τη χολή μου, κι εύχομαι να μη δουν χαρά οι κωλοέλληνες, γιατί κανονικά εγώ είμαι καλύτερη από όλους σας κι έπρεπε να με θαυμάζετε, αλλά αφού δεν με θαυμάζετε, θα χαίρομαι όταν απογοητεύεστε και θα απογοητεύομαι όταν χαίρεστε -εσείς οι άνθρωποι της μάζας, που τόσο σιχαίνομαι".


Κι αφού τελειώσαμε με το άσχετο με το άρθρο ψυχογράφημα  (υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες, συνήθως καθηγήτριες σε Α.Ε.Ι. και πολυταξιδεμένες), ας δούμε μια άσχετη είδηση:

Η είδηση είναι ότι η καθηγήτρια και αξιότιμη κυρία Παλαγγiά,  είναι απολύτως βέβαιη ότι ο τάφος είναι Ρωμαϊκός και ο ντόρος γίνεται επειδή βρέθηκε (προφανώς δυστυχώς, ε κ.καθηγήτρια;) στη Μακεδονία.


Πιθανότατα να έχει δίκιο. Όντως ο τάφος μπορεί να είναι Ρωμαϊκός. Το θέμα όμως είναι, γιατί ζορίζεστε τόσο πολύ με την πιθανότητα να είναι κάτι που θα χαροποιήσει το μέσο Έλληνα; Γιατί θα πάθετε κατάθλιψη , αν (αν λέμε, αν, με πιθανότητα 0,1 % ) ο τάφος είναι του Μ.Αλεξάνδρου;
Γιατί μερικοί επιστήμονες θλίβονται στην υποψία ότι ο τάφος είναι του Μ.Αλεξάνδρου; Γιατί;



Ουκ εά με καθεύδειν το της Περιστέρη τρόπαιον....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη