9 Σεπ 2014

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Έστησαν ...κάμπινγκ μέσα στη Θεσσαλονίκη !!!

Το πρώτο camping εντός Θεσσαλονίκης είναι γεγονός. Έχει ανοίξει εδώ και μερικές εβδομάδες και μάλιστα έχει δεχθεί και τους πρώτους επισκέπτες. Τι; Δεν πιστεύετε; Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε.


Πανευτυχείς κατασκηνωτές χαίρονται τον ήλιο μπροστά στην θάλασσα και δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. Αν δεν έχετε πολλά χρήματα, μπορείτε να στείσετε και εσείς το αντίσκοινό σας δωρεάν.

Πέρα από την πλάκα τώρα, πρόκειται για κάποια ομάδα-οικογένεια τσιγγάνων, οι οποίοι για ακόμα μία φορά εγκαταστάθηκαν εντός του δημοτικού πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, απέναντι από το παλιό Ρόδον live. Μάλιστα, έχουν φτιάξει και αυτοσχέδια περίφραξη γύρω από τα αντίσκοινά τους, προφανώς για να προστατέψουν την περιοχή τους. Έχουν βάλει και έναν κόκκινο καναπέ από δίπλα, για να νιώθουν περισσότερο σαν στο σπίτι τους.


Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο μέρος βρίσκουν καταφύγιο κάθε χρόνο αντίστοιχες ομάδες, ίσως και η ίδια. Η περιοχή τις προηγούμενες μέρες -πριν βρέξει- βρωμούσε σαν αποχωρητήριο, ενώ η περιοχή γύρω από τα αντίσκοινα έχει πετατραπεί σε σκουπιδότοπο, καθώς εκεί αποθέτουν ότι βρίσκουν στα σκουπίδια που ψάχνουν όλη μέρα.

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια, καθώς κάθε χρόνο έχουμε αντίστοιχα περιστατικά στο συγκεκριμένο σημείο και κέθε χρόνο η αστυνομία σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές τους διώχνουν από την περιοχή. Πριν 2-3 χρόνια μάλιστα, ο δήμος είχε γκρεμίσει ένα κτίριο εντός του χώρου, στο οποίο είχαν κάνει κατάληψη και διέμεναν με αμφιβόλου ποιότητας συνθήκες υγιεινής. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά οι αρχές, εκτός του να τους διώξουν, θα λάβουν μέτρα ώστε να μην επιστρέψουν.

Με εκτίμηση
Χρήστος Γεωργόπουλος

Άσχετο:
με το αντιρατσιστικό θα διωχθεί ο Γιάννης Μπουτάρης;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη