31 Αυγ 2014

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το Κικίλια χτενίζεται

TOY ΣΩΤ. ΚΑΛΑΜΙΤΣΗ Ποινές φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή € 10-20.000 για όσους κακοποιούν ζώα, ζήτησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου.


Ζητεί, δηλαδή, την απειλή αυστηρότερων ποινών από αυτές που προβλέπει ο ν. 4039/2012, με τον οποίο είχαν χρόνο να ασχοληθούν οι κυβερνώντες εν μέσω κρίσεων και Μνημονίων [ίσως αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν είχαν χρόνο να διαβάζουν αυτά που ψήφιζαν]. Τί προβλέπει αυτός ο ισχύων νόμος; Άρθρο 1 - Ορισμοί …… α) Ζώο είναι κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο. β) Ευζωία είναι το σύνολο των κανόνων, που πρέπει να εφαρμόζει ο άνθρωπος στα ζώα, αναφορικά με την προστασία τους και την καλή μεταχείριση τους, έτσι ώστε να μην πονούν και υποφέρουν, την παραμονή τους σε χώρο στεγνό, καθαρό και προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να είναι μόνιμα δεμένα και διαβιούντα εντός ακατάλληλων κατασκευών (π.χ. μεταλλικών), τη φροντίδα για ιατρική περίθαλψη και χορήγηση κατάλληλης τροφής και νερού, την καθημερινή άσκηση ή τον περίπατο τους και γενικά τη μέριμνα για σεβασμό της ύπαρξης τους. …………….. Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων α. ……………απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ` αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός. β. Απαγορεύεται, η πώληση, εμπορία και παρουσίαση - διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της μονομαχίας μεταξύ ζώων. γ. Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα. Άρθρο 20 Ποινικές κυρώσεις …………. «2. Οι παραβάτες των διατάξεων των ……… παραγράφων α΄ και β΄ του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.» Ο κ. υπουργός, λοιπόν, θέλει κατώτατη ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή € 10-20.000, ενώ για ανθρωποκτονία εξ αμελείας απειλείται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 3 μηνών.

Μήπως έχουμε τρελλαθεί τελείως; Αναλογίσθηκε ο κ. υπουργός ότι εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας στερούνται της μέριμνας που επιφυλάσσει στα ζώα ο ως άνω νόμος; Για να δούμε καλλίτερα: «αναφορικά με την προστασία τους και την καλή μεταχείριση τους, έτσι ώστε να μην πονούν και υποφέρουν, την παραμονή τους σε χώρο στεγνό, καθαρό και προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να είναι μόνιμα δεμένα και διαβιούντα εντός ακατάλληλων κατασκευών (π.χ. μεταλλικών), τη φροντίδα για ιατρική περίθαλψη και χορήγηση κατάλληλης τροφής και νερού, την καθημερινή άσκηση ή τον περίπατο τους και γενικά τη μέριμνα για σεβασμό της ύπαρξης τους.» Πόσο θα ήθελα να έχουμε επιτύχει αυτή την προστασία για τους Έλληνες!

Οι οποίοι στο κάτω-κάτω δεν είναι πράγματα, όπως είναι όλα τα ζώα, τα οποία ως πράγματα πωλούνται και αγοράζονται, όπως πωλείται και αγοράζεται μία τσίχλα στο περίπτερο. Τι λες ΄Αδωνι; Βρούτση; Μπένι; Τόνι; Γκίκα; Μπάμπη; Λοβέρδε; Κυριάκο; Ταμήλο; Σωτήριος Καλαμίτσης – απροστάτευτος έμβιος οργανισμός Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη