24 Σεπ 2014

Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι

Το πρόσφατο επεισόδιο με τις δηλώσεις του νέου πρέσβη στα Σκόπια Lippincott Baily κατά την ακρόασή του από τη Γερουσία , που είπε "There are Slav majority and Albanian minority living in Macedonia" και η σφοδρή αντίδραση των Σκοπιανών, απέδειξε ....
για μια ακόμη φορά την ουσία του προβλήματος των Σκοπιανών, που δεν είναι το όνομα του κράτους τους. Τα είπαμε χιλιάδες φορές στο taxalia. Αυτό που τους καίει είναι να αποκτήσουν μια εθνική ταυτότητα, διαφορετική από την πραγματική τους, που είναι ότι είναι "Σλάβοι που ήρθαν στην περιοχή τον 6ο μ.Χ.αιώνα", όπως με ειλικρίνεια δήλωνε ο Γκλιγκόρωφ, διαφορετική από τη Σερβική, διαφορετική από τη Βουλγαρική, οπότε πλαστογράφησαν την ιστορία της Μακεδονίας και την προσάρμοσαν στα μέτρα τους. Έτσι, αναγκάζονται να αρνούνται ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, αφού δεν γίνεται ο Τσάρος Σαμουήλ να ήταν Έλληνας. Λένε ότι οι Μακεδόνες ήταν ένα άλλο έθνος, εχθροί των Ελλήνων και ότι οι απόγονοί τους δεν είναι αυτοί που ζουν σήμερα στην περιφέρεια της Ελλάδας που ονομάζεται Μακεδονία, αλλά στο δικό τους κράτος. Μονοπωλούν δηλαδή κάθε τι μακεδονικό, κλέβοντάς το και πλαστογραφώντας ολόκληρη την ιστορία της Μακεδονίας και ημών των Μακεδόνων.

Άλλωστε, μέχρι το 2002, ο επίσημος ιστότοπος της κυβέρνησης των Σκοπίων, ανέγραφε ότι η καταγωγή των "Μακεδόνων" είναι Σλαβική, από τον Τσάρο Σαμουήλ.

Οι Αμερικανοί ανασκεύασαν αμέσως, μετά τις διαμαρτυρίες των Σκοπιανών και έσπευσαν να δηλώσουν "the United states hadn't changed its policy towards Macedonia. USA respected the identity of the Macedonian people", όπου "macedonian people" εννοούν φυσικά τους Σκοπιανούς.
Στο taxalia δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τη δήλωση του Baily, παρά τον ενθουσιασμό πολλών αναγνωστών, που αναρωτιόνταν για ποιό λόγο δεν γράψαμε τίποτε. Δεν γράψαμε τίποτε, γιατί ήμασταν απολύτως βέβαιοι, ότι οι Αμερικανοί θα ανασκευάσουν και θα δηλώσουν ότι δεν άλλαξε η πολιτική τους απέναντι στη "Μακεδονία", όπως και έγινε.

Όμως, μέχρι πρόσφατα και οι δυτικοί σύμμαχοί μας, ήξεραν την αλήθεια και την έλεγαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η βιογραφία του Γκρούεφσκι που δημοσιεύθηκε στα μεγάλα έντυπα της δύσης.
Σε αυτό, μιλώντας για την ελληνική (γεωγραφικά τουλάχιστον) καταγωγή του Γρούγιου, λένε ότι "ο παππούς  του σκοτώθηκε από Ιταλούς στο Αλβανικό μέτωπο και μετά, κατά τον εμφύλιο, η οικογένειά του μετακινήθηκε βόρεια, στη Γιουγκοσλαβική Μακεδονία, όπως χιλιάδες άλλοι Σλάβοι"

Το 2011 λοιπόν έλεγαν ότι ο Γκρούεφσκι είναι Σλάβος. Σήμερα δεν τολμούν να του πουν ότι είναι Σλάβος.


και δείτε ποιοί κατοικούσαν τα Σκόπια στις 25-11-1896:
("ο πληθυσμός των Σκοπίων, αποτελείται εκ στοιχείου Ελληνικού και Σλαβικού, το οποίο οι μεν Βούλγαροι θεωρούν Βουλγαρικό, οι δε Σέρβοι Σερβικό).

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη