30 Αυγ 2014

ΠΩΣ θα ΣΩΘΕΙ η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΑΣ !!

του Βλάση Γωγούση


« Α χαχαχαχαχαχαχαχα » ( αυτό τόμαθα απ` το…..Facebook !), «Σε τα μας τώρα, σε τα μας; » ( αυτό τάκουσα να το λέει ο βουλευτής Τρικάλων ο …ΤΑΜΙΛΟΣ, ξέρετε αυτός που βάφτισε την Πηνελόπη.....Κλεοπάτρα !). Έλεγαν λοιπόν που λέτε σήμερα πρωί-πρωί ( συντονισμένα ΟΛΑ τα κανάλια !) -« Αναχωρεί μεθαύριο στο Παρίσι το Κυβερνητικό επιτελείο μ` ένα μεγάλο ΟΧΙ στο οπλοστάσιό του .» …Θάμαξα ( που λέει κι` ο φίλος μου ο…Τούφας) Με ένα ΟΧΙ στο μανίκι , τρέμετε τρόϊκα - ΔΝΤ , κορδώθηκα ! «ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας - συνέχιζε ο εκφωνητής ! Θα βγαίνουν βέβαια στο….σφυρί τα σπίτια σας ( για χρέη στις Τράπεζες ή το Δημόσιο ) από την πρώτη του Γενάρη αλλά με …υψηλή τιμή εκκίνησης ( τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας και όχι το …..1/3 που ζητάει η τρόϊκα !»). -« Μα, μέχρι τώρα - αντέτεινε ένας…. αναρχικός (!) του πάνελ - λέγατε πως ΔΕΝ θα βγαίνουν καν ούτε τον άλλο χρόνο και πως αν επιμένει η Τρόϊκα η τιμή εκκίνησης θα είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αντικειμενική αξία, αυτό είναι το ΟΧΙ σας;» .

Κι` αρχίζει φίλοι μου μια ( δήθεν ) επιχειρηματολογία: - και τι αγώνες έκανε το δίδυμο Σ. και Β ( ονόματα δεν λέμε, νάχω το κεφαλάκι μου ήσυχο) , το τι φουρτούνες πέρασε σε συζητήσεις και καυγάδες με την τρόΪκα, ως που κατόρθωσαν να κάνουνε τα…. τρία…δύο, πάλι καλά γιατί αλλιώς θα πέφτανε σπίτια πολλά στην αγορά και θα παθαίναν υπερκόπωση οι…κτηματομεσίτες !. - Και τώρα πως - χάριν της σθεναρής …..αντίστασης των κυβερνώντων , - οι ευτυχείς ( πρώην) ιδιοκτήτες θα βλέπουν μεν το σπίτι τους να γίνεται…..καπνός αλλά σε …υψηλή τιμή εκκίνησης ! - - Τότε θυμήθηκα ( αν δεν το πω θα σκάσω ) πως μας δασκάλευαν οι καθοδηγητές- τότε που ήμουνα μικρός ,πιτσιρικάς οργανωμένος σε επαναστατικούς ….. θυλάκους- : - : -« Άλλα θα σκέφτεστε, άλλα θα κάνετε κι`άλλα θα…λέτε ! Θέλετε δυό , θα λέτε πέντε, αυτοί θα δίνουν τρία, στο τέλος θα…υποχωρείτε ( δήθεν χαμένοι !) ». ( αυτά μας τάλεγαν στη « Θεία γλώσσα την Ελληνική» που λέει και ο…Ελύτης).

Έτσι λοιπόν κι`αυτό το χαριτόβρυτο, χοντρόλιγνο δίδυμο που μας κυβερνά , αντί να πει : « Αλλάζουμε γνώμη, κι` από την πρώτη του Γενάρη τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό » μας λέϊ πως: « οι ευτυχείς ( πρώην) ιδιοκτήτες θα βλέπουν μεν σε λίγο τα σπιτάκια τους να κάνουνε φτερά αλλά σε …υψηλή τιμή εκκίνησης ! . Βρε πως ταιριάζουν Σ + Β +….Παπαρήγα ( το όνομα του καινούργιου δεν το θυμάμαι ) οι καιροί ! Τα ίδια Παντελάκη μου , τα ίδια Παντελή μου, Βλάση , είπα κι` ας πέρασαν ….65 χρόνια !!¨. Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Χτυπάει το θυροτηλέφωνο, λέτε να είναι πάλι από τον….ανακριτή ; -
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη