23 Ιουλ 2014

Γεμάτη η ταβέρνα του δολοφόνου του κουταβιού στα Νέα Στύρα,από ...αδερφάρες φιλόζωους

Το ρεπορτάζ έλεγε ότι η κοινή γνώμη στα Νέα Στύρα Ευβοίας ήταν «σοκαρισμένη» από την άγρια δολοφονία ενός αδέσποτου σκυλιού από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας μπροστά στα μάτια των θαμώνων την ...
περασμένη εβδομάδα.
Τη Κυριακή εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα "Ψησταριά ο Κώστας" για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν δικαιοσύνη για την Μάγκυ που έφυγε τόσο βάναυσα από τη ζωή.

Όμως οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι η ψησταριά «τα πάει μια χαρά». Σαν να μην συνέβη τίποτε...

Μάλιστα, ένας από τους θαμώνες του μαγαζιού έγραψε το εξής στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

"Εσείς είστε φιλόζωοι εμείς είμαστε φιλάνθρωποι...και σήμερα έφαγα εκεί...οποιος έχει τ κότσια ασ ξανάρθει...Θ σας περιμένουμε ν μας κλασετε τ αρχιδια...πισα κ πούπουλα σ κάθε ΜΑΛΑΚΑ αδερφαρα φιλόζωο..."

Αυτός παιδί μου, είναι ο ορισμός του φασίστα:
-λέει "εσείς φιλόζωοι, εμείς φιλάνθρωποι", λες και οι δύο έννοιες είναι αντίθετες
-"θα μας κλάσετε τ΄αρχίδια", λες και πρόκειται για καμία δίωξη ιδεών ή ομάδας. Το θέμα αφορά μόνο τον ιδιοκτήτη που θρυμάτισε το κρανίο του σκύλου και ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει αυτά που προβλέπει ο νόμος κι όχι κάποιον άλλον.
-"πίσα και πούπουλα". Αυτά τα λένε φασίστες από κούνια
-"αδερφάρα φιλόζωο": κλασικό στερεότυπο κάθε ανόητου, που είναι λογικό να μην μείνει αναπάντητο ρε αγόρι μου! Άμα γράφεις τέτοιες μαλακίες, ε, θα την ακούσεις άσχημα και θα κλαις μετά!
......................
Είμαστε απολύτως βέβαιοι  ότι ο νεαρός θα μετανοιώσει πολύ , μα πάρα πολύ πικρά, για τις παραπάνω αηδίες και θα κατανοήσει, ότι ...scripta manent. Είμαστε επίσης βέβαιοι, ότι θα μας τα πρήξουν δικηγόροι του, ζητώντας να τον προστατεύσουμε από την κακή δημοσιότητα και θα μας απειλούν με μηνύσεις για δυσφήμιση, όταν ο νεαρός νοιώσει την πίεση της δημοσιότητας και οι γονείς του ψάχνουν σανίδα σωτηρίας σε δικηγόρους. Ο τσαμπουκάς θα φύγει και θα έρθουν οι απειλές για μηνύσεις και τα εξώδικα.
Τέλος πάντων, επειδή είναι πολύ πιτσιρικάς, τον συγχωρούμε, του δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία, να σοβαρευτεί, να ωριμάσει, για να μην καταλάβει με βίαιο τρόπο, πόσο τσακίζει η μεγάλη αρνητική δημοσιότητα έναν απλό άνθρωπο, που δεν ξέρει τους κανόνες της. 
Ο νεαρός δεν μπορεί να φανταστεί την πίεση που θα νοιώσει, αν την ανάρτησή του, τη δείξει η τηλεόραση.Έτσι και αποφασίσει να δείξει την παραπάνω εικόνα ένα κανάλι, θα πάει σε ψυχιατρείο από την πίεση της δημοσιότητας.
Για αυτό παιδιά, προσέχετε τι γράφετε στο facebook όταν αφορά γεγονότα ευρύτερου ενδιαφέροντος και μη χρησιμοποιείτε με ευκολία, χαρακτηρισμούς που πληγώνουν ομάδες. Υπάρχει ο κίνδυνος να δείτε αντιδράσεις, που δεν μπορούσατε να φανταστείτε και θα σας γίνουν εφιάλτης. Πιό προσεκτικά λοιπόν. Ό,τι γράφετε, μένει για πάντα.

NEΩΤΕΡΟ:
Όπως αναμέναμε,  -λόγω της εμπειρίας μας στα θέματα της δημοσιότητας και στα κοινωνικά δίκτυα- πριν από λίγο, ο νεαρός διέγραψε τελείως το προφίλ του στο facebook. Και, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να πείσεις ένα παιδί να αποχωριστεί το facebook. 
Ετσι, για να τον προστατέψουμε ακόμη περισσότερο, αφαιρέσαμε την εικόνα με το όνομά του. Ας γίνει ένα μάθημα στα παιδιά και κυρίως στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να προστατεύουν τα παιδιά από τον αυθορμητισμό και να τους μάθουν την έννοια ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη