25 Ιουλ 2014

Χρειάζονται πάντοτε δύο πτυχία για να διοικείς. Τίποτε άλλο!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ο καημένος ο Κουκάκης είχε αποφοιτήσει επιτυχώς από τις κομματικές Σχολές αξιωθείς του σχετικού πτυχίου, αλλά δεν κατείχε πανεπιστημιακό, εξ ου και επαύθη από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Γρεβενών. Περί ουσιαστικών προσόντων ουδείς λόγος. Πρέπει, βέβαια, να σημειώσω...
ότι επαύθη όχι επειδή δεν είχε πτυχίο, αλλά επειδή προφασιζόταν ότι έχει πτυχίο εμφανίσας το πτυχίο συνονόματου εξαδέλφου του. Τέτοια αήθη πράγματα, όμως, δεν ανέχεται η ηθικότατη κυβέρνηση, πράγμα που επιβεβαιώνει την αρχή ότι για να διοικείς δημόσιο οργανισμό, πρέπει να έχεις δύο γνήσια πτυχία. Ένα κομματικό και ένα πανεπιστημιακό.
Στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, μετά την εκπαραθύρωση του μη κατέχοντος κομματικό πτυχίο, υπό τη στενή έννοια του όρου, αλλά όντος καθηγητού του ΕΜΠ με άπειρη γνώση στο αντικείμενο κ. Καλουδιώτη, διορίσθηκε Πρόεδρος ο κ. Ηλίας Λιακόπουλος, πτυχιούχος μαθηματικός, ο οποίος κατέχει άπειρες κομματικές περγαμηνές: έχει διατελέσει νομάρχης Θεσπρωτίας (1993-1995), περιφερειακός διευθυντής Λάρισας (1995-1996), γενικός γραμματέας των περιφερειών Ιονίων Νήσων (1999), Ηπείρου (2000), Κεντρικής Μακεδονίας (2002), καθώς επίσης και γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (2009-2012). Αυτό είναι κομματικό πτυχίο, μαζί με κομματικό διδακτορικό και κομματική υφηγεσία. Άρα, ο κ. Λιακόπουλος πληροί τους όρους διορισμού σε οποιονδήποτε δημόσιο οργανισμό. Για ιδιωτικό δεν γνωρίζω.
Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε ως επιχειρηματίας με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ενώ έχει διδάξει στα ΤΕΙ Λάρισας και στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στην Καρδίτσα. Άρα, κάτι πρέπει να νογάει από πιάτσα. Καλό προσόν.
Πώς τόλεγαν κάποτε αυτό; «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»; Ακριβώς!
Εικάζω ότι χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του αμετακίνητου, ως αναντικατάστατου, υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, της οποίας εστερείτο ο πρώην Πρόεδρος του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, πράγμα αναγκαίο σε περίοδο που έχουν προκηρυχθεί σημαντικά έργα ουχί ευκαταφρόνητου ποσού, ώστε να μη γίνει καμμιά στραβή και πάνε τα λεφτά στράφι. Τόσα χρόνια πληρώνουμε «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» τόσον εμείς όσο και η ΕΕ, να μη δούμε και πραγματικό έργο;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη