30 Σεπ 2014

Οι Εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ απαντούν στον Κολιό


Οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να απαντήσουμε σε όσα υποστηρίζει η διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. Φυσικά μόνο εμείς μπορούμε να απαντήσουμε γιατί η διοίκηση της ΑΓΝΟ Α.Ε. είναι.....




ΑΝΟΙΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ


Λαγκαδάς, 30-9-2014

Οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να απαντήσουμε σε όσα υποστηρίζει η διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. Φυσικά μόνο εμείς μπορούμε να απαντήσουμε γιατί η διοίκηση της ΑΓΝΟ Α.Ε. είναι το ίδιο και αυτό πρόσωπο (ΚΟΛΙΟΣ) .Βέβαια μας έχουν μπερδέψει, γιατί μια παρουσιάζονται σαν διοίκηση ΚΟΛΙΟΣ μια σαν ΑΓΝΟ , μια οι διευθυντές παρουσιάζονταν σαν ΚΟΛΙΟΣ και μια σαν ΑΓΝΟ. Ας είναι ... οι πάντες πλέον γνωρίζουν ότι όταν λέμε ΑΓΝΟ εννοούμε ΚΟΛΙΟΣ .
Στην απάντηση για το πώς εξαγοράστηκε η ΑΓΝΟ Α.Ε. το 2003 από την ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. θα πρέπει να ανατρέξουν σε δημοσιεύματα εκείνης της εποχής και σε ερωτήσεις βουλευτών που μιλούσαν για "σκάνδαλο" και "χάρισμα". Δεν είμαστε σε θέση και δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το τίμημα γιατί πολύ απλά ποτέ δεν γνωστοποιήθηκε, το ίδιο και οι όροι εξαγοράς. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε και προσυπογράφουμε είναι ότι ουδέποτε οι εργαζόμενοι παρακάλεσαν κάποιον επιχειρηματία να αγοράσει την ΑΓΝΟ, άλλοι παρακαλούσαν να αγοράσουν το μεγάλο όνομα της ΑΓΝΟ .
Μας μιλάνε για επενδύσεις εκατομμυρίων , αυξήσεις κεφαλαίου , πίστωση στην ΑΓΝΟ αλλά δεν μας λένε ότι η ΚΟΛΙΟΣ από τον πρώτο χρόνο έκλεισε το τυροκομείο της ΑΓΝΟ μαζί με το τμήμα παραγωγής βουτύρου, ότι τα τελευταία 2 τουλάχιστον χρόνια, βγάζαμε γιαούρτια (με τι κόστος ; ) για την ΚΟΛΙΟΣ και για τα οφέλη της, για τις εξαγωγές της και όχι μόνο , ότι κάναμε διανομή προϊόντων ΚΟΛΙΟΣ σε όλη την επικράτεια με όλα τα έξοδα (οδηγούς, διόδια, καύσιμα) να επιβαρύνουν την ΑΓΝΟ , ότι όλες οι επιταγές (ΟΛΕΣ) και τα μετρητά (2.500.000 € μηνιαίως) πήγαιναν στην ΚΟΛΙΟΣ (λόγια του προϊσταμένου λογιστηρίου, ύστερα από κατάθεση δικαστηρίου ), ότι η ΑΓΝΟ κατέληξε στο τέλος να αγοράζει γάλα μόνο από την ΚΟΛΙΟΣ ,γιατί είχαν φύγει οι περισσότεροι παραγωγοί ,με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το χρέος της. Δεν μας λένε κουβέντα για το διάστημα ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ –ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 που μπήκαν στα ταμεία της ΑΓΝΟ περίπου 5,5 εκατ. ευρώ ΜΕΤΡΗΤΑ και πήγαν ΟΛΑ σε έναν και μοναδικό πιστωτή (μαντέψτε ποιον... φυσικά την εταιρεία ΚΟΛΙΟΣ) και τέλος δεν μας λένε για το ΣΗΜΑ της ΑΓΝΟ που από τον Δεκέμβριο 2012 -πριν από την αίτηση του άρθρου 99- με ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο από την μια υπογράφει για την ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. ο κ. Ν. Κολιός και για την ΑΓΝΟ Α.Ε. ο κ. Ν. Κολιός (Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει ).
Οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ ποτέ δεν υπήρξαν πρόβατα και με γνώμονα το εργασιακό τους συμφέρον πότε δεν λειτούργησαν σε βάρος της , γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι έχουμε μείνει 6 μήνες απλήρωτοι επί Ε.Α.Σ.Θ. ΑΓΝΟ , έχουμε υπογράψει συμβάσεις με μηδενικές αυξήσεις επί ΚΟΛΙΟΥ προ κρίσης, έχουμε δουλέψει άπειρες (απλήρωτες ) υπερωρίες για την ΑΓΝΟ και την εταιρεία ΚΟΛΙΟΣ και τέλος για να φτάσει μια επιχείρηση από τα μέσα του 2003 έως το 2009 από τζίρο 33 εκ. ευρώ, σε 66 εκ. ευρώ (100% αύξηση ) σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πονούσαν και πάσχισαν για να μεγαλουργήσει η εταιρεία τους.
Η διοίκηση ΚΟΛΙΟΣ-ΑΓΝΟ μας παρουσιάζει μια σειρά από προβλήματα που οδήγησαν την εταιρεία στο κλείσιμο αλλά αυτά τα προβλήματα υπάρχουν στο 90% των επιχειρήσεων και στο κάτω – κάτω αφού το άρθρο 99 ήταν η σωτηρία της ΑΓΝΟ γιατί δεν έβαζαν και την μαμά εταιρεία (ΚΟΛΙΟΣ) που είχε ακριβώς τα ίδια προβλήματα και χωρίς τα 2.500.000 ευρώ μηνιαίως μετρητά; Ίσως δεν έχουν καταλάβει ακόμα την απόφαση για το άρθρο 99 που μιλάει για μεθόδευση. Ο κ. Κολιός και οι διευθυντές του θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι γιατί η θυσία της ΑΓΝΟ έσωσε την ΚΟΛΙΟΣ . Επιπλέον πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι μετά την απόφαση του άρθρου 99 την απεργία την επέβαλε ο κ. Κολιός με ένα ιδιόρρυθμο lock out.
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθούμε και στην απεργία στις 8-3-2013, όπου η διοίκηση ΚΟΛΙΟΣ-ΑΓΝΟ μας μιλάει μόνο για τα δεδουλευμένα 3 μηνών , δεν μας λέει για τις 103 εκδικητικές διαθεσιμότητες στις οποίες προχώρησε και δεν μπορούσε να δουλέψει το εργοστάσιο , δεν μας λέει για το κόψιμο του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα και την περιφέρεια (ποιόν εξυπηρετούσε) , δεν μας λέει ότι στις 14-02-2013 (πριν από τις 8-03-2013) σταμάτησαν οι παραγωγοί να φέρνουν γάλα στο εργοστάσιο , δεν μας λέει ότι οι γαλακτοπαραγωγοί από τις 23-02-2013 (πριν τις 08-03-2013) (μετά την εκδίκαση του άρθρου 99) ξεκίνησαν τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (επιταγές) κάτι που μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς όμως δεν το πραγματοποιήσαμε για να δουλέψει η εταιρεία και να μην μπορούν να μας χρεώσουν το κλείσιμο της ΑΓΝΟ που το είχαν ήδη προδιαγραμμένο. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Εφετείο πήγαν με το μέρος της διοίκησης αφού πρώτα διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας και υπεγράφη η Σ.Σ.Ε. την οποία κατήγγειλε στις 14.01.2013. Η απεργία χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου. ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΓΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ .Οι εργαζόμενοι σ΄αυτή την περίπτωση αποτέλεσαν το καλύτερο εξιλαστήριο θύμα. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική γιατί τα εργοστάσια τα κλείνουν οι "κακοί "επιχειρηματίες και όχι οι εργαζόμενοι.
Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και θα αποδειχτεί ότι ο κ. Κολιός και οι διευθυντές είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι. Θα βγει στο φως η αληθινή σχέση των δυο εταιρειών προς όφελος πάντα της εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ και θα δικαιωθούμε οι 400 και πλέον εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας που όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε απόγνωση.
ΥΓ. Για τις μεταβιβάσεις 20 αυτοκινήτων ΑΓΝΟ, από τον Δεκέμβριο 2012 (πριν το άρθρο99) στην ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ίσως τα πήραν για να θυμάται ο κ. Κολιός ποια εταιρεία έκλεισε.

Η Διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων ΑΓΝΟ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη