30 Ιουλ 2014

Όταν το θράσος ξεπερνάει κάθε όριο (φωτογραφία)

Αγαπητό taxalia,
Εχθές το απόγευμα, καθώς έκανα τη βόλτα μου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και χάζευα τις βιτρίνες, έπεσα επάνω στην πινακίδα που σας στέλνω. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία....
ο "επιχειρηματίας" της περιοχής απαγορεύει το παρκάρισμα μπορστά στο μπαράκι του, επικαλούμενος σεβασμό προς τη λειτουργία του.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή γέλασα γιατί το θεώρησα αστείο, αλλά αμέσως κατάλαβα ότι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω μαγαζιού σοβαρολογεί. Εκεί ήταν που εξοργίστηκα. Δηλαδή πόσο σεβαστή είναι η λειτουργία αυτού του μαγαζιού πια που θα πρέπει να την τιμήσουμε με το να μην παρκάρουμε μπροστά του; Ο επιχειρηματίας, άραγε, σέβεται τους νόμους για τη σωστή λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας; Γιατί, αν κρίνω από την πινακίδα του, μάλλον τους έχει γραμμένους και τους νόμους και την κοινωνία. Και όλα αυτά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου η στάθμευση κάθε μέρα γίνεται και δυσκολότερη. Φανταστείτε τι θα γίνει εάν ο κάθε ένας απαγορεύει τη στάθμευση μπροστά στην επιχείρησή του γιατί έτσι του κάπνισε.

Με εκτίμηση
Χρήστος Γεωργόπουλος

Υ.Γ.: Σε περίπτωση που κάποια αρμόδια αρχή θελήσει να ασχοληθεί με το θέμα και τη νομιμότητα της εν λόγω πινακίδας, το κατάστημα βρίσκεται στη διασταύρωση Συγγρού με Βηλαρά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη