30 Ιουλ 2014

Μακεδονική ταυτότητα δίνει ο Νιμιτς-Να του απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Ο Μάθιους Νιμιτς σε χθεσινές δηλώσεις του ένα 24ωρο πριν έρθει στην Αθήνα δήλωσε σε ερώτηση αν οι διαπραγματεύσεις για...
την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αφορούν και ζητήματα «εθνικής ταυτότητας». Ο κ.Νίμιτς είπε ότι στα Ηνωμένα Έθνη δεν γίνεται λόγος για τέτοια θέματα.


«Οι άνθρωποι έχουν τη δική τους ταυτότητα και στα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις γι' αυτά τα θέματα. Η δική μου εντολή, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ, αφορά αποκλειστικά το ζήτημα της ονομασίας» ανέφερε ο κ.Νίμιτς. Αναλόγως άφησε να εννοηθεί και για τη γλώσσα, σχολιαζοντας πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα.

Η γλώσσα θυμίζουμε ότι στα μητρώα του ΟΗΕ αναγνωρίζεται ως ´Μακεδονική´ απουσίας ελληνικής αντίδρασης.

Θα πρέπει να λάβει δημόσια θέση ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να ενημερώσει τον κύριο Νιμιτς αν η ελληνική κυβέρνηση δέχεται και συνομιλεί στο πλαίσιο που περιγράφει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, δηλαδή για ´Μακεδονικό´ έθνος, γένος, πολιτισμό και γλώσσα, διότι αυτά περιγράφουν την ταυτότητα μιας χώρας.

Αλλά έχει αναφέρει ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ κος Κουρκουλας σε σχετική ερώτηση στον κύριο Χατζηνικολαου από 1:38:20 ως 1:42:05.

και φυσικά αλλά η σχετική σελίδα του ΥΠΕΞ

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;

Π.Πετράκης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη