6 Αυγ 2014

Σαν σήμερα πρωτοακούσθηκε ...

... και έκτοτε έχει πλέον καθιερωθεί στην κοινή καθομιλουμένη.



Εχει αποτελέσει και θα συνεχίσει να αποτελεί μια φράση που περικλείει πολλά μαζί νοήματα παρά το υβριστικό στοιχείο της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει και τίποτε αφού είναι μια έκφραση που επειδή πέρασε στην καθημερινότητα μας ήδη τόσα χρόνια (22 σημειωτέον) δεν προκαλεί στο άκουσμα της και γι΄ αυτό καλόν είναι να την συνεχίσουμε χωρίς όμως να την επαναλαμβάνουμε συνεχώς και το παρακάνουμε.
Ο λόγος για την έκφραση της Βούλας Πατουλίδου την 6η Αυγούστου 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης αμέσως μόλις τερμάτισε πρώτη στα 110 μέτρα μετ΄ εμποδίων νικώντας την άτυχη Γκ. Ντίβερς και χαρίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα πραγματοποιώντας μια πολύ καλή κούρσα που έτσι κι αλλιώς την κατέτασσε και να μην έπεφτε η άτυχη αμερικανίδα στην πρώτη τριάδα του νικητήριου βάθρου.
Ωρα 21:15 και με 12.64 η Βούλα Πατουλίδου τερματίζει πρώτη (κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιάδα μετά το 1912 / Κ. Τσικλητήρας στο μήκος) και όλη η Ελλάδα από άκρη σε άκρη πανηγυρίζει και φωνάζει μαζί με την νικήτρια ελληνίδα την ιστορική πλέον φράση:

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη