1 Ιουλ 2014

Ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

Οι σύνεδροι του 68ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ που διεξήχθη από τις 26-29 Ιουνίου 2014 στη Νέα Υόρκη, καταδικάζουμε κάθε ανακριβή και διαστρεβλωμένη δημοσιογραφία η οποία εσκεμμένα παραποιεί την αληθή πραγματικότητα που αποσκοπεί να απαξιώσει την προσφορά...
της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ προς το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν μπορεί αρθρογραφία του κίτρινου τύπου η οποία διευθύνεται από διάφορες σκοτεινές δυνάμεις να επισκιάσει το έργο και την προσφορά των Μακεδόνων ομογενών.

Για να ξεκαθαριστούν ορισμένες ανακριβείς πληροφορίες καταθέτουμε πως η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ διέθεσε εκατόν πενήντα ένα εκατομμύρια δραχμές για την κατασκευή του κτιρίου και από το 2005 και μετά ξοδεύτηκαν περίπου εκατό χιλιάδες δολάρια για τη συντήρησή του. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως η κατασκευή του Αλεξανδρείου άρχισε το 1989, δηλαδή πριν την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, και όχι το 1991 όπως αναφέρεται στον κίτρινο τύπο.

Οι Μακεδόνες της Διασποράς ευχαριστούν τους εκάστοτε προέδρους και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της Εκτελεστικής Γραμματείας των που υπηρέτησαν το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου για την μετοχή τους, αλλά σύσσωμη η ολομέλεια του 68ου Συνεδρίου επικροτεί, συμπαραστέκεται και ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Διονύση Πασχάλη και το Διοικητικό Συμβούλιό του για την ανεκτίμητη προσφορά τους προς το ΔΙΜΑ. Οι σύνεδροι του 68ου Συνεδρίου εκφράζουν την απεριόριστη εκτίμησή τους για το έργο που επιτελεί ο κ. Διονύσης Πασχάλης στο Αλεξάνδρειο ο οποίος αναβίωσε το όραμα των Μακεδόνων της Διασποράς.

Εκ μέρους της ολομέλειας του 68ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

Φώτης Γερασόπουλος
Πρόεδρος 68ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ
Νίνα Γκατζούλη
Πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφισμάτων και Διακηρύξεων του 68ου Συνεδρίου
Πρόεδρος Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη