29 Ιουλ 2014

«What kind of people are they?»

Διάβασα στο διαδίκτυο μία σύντομη αφήγηση σχετική με τον ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Για το σθένος του, τον αδάμαστο χαρακτήρα του και τη φλόγα της ψυχής του για την Ελλάδα. Διάβασα και για την ηρωική στάση των γονιών του που δεν λύγισαν αρνούμενοι να δώσουν πληροφορίες στον...
Άγγλο κατακτητή δια του Τούρκου υποδιοικητή του ΑΤ Πάφου [να μην ξεχνάμε ότι οι Τουρκοκύπριοι πλαισίωναν τις δυνάμεις ασφαλείας των αποικιοκρατών και ότι ο Ντεκτάς υπήρξε Εισαγγελέας των δικαστηρίων που καταδίκαζαν αγωνιστές της ΕΟΚΑ], προκειμένου να σωθεί ο γιος τους. Διάβασα και ότι την προηγούμενη της εκτέλεσης του Ευαγόρα τον επισκέφθηκαν οι γονείς του στη φυλακή και καθώς έβγαιναν απ’ αυτήν τα πρόσωπά τους έλαμπαν. Τους είδε ένας Άγγλος δημοσιογράφος και ρώτησε Κύπριο συνάδελφό του που στεκόταν δίπλα του: «What kind of people are they?», για να λάβει την απάντηση: «Greeks».
Μετά διάβασα ότι οι πολυδιαφημισμένοι και καταξιωμένοι στρατηγοί που εξελέγησαν ευρωβουλευτές με τη Χρυσή Αυγή προσέλαβαν τις κόρες τους στα ευρωβουλευτικά γραφεία τους. Αλλά επειδή οι κουτόφραγκοι δεν επιτρέπουν να διορίζει ο γονιός τον γόνο του σε τέτοιες θέσεις, οι στρατηγοί κατέστρωσαν εκπληκτικό επιτελικό σχέδιο, για να πλαγιοκοπήσουν τον εχθρό και να τον πάρουν φαλάγγι. Προσέλαβε ο ένας την κόρη του άλλου. Ερωτώ, λοιπόν, και εγώ: «What kind of people are they?». Η απάντηση είναι μονόδρομος: «Unfortunately they are Greeks too».

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη