29 Ιουλ 2014

Και ο νόμος κύριε;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Διαβάζω στην ιστοσελίδα του έγκριτου δημοσιογράφου Μ. Ιγνατίου:

«Μετά τον Αλ. Τσίπρα, ακόμη ένας (νέος) πολιτικός αρχηγός αποκτά διπλωματικό σύμβουλο. Στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει απόσπαση ο σύμβουλος Πρεσβείας Β. Καλπαδάκης, γιος παλιού πρέσβη, με προϋπηρεσία στην ΄Αγκυρα, συνδικαλιστής στην ΄Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ από τα φοιτητικά του χρόνια. Τώρα, όπως μαθαίνουμε, ένας συνάδελφός του, σύμβουλος Πρεσβείας επίσης, ο Αλ. Μπουντούρης, παίρνει απόσπαση στο Ποτάμι, ως διπλωματικός σύμβουλος του Στ. Θεοδωράκη».

Διαβάζω και το άρθρο 74 του ν. 3566/2007 περί του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών:
«4. Επιτρέπεται η απόσπαση υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στο Γραφείο Πρωθυπουργού, καθώς και η διάθεση υπαλλήλων στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τις κείμενες διατάξεις. Επιτρέπεται, επίσης, η απόσπαση έως τριάντα (30), συνολικώς, υπαλλήλων όλων των κλάδων, εκ των οποίων έως πέντε από το Διπλωματικό Κλάδο, σε πολιτικά κόμματα, τα οποία εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων, σε γραφεία Βουλευτών του Κοινοβουλίου και Ελλήνων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χωρίς τους περιορισμούς της παραγράφου 1.»
Αφού το Ποτάμι δεν εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων, πώς αποκτά διπλωματικό σύμβουλο ο «επί κεφαλής» του; Μη μου πείτε ότι θα διατεθεί ουσιαστικά στον «επί κεφαλής των εθελοντών», αλλά τυπικά θα διατεθεί στο γραφείο ενός εκ των 2 ευρωβουλευτών του!! Άντε ρε! Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη