29 Ιουν 2014

«Ωσπερ λίθοι τε και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως μεν ερριμμένα ουδέν χρήσιμά εστιν»

Οι αποδοχές των δικαστικών πρέπει να αποκατασταθούν στο επίπεδο του Αυγούστου 2012 [και όχι να αυξηθούν κ. Δάνη μου]. Διότι έτσι ορίζει ο νόμος κατά το ΣτΕ.
Οι αποδοχές των ενστόλων πρέπει ομοίως να αποκατασταθούν. Διότι έτσι ορίζει ο ....

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


[ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: Τη διακοσιοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου πληροφορήθηκα ότι ο εισαγγελεύς επενέβη. Εξηκοστή τρίτη ημέρα, λοιπόν, από την είδηση για την έναρξη ποινικής διαδικασίας διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος με την ελπίδα να διαψευσθώ. Βρισκόμαστε τώρα α] στη διακοσιοστή εξηκοστή έβδομη ημέρα από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, β] στην διακοσιοστή δέκατη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου, γ] στην εβδομηκοστή τέταρτη από τη μηνυτήρια αναφορά τού Γ. Καρατζαφέρη για όσα λέει κάποιος Μπαλτάκος για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και δ] στην τριακοστή όγδοη από τη δημόσια καταγγελία του Κασσιδιάρη ότι σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων έλαβε χώρα τεχνητή ακύρωση ψηφοδελτίων της ΧΑ κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών (18.05.2014). Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων στις τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις. Τί συνέβη; Εξακολουθούν να μην τηλεφωνούν οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Οι αποδοχές των δικαστικών πρέπει να αποκατασταθούν στο επίπεδο του Αυγούστου 2012 [και όχι να αυξηθούν κ. Δάνη μου]. Διότι έτσι ορίζει ο νόμος κατά το ΣτΕ.
Οι αποδοχές των ενστόλων πρέπει ομοίως να αποκατασταθούν. Διότι έτσι ορίζει ο νόμος κατά το ΣτΕ, αφού μείωση των αποδοχών τους πλήττει καιρίως τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Αν οι ένστολοι πεινάνε, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το κράτος. Η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ύπαρξης του κράτους, έστω και υποτελούς.
Οι απολυμένες καθαρίστριες πρέπει να επαναπροσληφθούν κατά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Διότι έτσι ορίζει ο νόμος. Ο Άρειος Πάγος απεφάνθη ότι μπορούν οι καθαρίστριες να περιμένουν μέχρι εκείνος να κρίνει τον Σεπτέμβριο 2014, αν πράγματι έτσι ορίζει ο νόμος.
Το Δημόσιο συνεχίζει να εξοικονομεί € 209.000 μηνιαίως από την απόλυση των καθαριστριών, αφού η καθαριότητα του ΥπΟικ έχει ανατεθεί σε εργολάβο, ο οποίος απασχολεί ως επί το πλείστον αλλοδαπούς με γλοίσχρες αποδοχές. Για την ποιότητα της δουλειάς τους διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά η καθαριότητα έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί μισή αρχοντιά, οπότε και αυτή η πτυχή μάς είναι αδιάφορη. Πάντως, εξοικονομώντας € 209.000 μηνιαίως, καλύπτει το Δημόσιο μέρος των αποδοχών των δικαστικών και ενστόλων που θα πρέπει να επιστρέψει.
Για τις αποδοχές των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων ουδέν. Ας μη μιλήσω για τους συνταξιούχους ιδιωτικού τε και δημόσιου τομέα. Το ίδιο και για τους ιδιωτικούς εν ενεργεία υπαλλήλους. Για όλους αυτούς είτε δεν υπάρχει νόμος είτε υπάρχει, αλλά άλλα ορίζει.
Η ανεργία σταθεροποιήθηκε, ευτυχώς, στο 28% μόνον, αλλά περιμένουμε 20.000.000 τουρίστες που θα δώσουν μια μεγάλη ανάσα στην οικονομία. Τα ξενοδοχεία γεμάτα από αλλοδαπούς που έρχονται από κάθε άκρη της γης με € 400 all inclusive [αεροπλάνο, διαμονή, ημιδιατροφή] για δύο εβδομάδες. Θα φάνε και μια χωριάτικη για βραδυνό, θ’ αγοράσουν και ένα souvenir και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να γίνουν οι καλλίτεροι διαφημιστές της. Άλλα 100 = € 500 ανά κεφαλή. Επόμενο είναι να καλούνται οι εποχικοί ξενοδοχειακοί υπάλληλοι να υπογράφουν ότι θα πληρωθούν τον γλοίσχρο μισθό τους με τρίμηνη καθυστέρηση. Μέχρι να πληρώσουν οι tour operators τα χρήματα που έχουν εισπράξει προ πολλού από τους τουρίστες και τα τοκίζουν.
Για τις ίδιες διακοπές ο Έλληνας θέλει € 800, χωρίς souvenir, τα οποία δεν έχει είτε διότι είναι άνεργος είτε διότι έχει κλείσει το μαγαζί είτε διότι κάνει αιματηρές οικονομίες, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στους φόρους που είτε έχουν επιβληθεί είτε επέρχονται, αλλά και στα στοιχειώδη της επιβίωσης, η τιμή των οποίων όλως περιέργως αυξάνει καθημερινώς.
Παρένθεση φιλοσοφικού περιεχομένου: νεαρός φοιτητής έπιασε δουλειά σε βενζινάδικο ως πλύστης αυτοκινήτων, για να μαζέψει χρήμα να πάει διακοπές. Για 12 ώρες δουλειάς παίρνει € 20. Πλένει 12 αυτοκίνητα ημερησίως και το αφεντικό εισπράττει € 120. Τα επί πλέον € 100 δεν είναι υπεραξία της εργασίας, αλλά απόδοση κεφαλαίου μετ’ αφαίρεση εξόδων για μίσθωμα χώρου, νερό, ηλεκτρικό, απορρυπαντικό, πατσαβούρια, γυαλιστικό. Άλλωστε, το αφεντικό-επενδυτής επιτρέπει εν τη μεγαθυμία του στον νεαρό να εισπράττει και φιλοδωρήματα. Έτσι, ο φοιτητής κονομάει € 40 την ημέρα/12 = € 3,33/ώρα, ενώ το αφεντικό που έχει κάνει ολόκληρη επένδυση μόνον € 90. Ανασφάλιστος ο μπαγάσας ο φοιτητής, αλλά τα παίρνει αφορολόγητα. Το ίδιο κι’ άλλοι 5 πλύστες. Η αλλοδαπή παραδουλεύτρα εισπράττει € 8/ώρα, επίσης χωρίς ασφάλιση και φόρο. Βλέπεις η μάνα του φοιτητή δεν τον έμαθε τον γιόκα της να σφουγγαρίζει, να ξεσκονίζει, να πλένει, να απλώνει και να σιδερώνει, ώστε να βρει μια καλή δουλειά των € 8/ώρα, όταν μεγαλώσει. Κλείνει η παρένθεση.
Η Εφημερίς της Κυβερνήσεως βρίθει υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες εγκρίνεται π.χ. η τάδε επένδυση ύψους € 30 εκ., εκ των οποίων τα € 10 εκ. αποτελούν επιχορήγηση υπό τον όρο ότι το δεύτερο έτος μετά την υλοποίηση της επένδυσης θα δημιουργηθεί μία θέση εργασίας. Αυτό το βιολί έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον. Αν αθροισθούν όλες οι επιχορηγήσεις, παρατηρούμε ότι με € 1 δισ. κερδίζουμε 100-150 θέσεις εργασίας μετά από 4 χρόνια. Μερικές επιχορηγήσεις, μάλιστα, έχουν δοθεί με απαλλαγή του επενδυτή από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητος. Αν είναι δυνατόν να συμψηφίζονται οι οφειλές των επενδυτών σε Δημόσιο και Ταμεία με την επιχορήγηση. Ακριβώς όπως δεν συμψηφίζονται οι οφειλές του Δημοσίου για επιστροφή ΦΠΑ με τις οφειλές όλων των μη επενδυτών προς το Δημόσιο. Ισότης. ΣΗΜ: η επιχορήγηση είναι από λεφτά των μη επενδυτών φορολογουμένων, μεταξύ των οποίων και αυτός που θα καταλάβει τη μία θέση εργασίας μετά από 3-4 χρόνια.
Αν, λοιπόν, αναμένουμε 770.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όλο και κάτι ξέρει περισσότερο από εμάς, μπορώ να εικάσω ότι θα πρέπει με μετριοπαθείς υπολογισμούς να επιχορηγηθούν οι επενδυτές με 770.000 Χ € 5.000.000 = € 3.850.000.000.000, ήτοι € 3,85 ΤΡΙΣ. Άρα, οι επενδυτές θα επενδύσουν περί τα € 8 ΤΡΙΣ. Μιλάμε όχι απλά για την οικονομική απογείωση της χώρας, αλλά για υπεργαλαξιακή ανάπτυξη.
Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία τάξη:
Τελικά, μήπως λεφτά υπάρχουν και αδικούμε τον Γιωργάκη, όπως έχει πει και ο Δραγασάκης;
Ασφαλώς και υπάρχουν λεφτά. Για τους ημετέρους που δεν μας ξεχνούν, όταν πρέπει. Γι’ αυτούς που θέλουν να αγοράσουν π.χ. τη ΔΕΗ. Όπως αυτοί που αγόρασαν τον ΟΠΑΠ με δανεικά από τις τράπεζες, τις οποίες ανακεφαλαιοποίησαν όλοι οι μη επενδυτές. Αν σκεφθεί κανείς πόσα χρήματα, πόσος ιδρώτας και πόσο αίμα χρειάσθηκαν για να κτισθεί η ΔΕΗ, πόσο την ξέσκισαν οι εκάστοτε κυβερνώντες, είναι δυνατόν να πωληθεί αντί ελαχίστων δισεκατομμυρίων, ή μήπως εκατομμυρίων, αυτός ο κολοσσός; ΄Ισως αντείπει τις ότι αν κτίσω ένα παλάτι σε μια απόμακρη βουνοπλαγιά ξοδεύοντας € 1.000.000, τούτο δεν σημαίνει ότι η εμπορική αξία του παλατιού μου είναι € 1.000.000. Μπορεί να είναι και € 10.000. Σωστόν εκ πρώτης όψεως. Στον αντιλέγοντα, όμως, απαντώ με μία ερώτηση: αφού όλα γίνονται στο όνομα του ελεύθερου ανταγωνισμού που αποσκοπεί στη μείωση του κόστους προς όφελος του καταναλωτή δια της καταργήσεως των μονοπωλίων, γιατί όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες δεν χτίζουν από μια δική τους ΔΕΗ, για να ανταγωνισθούν τη δική μας ΔΕΗ και να μας πουλάνε ρεύμα φθηνότερο από τη δική μας ΔΕΗ, ώστε να αναγκασθεί και η δική μας ΔΕΗ να κατεβάσει τις τιμές;
Φημολογείται ότι στα θερινά Τμήματα της Βουλής παρατηρείται το φαινόμενο να επιδιώκουν οι βουλευτές να επιλέγουν το Τμήμα, στο οποίο θα ενταχθούν, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα αναγκασθούν να ψηφίσουν κάποιο νομοσχέδιο που πλήττει την εκλογική τους περιφέρεια. Ας αποφασίσουν για τη Μακεδονία οι Κρήτες, Πελοποννήσιοι και Αθηναίοι βουλευτές. Ας αποφασίσουν για την Κρήτη οι Μακεδόνες και οι Θεσσαλοί βουλευτές κ.ο.κ. Αυτό θα πει Δημοκρατία. Αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί έκαστος βουλευτής ονομάζεται κατά το Σύνταγμα «αντιπρόσωπος του Έθνους», αφού είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι αντιπροσωπεύει τη στενή εκλογική του πελατεία, ούτε καν περιφέρεια, και μόνον! Ας τον ονομάσουν «υπηρέτη» τόσων χιλιάδων ψήφων ή, επί το συντομότερον, «λακέ».
Ο επενδυτής-μεγαλοεπιχειρηματίας-κατηγορούμενος-για-υπεξαίρεση Λαυρεντιάδης αποφυλακίσθηκε λόγω παρέλευσης 18μήνου. Η κατάσταση της υγείας του καθόλου καλή. Θα εγκατασταθεί λέει σε νέο σπίτι στη Βάρη, όπου θα έχει και τη δική του φρουρά για την προσωπική του ασφάλεια. Σίγουρα θα έχει υπηρετικό προσωπικό κ.λπ. Κι’ εκεί λεφτά υπάρχουν.
Τελικά πιστεύω ότι είναι εσφαλμένο το ερώτημα: «λεφτά υπάρχουν;». Το σωστό ερώτημα είναι: «τίνος είναι τα λεφτά;». [ΣΗΜ: διαδίδεται μετ’ επιτάσεως από κύκλους προσκείμενους στον ΓΑΠ πώς όταν είπε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», μπέρδεψε κατά την ανάγνωση του λόγου του το «;» με την άνω τελεία, δοθέντος ότι το σημείο στίξης «;» στα αγγλικά είναι η δική μας άνω τελεία].
Νομίζω ότι τώρα τα πράγματα μπήκαν σε κάποια τάξη. Εν τάξει; Για να αναπαυθεί και η ψυχή του Ξενοφώντος.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη