17 Σεπ 2014

Κυρία μου, συνεχίζετε να καπνίζετε;


"Γούστο μου και καπέλο μου και θα κάνω ό,τι γουστάρω! Τον εαυτό μου βλάπτω στην τελική!". αν διαβάζεις όμως αυτό το...
blog πάει να πει πως τον εαυτό σου τον αγαπάς και νοιάζεσαι για αυτόν! Για αυτό σου βρήκα μερικούς καλούς λόγους για να μην καπνίζεις.




Τα άπειρα πεταμένα λεφτά
Αν νομίζεις πως το κόστος του καπνίσματος περιορίζεται σε πακέτο άντε και κανέναν αναπτήρα, πλανάσαι πλάνη οικτρά χρυσή μου! Πέρα από το κόστος σε γιατρούς που θα πρέπει να συνυπολογίσεις, θα πρέπει να θεωρείς και πεταμένα τα χρήματα που δίνεις σε οποιαδήποτε θεραπεία ομορφιάς, ποιοτική διατροφή και άρωμα. Τι να σου κάνει το Channel No5 όταν κινείσαι μόνιμα σε σύννεφα καπνού; Τι να σου κάνει το βιολογικό αγγουράκι όταν καταπίνεις αβέρτα βενζοϊκές ενώσεις; Τι να σου κάνει η πανάκριβη η κρέμα όταν πνίγεις το νερό και το οξυγόνου του δέρματος σου στην πίσσα! Είναι καιρός για τέτοια;

Το παιδάκι σου
Αφού στην εγκυμοσύνη το είχες ελαττώσει έως κόψει, γιατί το ξανάρχισες (αν δεν είχες κάνει τίποτα από τα δύο είσαι τελειωμένη περίπτωση και μη με διαβάζεις); Για να μυρίζει το μωρό "μοσχομυριστή" την αναπνοή σου και να γεύεται τα "πεντανόστιμα" δάχτυλά σου (μπλιαχ); Αν λες "δε βαριέσαι" στο να αναπνέει τα ντουμάνια σου ή απλά καπνίζεις στο μπαλκόνι, σκέψου πως είναι και θέμα αισθητικής και πως η μυρωδιά ποτίζει δέρμα, ρούχα, μαλλιά, αναπνοή, τα πάντα!

Το παιδάκι που θες να κάνεις
Τόσο το σπέρμα όσο και τα ωάρια, επηρεάζονται αρνητικά από το κάπνισμα. Το λένε χιλιάδες μελέτες. Σβήστο σου λέω!

Η αντικαπιταλιστική σου συνείδηση
Αν είσαι αριστερή, επομένως κατά του καπιταλισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να συντηρείς τις τεράστιες καπνοβιομηχανίες καταναλώνοντας τα προϊόντα τους. Και τις τεράστιες φαρμακοβιομηχανίες με τα φάρμακα που θα χρειαστείς στο μέλλον. Δεν είναι ιδεολογικά σωστό, σύντροφε!

Η παραγωγικότητά σου
Αν πάλι είσαι γιάπισσα (αλήθεια υπάρχουν ακόμα;) τα συνεχή διαλείμματα για τσιγάρο μόνο την καριέρα σου δεν ευνοούν άσε που είναι και δείγμα ψυχικής αδυναμίας η εξάρτησή σου από κάτι τόσο ποταπό και απαίσιο. Πόσο αδύναμη δείχνεις ζητώντας απεγνωσμένα αναπτήρα;

Η μόδα
Η περίοδος που ήταν της μόδας το τσιγάρο έφυγε ανεπιστρεπτί όταν η Κάρι Μπράντσο έκοψε το κάπνισμα. Πλέον η μόδα επιβάλει φυσική ζωή και βιολογικά. Οπότε αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που θέλουν ανα ακολουθούν τις τάσεις, δεν δικαιολογείται να καπνίζεις.


Η εικόνα σου

Χρειάζεται να σου πω κάτι παραπ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη