26 Σεπ 2014

Βγήκαν τα μαχαίρια για το ναυάγιο των διαγωνισμών για τα μαθητικά δρομολόγια

Λεονταρίδης: Φταίει η περιφέρεια 
Τζιτζικώστας: Ο υπουργός έχει αδυναμία αντίληψης 

Άγρια κόντρα και αλληλοκατηγορίες on air για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης. Τις ευθύνες στην περιφέρεια έριξε μιλώντας στο ΡΘ ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης. Ο υπουργός έχει αδυναμία αντίληψης, είπε στο ΡΘ ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας. Τον κατηγόρησε για άγνοια του θέματος.

Φταίει η περιφέρεια που δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, τόνισε ο κ. Λεονταρίδης.Υπογράμμισε πως από πλευράς υπουργείου έγιναν τα πάντα για να μην υπάρξουν προβλήματα. Υπήρχαν καθυστερήσεις με ευθύνη των περιφερειών είπε. Γνωστοποίησε πως τις επόμενες ημέρες οι λεωφορειούχοι θα πληρωθούν για την περσινή χρονιά. Είπε πως χθες ήρθε σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ και πως το θέμα θα λυθεί. Μάλιστα κατηγόρησε τους λεωφορειούχους ότι παίζουν παιχνίδια σε βάρος χιλιάδων μαθητών. Μας ενημέρωσαν τελευταία στιγμή για το πρόβλημα με τα εντελόμενα, τόνισε.

Ανένδοτοι οι λεωφορειούχοι. Αν δεν δούμε λεφτά στους λογαριασμούς μας δεν ξεκινάμε, είπε στο ΡΘ ο πρόεδρός τους κ. Πεζίκογλου. Αργότερα έκανε ένα βήμα πίσω λέγοντας ότι θα λύσουν χειρόφρενο όταν μάθουν ότι τα εντάλματα απεγκλωβίστηκαν. Απέρριψε τις κατηγορίες ότι ενημέρωσαν τελευταία στιγμή. Τους το είχαμε πει από τον Απρίλιο ότι θα κάνουμε αποχή από τα δρομολόγια, σημείωσε.

Αποποιήθηκε των ευθυνών ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας. Δεν δέχομαι από την κυβέρνηση προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στην περιφέρεια. Δεν φταίει η περιφέρεια που η επίτροπος μπλόκαρε τα εντάλματα, επειδή δεν δέχθηκε μία απόφαση του ΥΠΟΙΚ εκείνης της εποχής, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Κατηγόρησε μάλιστα ο ΥΠΕΣ για τη σημερινή κατάσταση, γιατί, όπως είπε, έβαλε κανόνες στη Θεσσαλονίκη που δεν είναι κερδοφόροι για τους λεωφορειούχους και γι' αυτό δεν έρχονται στους διαγωνισμούς. Κατηγόρησε το ΥΠΕΣ ότι καθυστέρησε να αντιδράσει.

πηγή: ραδιο θεσσαλονίκη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη