9 Σεπ 2014

Ελλείψεις προσωπικού στην ΓΑΔ Θεσσαλονίκης

Απογυμνωμένη από στελέχη η Αστυνομία της πόλης


Στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί ως Περιφερειακή Υπηρεσία η ΓΑΔΘ, μέχρι και τον Μάρτιο του 2014 υπήρχαν και εμφανιζόταν περίπου 1.000 κενές οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων, δηλαδή Αστυνομικού προσωπικού (Αστυφυλακών, Υπαρχιφυλάκων και Αρχιφυλάκων) που καταλαμβάνουν οργανική θέση Αστυφύλακα. 

Με την ψήφιση του νέου νόμου 4249/2014 και συγκεκριμένα με το άρθρο 41, καταργήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, πανελλαδικά, 6.700 κενές οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων. 

Μέχρι στιγμής και λόγω των αλλαγών και τροποποιήσεων στην οργάνωση και λειτουργία των Υπηρεσιών της Αστυνομίας, με το άρθρο 231 του τελευταίου νόμου 4281/2014, δεν έχει αποσαφινιστεί  το νέο οργανόγραμμα  των διάφορων Υπηρεσιών και ειδικότερα οι μειώσεις των κενών θέσεων ανά Υπηρεσία (Επιπέδου Γενικής Δ/νσης, Υποδ/νσης και Τμήματος)με οργανική θέση Αστυφύλακα και γνωστοποίηση των νέων οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων-Υπαρχιφυλάκων-Αρχιφυλάκων με οργανική θέση Αστυφύλακα.

Από την άλλη, με τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, η ΓΑΔΘ ενισχύθηκε μόνο με δέκα Αστυνομικούς που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα και τρεις βαθμοφόρους, με τη σχετική απόφαση του Αρχηγείου τον Ιανουάριο του 2014, βάσει των διατάξεων του π. δ. 100/2003.

Από τη Σχολή θα εξέλθει μικρός αριθμός Αστυφυλάκων και οι έκτακτες Μεταθέσεις Σεπτεμβρίου είναι ο μοναδικός τρόπος να ενισχυθεί με Αστυνομικούς ο Νομός Θεσσαλονίκης και να αναβαθμιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Ο Θεσσαλονικιός βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης υπέβαλλε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης Βασίλη Κικίλια στην οποία αναφέρει:

Πότε θα γνωστοποιηθεί και τι θα προβλέπει  το νέο οργανόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας, όσον αφορά τον βαθμό του Αστυφύλακα για τη ΓΑΔΘ και τις Υπηρεσίες της; 
 Πόσες, κενές θέσεις Αστυνομικών με οργανική θέση Αστυφύλακα, θα έχει η Γενική Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ);
Με πόσες θέσεις προτίθεστε να ενισχύσετε τη ΓΑΔΘ στις έκτακτες Μεταθέσεις Σεπτεμβρίου, σε σχέση  με τον πολύ μικρό αριθμό Αστυφυλάκων  που μετατέθηκε στις Τακτικές Μεταθέσεις και τη δεδομένη έλλειψη προσωπικού;
Προτίθεστε να προχωρήσετε σε Έκτακτες Μεταθέσεις και για το Αστυνομικό προσωπικό με οργανική θέση Αρχιφύλακα-Ανθυπαστυνόμου-Υπαστυνόμου του ν. 3686/2008, με σχετική προσθήκη διάταξης στο π. δ. 100/2003;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη