29 Σεπ 2014

"Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η Ρένα Δούρου"

Άρθρο του Φαίδωνα Γιαγκιώζη στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής

 

Διαβάστε τί λέει για τους δύο Περιφερειάρχες ο γνωστός Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος



Λέτε να μην πέρασε από το μυαλό τους;

Νομίζω τους πέρασε και τους παραπέρασε, και του Απόστολου και της Ρένας. Ο αείμνηστος καλός φίλος Αγαμέμνων Γκράτσιος έλεγε: «Οταν κατατάσσεσαι στο Στρατό, δεν φιλοδοξείς να μείνεις στρατιώτης. Θέλεις να γίνεις στρατηγός».

Με το εβδομήντα και τόσο ποσοστό που πήρε στις εκλογές ο Απόστολος Τζιτζικώστας και εξελέγη θριαμβευτικά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το εντυπωσιακό προβάδισμά του -τη νεότητα του- του ανοίγεται μέλλον λαμπρό για τα επόμενα βήματά του στη πολιτική.
Ο ίδιος έπιασε τα μηνύματα των καιρών και προχωράει με αργά και συνετά βήματα, ακολουθώντας τις συμβουλές του πολύπειρου πατέρα του, Γιώργου Τζιτζικώστα, «πολιτικού γιου» του Ευάγγελου Αβέρωφ: «Μη βιάζεσαι, ο χρόνος είναι με το μέρος σου».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην πενταετία που τρέχει, αν χειριστεί σωστά όσα του αναλογούν, ίσως η παράταξη τον προτείνει για αρχηγό της. Εξάλλου, οι σημερινοί αρχηγοί, θα είναι πορτρέτα φωτογραφίες στον τοίχο. Αυτή είναι η μία εικόνα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, που στα χρόνια που έρχονται ζυμώνεται με καινούρια δεδομένα και νέους ανθρώπους, που δεν έχουν καμία σχέση με πρόσωπα και πράγματα που έβλαψαν τη χώρα και το λαό.

Κι απέναντι από την Κεντροδεξιά (με σημερινούς όρους); Η Αριστερά, όχι του σταλινικού ΚΚΕ, που βρίσκει το χαμένο εαυτό της στην αναστήλωση του Νίκου Ζαχαριάδη στο παγωμένο Σογούτ της Σιβηρίας, αλλά της Κουμουνδούρου, όπου κάποιοι βλέπουν περισσότερα πλεονεκτήματα στη νέα περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, απ' ό,τι στο σημερινό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Οι αρχηγικές φιλοδοξίες της Ρένας Δούρου ξεκίνησαν από την επόμενη μέρα της μεγάλης και ιστορικής εκλογικής νίκης στις περιφερειακές εκλογές. Εμπεδώθηκε ως αίσθηση από το άρθρο που της αφιέρωσε το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», το οποίο την παρουσιάζει ως «αντίπαλο του Τσίπρα, εφόσον πετύχει στην περιφέρεια». Ο λαός, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, θέλει νέα πρόσωπα.

Οι παλιοί δεν κατάλαβαν ότι πάμε σ' έναν καινούριο κόσμο όπου αλλάζουν οι άνθρωποι, οι ιδέες, οι καιροί. Και οι καιροί θα δείξουν αν τους διαχειρίστηκαν σωστά ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η Ρένα Δούρου.

Πηγή: http://www.agelioforos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη