29 Ιουλ 2014

ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, ως εκπρόσωπος της Ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης με βαθιά θλίψη απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό στον αλησμόνητο...
Ελευθέριο Μανόπουλο, Δικηγόρο από την Άρτα, εν ενεργεία μέλος της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, μέχρι την ύστατη ώρα , στον φλογερό πατριώτη που αγάπησε , υπηρέτησε και προώθησε την ηπειρωτική ιδέα.
Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην ακούραστη σύζυγο και συνοδοιπόρο στη ζωή κυρία Φρόσω , στα παιδιά του Παναγιώτη και Πατρίτσια , Σέβη και Τάσο , τα εγγόνια του Ελευθέριο, Σοφία και Αλεξάνδρα και τους λοιπούς συγγενείς .
Ό επιστήμονας Ελευθέριος Μανόπουλος, ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης, ο ευπατρίδης Ηπειρώτης , συμμετείχε στις δραστηριότητες της Εστίας , ανιδιοτελώς από τη νεανική του ηλικία ως μέλος του τμήματος Νεολαίας , ως εθελοντής στη διοργάνωση πολιτιστικών , ψυχαγωγικών, φιλανθρωπικών, εθνικών εκδηλώσεων , ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της και εμφύσησε την αγάπη για την πατρίδα και την Ηπειρωτική Εστία και στα παιδιά του και τα εγγόνια του που συνεχίζουν την πορεία του πατέρα κι παππού τους.
Πάντα ευγενής και καλοσυνάτος, με καλοπροαίρετη κριτική που συμβάλει στην πρόοδο και την καλύτερη εξέλιξη των καταστάσεων, εγκαταλείποντας τον φυσικό του βίο, ό Ελευθέριος Μανόπουλος εισήλθε στο πάνθεον των μεγάλων ανδρών της λεβεντογέννας Ηπείρου , γιατί με το έργο του προσέφερε και στην επιστήμη και στην ιδέα του Ηπειρωτισμού – Εθελοντισμού που αποτελεί την ταυτότητα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης στα 74 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας της, δικαίωσε την ρήση η Εύανδρος Ήπειρος και άφησε πίσω του παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενεές την αγωνιστικότητα του , την αισιοδοξία του, την δημιουργικότητα, την εθελοντική προσφορά του για την προβολή των ηπειρωτικών θεμάτων.
Αισθανόμαστε γαλήνη, γιατί αναχώρησε για την γειτονιά των Αγγέλων , με την αγάπη και την φροντίδα των δικών του ανθρώπων.
Έφυγε από την αγκαλιά τους , για να πάει να συναντήσει τους αγαπημένους του , που επί σειρά ετών τίμησε την μνήμη τους.
Το πνεύμα και η ψυχή του θα είναι πάντα δίπλα μας , οδηγός για μια ζωή ανιδιοτελούς , αθόρυβης, ουσιαστικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα.
Ό Ελευθέριος Μανόπουλος , φεύγοντας , μάς αφήνει αυτή την πίκρα που νοιώθουμε κάθε φορά που ξεκινάει το ταξίδι προς την αιωνιότητα ένας ακόμα Ηπειρώτης , από την γενιά των Ηπειρωτών που είχαν ταυτίσει την ύπαρξη τους με την Ήπειρο. Και αισθανόμαστε την ευθύνη της συνέχισης του τρόπου σκέψης και πορείας ζωής με ηπειρωτικό πνεύμα στην μεγαλούπολη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης στην έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Ιουλίου 2014 , αποφάσισε :
· Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του προς τους οικείους και συγγενείς .
· Να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία
· Να εκφωνηθεί αποχαιρετιστήριος λόγος από την Γενική Γραμματέα της ΗΕΘ Αθηνά Τοτοκώτση
· Να μνημονευθεί για την προσφορά του στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης στο ετήσιο μνημόσυνο των Ηπειρωτών που τελεί η Ηπειρωτική Εστία στις αρχές Οκτωβρίου.
· Να δημοσιευθεί το παρόν στον Ηπειρωτικό Τύπο.
Οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες της Θεσσαλονίκης δέονται του Υψίστου την ψυχή του μεταστάντος να κατατάξει μεταξύ των Δικαίων , στους οικείους του να χαρίζει υγεία και μακροημέρευση .
Σεβαστέ Λευτέρη Μανόπουλε μού ζήτησες όταν έρθει η δική σου ώρα να έρθω να σε αποχαιρετήσω εκ μέρους της Ηπειρωτικής Εστίας . Σήμερα η επιθυμία σου γίνεται πραγματικότητα.
Αιωνία η μνήμη


Επίσης τον εκλιπόντα αποχαιρέτησαν με θερμά λόγια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 40 Εκκλησιές όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, ό πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ι.Ν. , η πρόεδρος της Φιλανθρωπικής Ένωσης 40 Εκκλησιών κα Ανθή Τσαπάκη και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Βαλεργάκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη