28 Αυγ 2014

Aνήκουστο

Λάβαμε επιστολή από φίλο του μπλογκ και την δημοσιεύουμε αυτούσια...


Κυρία/Κύριε,
μετά από δύο τηλέφωνα που σας έκανα όταν προ εβδομάδος βρισκόμουνα στην Ελλάδα το υπουργείο σας με διαβεβαίωσε ότι η διεύθυνση του Προξενείου μας και ο υπεύθυνος που το τρέχει στην Λουάντα της Αγκόλας είναι αυτά που φαίνονται στην σελίδα: http://www.mfa.gr/blog/dimereis-sheseis-tis-ellados/agkola/του υπουργείου σας.
Σήμερα, μετά την άφιξη μου στην χώρα, και ύστερα από ταξίδι που έκανα στην εν λόγω διεύθυνση διαπίστωσα τα εξής: 1) Το προξενείο μας εκεί είναι κλειστό για καιρό, 2) Ο «πρόξενος» κος Γεώργιος Ντουσόπουλος που αναφέρεται στην σελίδα του υπουργείου σας ειναι ΜΗ ΥΠΑΡΚΤΟ πρόσωπο. 3) Το τηλέφωνο της σελίδας του υπουργείου σας που υποτιθεται οτι αντιστοιχεί στο προξενείο μας είναι λάθος. Λείπουν δύο νούμερα και το τοπικό τηλεφωνικό σύστημα δεν το αναγνωρίζει έτσι όπως το δίνεται. Συπληρώνοντας τα δύο λειψά στοιχεία, μετά από πολύ προσπάθεια, ανακάλυψα ότι δεν καλεί (μάλλον είναι κομμένο). 4) Για to fax ισχύουν οτι σας ανάφερα για το τηλέφωνο. 5) Τελευταίο και ποιό ενοχλητικό είναι ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου σας φεύγοντας εγκατάλειψαν πίσω τους το εθνικό μας σύμβολο το οποίο υπάρχει πάνω σε χαραγμένη μπρούτζινη πλακέτα πάνω στο μεγάλο χερούλι της κεντρικής πόρτας του «προξενείου».
Εάν εσάς δεν σας κάνει παρακαλώ να μου επιτρέψετε να το αποξυλώσω και να το φυλάξω εγώ. Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πείτε ποιός αντιπροσωπεύει τα Ελληνικά συμφέροντα στην Αγκόλα προκειμένου να μπορέσω να διεκπεραιώσω κάποιες απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μου ζητάει η οικογένεια από την Ελλάδα.

Σε αναμονή της απάντησης σας, Εμμανουήλ Μουλός Μηχανολόγος Μηχανικός, Διπλ.-ΕΜΠ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη