29 Ιουλ 2014

Αλλάζει ο καιρός την Παρασκευή

Η ζέστη και τα σχετικά υψηλά ποσά υγρασίας θα είναι θα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το επόμενο διήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά από την Παρασκευή ...
το καιρικό σκηνικό αλλάζει με βροχές,καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά για αύριο Τετάρτη αναμένουμε αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα ορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και μόνο στα νοτιοανατολικά θα φτάσουν τα 6 Beaufort. Στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη,αρχικά, αναμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά από το μεσημέρι και μετά στην Ήπειρο την Μακεδονία την Θράκη και την Θεσσαλία θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν παντού από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι ενώ στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή αναμένουμε μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες ,κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας . Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα και ίσως συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 6 ίσως και τα 7 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση φτάνοντας η μέγιστη στα ηπειρωτικά τους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια:meteo-news.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη