18 Σεπ 2014

.ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ και…ΠΙΣΙΝΕΣ !!!

του Βλάση Γωγούση

Α ! βρε υποκριτές, α ! βρε βρε τιποτένιοι , πολιτευτές και κυβερνώντες χαμηλών...
 προδιαγραφών , πολύ χαμηλών , ελαχίστων , πιο χαμηλές δεν γίνεται ! .
Θα σας απασχολήσω αγαπητοί μου αναγνώστες σήμερα με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων :
Αναφέρομαι στην λαϊκίστικη μέθοδο του «ΔΙΑΙΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ» μιας προσφιλούς μεθόδου των κυβερνόντων , μιας τακτικής που αποσκοπεί στην παραπλάνηση και ΔΙΧΑΣΜΟ της κοινής γνώμης με την συνεπακόλουθο αποδυνάμωση της ενότητας ενός Λαού !.

Και εξηγούμαι :
Υπάρχουν 2 κατηγορίες ατόμων:
Οι γλεντζέδες, οι πολυταξιδεμένοι , αυτοί που τα σπάζουνε στα ξενυχτάδικα , τα παίζουν στα καζίνα,τα τρων με τις ( για το....κάγκελο λέμε !), είναι αυτοί που θέλοντας να ξεχωρίζουν από τους πολλούς το «ρίχνουνε» στο ντύσιμο, στην αγορά ωραίων ( και ακριβών) επίπλων, κοσμημάτων , ακριβών χαλιών, κινέζικων βάζων, πινάκων ζωγραφικής κ.ά.!

Αυτοί οι άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματά τους μ` αυτόν τον τρόπο και χαίρονται τη ζωή τους , γιατί έτσι τους αρέσει !

Πάμε παρακάτω :
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι , κάποιοι που έχουν τη δική τους λογική τους ή …τη δική τους τρέλα , αν θέλετε :
Αναφέρομαι σ `αυτούς που αντί να τρώνε τα λεφτά τους στα μπουζούκια, στα καζίνα και στα… Ντουμπάγια , αντί Καζίνα και μπουζούκια ξοδεύουν τα λεφτά τους (στα νόμιμα λεφτά τους αναφέρομαι) αγοράζουν ένα μεγάλο , ένα εντυπωσιακό, ένα δυνατό, γρήγορο, ΑΚΡΙΒΟ ΑΜΑΞΙ σίγουρο γι` αυτούς και την οικογένειά τους!
Υπάρχουν τέλος και κάποιοι άλλοι που- αντί να παραθερίζουν ή να πηγαινοέρχονται για μπάνια στις όμορφες Ελληνικές παραλίες - διαθέτουν ένα ποσόν και φτιάχνουν μια ΠΙΣΙΝΑ στην αυλή τους, στην οποία αυτοί , τα τέκνα τους, οι ηλικιωμένοι γονείς τους και ( συχνά) τα φιλαράκια τους, περνούν αξέχαστες στιγμές.
Καμιά αντίρρηση μέχρι εδώ;;

Κι` εδώ είναι που αρχίζουν τα επιφωνήματα και οι… κατάρες !
« ¨Ακου, πισίνες, και σου μιλάνε ύστερα για κρίση οι….κεφαλαιοκράτες, ανάθεμά τους μπουρζουάδες , τους μεγαλοφοροφυγάδες που θέλουν και πισίνες, σαν δεν ντρέ
έπονται !».
Και βέβαια όταν οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι σκληρά εργαζόμενοι για λίγες πενταροδεκάρες τ`ακούνε όλα αυτά, όχι μόνο συμφωνούν αλλά και….επαυξάνουν , …..καταρώμενοι κι` αυτοί τους…..πισινάδες !
Αυτή είναι η μέθοδος του «ΔΙΑΙΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ» που σας έλεγα, φίλοι μου.
Στρέφουμε δηλαδή έντεχνα την μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης και- εν τω μεταξύ - τις μεταμεσονύχτιες ώρες - περνάμε απ` τη Βουλή ΟΛΑ τα αντιλαϊκά Νομοσχέδια που επιβάλει η….ΤΡΟΪΚΑ !
Ξέρω αρκετούς ….πισινοϊδιοκτήτες που δεν έχουν λεπτά να ξεχρεώσουν τον μηχανισμό της πισίνας που αγόρασαν με δόσεις.,
Ξέρετε και σεις πάμπολλους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού που οι ιδιοκτήτες ή τα πούλησαν για ¨ένα κομμάτι ψωμί η έχουν καταθέσει τις πινακίδες, οι….μπουρζουάδες !!
Κι` όμως σε σημερινό άρθρο σtaxalia , διάβασα πως :
« σε μια σύσκεψη οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισαν να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή του …..google earth προκειμένου να προχωρήσει ο εντοπισμός των…..αδήλωτων «δεξαμενών κολύμβησης» .

Αυτά τα περι…πισινών
Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Για την περίφημη λίστα Lagard , δεν μας λένε όμως οι μανδαρίνοι του Υπουργείου , γιατί εδώ και 5 χρόνια ψάχνουν ακόμα και ΔΕΝ βρίσκουν μέθοδο !!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη