31 Αυγ 2014

Συνάντηση Γιούνκερ - Αναστασιάδη

Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.


Μετά το πέρας της συνάντησης, σύμφωνα με το sigmalive, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε οτι συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το διορισμό του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου και την ανάγκη του αναβαθμισμένου ρόλου που η ΕΕ καλείται να διαδραματίσει στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.
Ένα δεύτερο θέμα, είπε, ήταν αυτό της “οικονομίας και η πρόοδος που παρουσιάζει η Κύπρος αλλά και η συνεπής υλοποίηση των μνημονιακών της υποχρεώσεων έτσι ώστε, το συντομότερο, να καταστεί δυνατόν να φύγουμε από δεσμεύσεις ή και πρόνοιες, οι οποίες προκάλεσαν και προκαλούν επώδυνες θυσίες στο λαό μας’.
Το τρίτο θέμα που συζήτησαν οι δύο άντρες ήταν, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, η σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το χαρτοφυλάκιο για την Κύπρο, για το οποίο, όπως είπε, “αφού συνομιλήσαμε και αφού ο κ. Juncker έχει τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων, ο ίδιος θα αποφασίσει ποιον εκ των δύο θα καλέσει για συνέντευξη προκειμένου να του ανατεθεί, κατά την άποψή μου, ένα εκ των σημαντικών χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη