31 Αυγ 2014

Ορκίσθηκε και πάλι Δήμαρχος

Με μία λιτή τελετή και σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 31/8, η ορκωμοσία του Δημάρχου Λαγκαδά, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά.



Η ορκωμοσία τελέστηκε υπό τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Λουτρών Λαγκαδά. Με ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ξεκίνησε την σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά του στους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων. «Συγχαρητήρια για την τόλμη σας να αφήσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας και να εκτεθείτε στον δημόσιο βίο.
Συγχαρητήρια στους παλιούς συναδέλφους που συνεχίζουν να προσφέρουν στην αυτοδιοίκηση. Ευχαριστώ όλες τις δημότισσες και τους δημότες που συμμετείχατε στην διαδικασία των εκλογών και επιλέξατε τους εκπροσώπους σας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ό,τι κι αν ψηφίσατε. Όποιες κι αν ήταν οι επιλογές σας. Μετά τις εκλογές, είμαστε όλοι μαζί για το καλό του Δήμου μας», τόνισε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της νέας διοίκησης η οποία, όπως επεσήμανε, πρόκειται να λειτουργήσει αποκεντρωμένα με αυτόνομες, περιφερειακές υπηρεσίες, για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών σε όλα τα χωριά του Δήμου μας. «Ιδρύουμε άμεσα και πιλοτικά δύο διευρυμένες τοπικές Αντιδημαρχίες. Στην ουσία δημιουργούμε δύο κάθετες περιφερειακές μονάδες διοίκησης. Παράλληλα, ορίζουμε εντεταλμένο σύμβουλο καθημερινότητας σε κάθε δημοτική ενότητα.» Η Διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, η εξοικονόμηση πόρων με τον περιορισμό δαπανών και η απορρόφησή τους σε υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα του πολίτη, αποτελούν προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής. «Εφαρμόζουμε άμεσα πρόγραμμα διοικητικής αναδιοργάνωσης του Δήμου μας, με μείωση του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών και ορθή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού που διαθέτει.
Βάζουμε τέλος σε κάθε δαπανηρή εκδήλωση ή συναυλία που δεν έχει τίποτε να προσφέρει στον πολιτισμό και την ανάπτυξη του τόπου. Αντίθετα, στηρίζουμε εκδηλώσεις πολιτισμού των συλλόγων μας, των παιδιών μας, των χορωδιών μας και των καλλιτεχνικών ομάδων του Δήμου μας.» Στα πλαίσια της νέας πολιτικής του Δήμου Λαγκαδά, όπως τόνισε ο κ. Καραγιάννης, δεν χωρούν εκπροσωπήσεις του Δήμου στο εξωτερικό, δαπανηρές συμμετοχές σε εκθέσεις και διοργανώσεις πολυδάπανων εκδηλώσεων. «Η Εμποροπανήγυρη καταργείται και διοργανώνουμε την χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πόλη του Λαγκαδά. Διοργανώνουμε εποχιακές δράσεις πολιτισμού και ανάδειξης τοπικών προϊόντων, για την προσέλκυση καταναλωτών.» «Εξοικονομούμε πόρους με τον περιορισμό των μετακινήσεων των δημοτικών αυτοκινήτων.
Κανένα όχημα δεν θα κινείται εκτός ωραρίου και για μη υπηρεσιακούς λόγους.» «Δίνουμε λεπτομερή εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου το συντομότερο δυνατό. Ενημερώνουμε τους δημότες για τα οικονομικά δεδομένα που παραλάβαμε, τις υποχρεώσεις και το ταμείο που έχει σήμερα ο Δήμος Λαγκαδά.» Η κοινωνική πολιτική και η ενίσχυση του τομέα πρόνοιας, θα αποτελέσει και τον βασικό άξονα της νέας διοίκησης. «Δημιουργούμε Αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής με ουσιαστικές αρμοδιότητες. Ήδη δρομολογούμε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών την διαδικασία για την δημιουργία ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ». «Ιδρύουμε δίκτυο προστασίας των συμπολιτών μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρώτο μέλημά μας οι χιλιάδες άνεργοι, που θέλουν από το Δήμο τους να βγει μπροστά και να τους στηρίξει, με κοινωνικές υποδομές και με έμπρακτη αλληλεγγύη. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας του Δήμου μας.
Παρεμβαίνουμε για την ορθή λειτουργία των Κέντρων Υγείας Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου και Σοχού». Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καραγιάννης, τόνισε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποψήφιους του συνδυασμού μου και σε όσους δούλεψαν αφιλοκερδώς για την παράταξή μας τους προηγούμενους μήνες. Από σήμερα προχωράμε μπροστά με ενότητα, σύνθεση απόψεων και σεβασμό στην γνώμη όλων των συμπολιτών μας. Με ανοιχτές, διαφανείς διαδικασίες, με συνεχή διαβούλευση, με την ενεργή συμμετοχή όλων. Ζητούμε εύλογο χρόνο για να ενημερωθούμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Μην περιμένετε θαύματα. Δεσμευόμαστε για λίγα λόγια και ουσία, ταπεινότητα, διαφάνεια. Δεσμευόμαστε να δώσουμε την μάχη με την καθημερινότητα. Με δημόσια διαβούλευση, με σύνθεση απόψεων, με πρόγραμμα και μεράκι. Δεσμευόμαστε για έναν σύγχρονο Δήμο με ανθρώπινο, κοινωνικό πρόσωπο. Δεσμευόμαστε για αξιοκρατία, οικονομία, σεβασμό στον πολίτη. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπάθεια. Με σεβασμό στη γνώμη του άλλου. Δεν μας νοιάζει τι ψήφισαν. Δεν μας νοιάζει σε ποιο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν. Μας ενδιαφέρει να βρούμε λύσεις στα πολλά και πολύπλοκα προβλήματα αυτού του τεράστιου Δήμου.
Μερικές φορές οι λύσεις είναι απλές. Κοινή λογική χρειάζεται. Ενημέρωση και αποφασιστικότητα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι την έχουμε. Για μένα προσωπικά δεν υπάρχει μεγαλύτερο και πιο τιμητικό αξίωμα από αυτό του Δημάρχου του Δήμου Λαγκαδά, του τόπου που αγαπώ και αγωνίζομαι καθημερινά για αυτόν. Μαζί με τους συνεργάτες μου, ανθρώπους με γνώσεις, ικανότητες και διάθεση για δουλειά, σκοπεύουμε να αγωνιστούμε σκληρά για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για έναν νέο, σύγχρονο, ανθρώπινο Δήμο Λαγκαδά.» Χαιρετισμό απηύθυναν και οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, Μαρκέλλα Ταυρίδου και Φίλιππος Γεωργουδάκης.

Η τελετή έκλεισε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας από τους νεοεκλεγέντες συμβούλους, οι οποίοι θα βρεθούν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη τους συνεδρίαση για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών Οικονομικής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης κ.κ. Αναστασιάδης Σάββας, Καράογλου Θεόδωρος, Κατερίνα Μάρκου και Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος, οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Θεοφάνης Παπάς, Ιωάννης Ταχματζίδης και Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο π. Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Μπίκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Λαγκαδά κ. Γεώργιος Δαμιανόπουλος, ο Διοικητής της 194 MLRS Αντισυνταγματάρχης κ. Δημήτριος Γούδας, ως εκπρόσωπος της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας ο επιτελάρχης κ. Γεώργιος Κούρτης, τέως Δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθος συνδημοτών μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη