30 Ιουλ 2014

Καλαφάτης: "Καλώς απεσύρθη το Ρυθμιστικό"

Για δύο πρωτοβουλίες με αντίθετη κατεύθυνση, μια που αφορά απόσυρση και μια που σημαίνει αποδοχή, αλλά με κοινό στοιχείο τη συμβολή στην ανάπτυξη και στο καλό της Θεσσαλονίκης, έκανε ..
λόγο ο Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην απόσυρση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης από το προς ψήφιση νομοσχέδιο και στην αποδοχή της τροπολογίας για το δικαίωμα των ΟΤΑ να μισθώνουν εκτάσεις για αθλητικές και τουριστικές επενδύσεις.

Σε σχέση με το Ρυθμιστικό τόνισε ότι «καλώς απεσύρθη από την κυβέρνηση», θυμίζοντας τις ενστάσεις που είχε εγκαίρως διατυπώσει ο ίδιος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και υπογραμμίζοντας τη σύμφωνη γνώμη φορέων της πόλης, ότι «το σχέδιο, όπως ήταν διατυπωμένο, δεν έδινε τη δυνατότητα να υπάρξει ανάπτυξη, ιδιαίτερα στη δυτική Θεσσαλονίκη».

Επανέλαβε δε την ανάγκη, «να υπάρξει νέο σύγχρονο Ρυθμιστικό Σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη πριν το τέλος του 2014 και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού».

Σε σχέση με την τροπολογία για τους ΟΤΑ που έγινε αποδεκτή, υπογράμμισε ότι «αυτή ανοίγει δρόμους ανάπτυξης για κάθε δήμο, παρέχοντας τη δυνατότητα αξιοποίησης μεγάλων εκτάσεων δημόσιας περιουσίας, με τέτοιο τρόπο, για επενδυτικές δραστηριότητες και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη