4 Ιουν 2014

Η άγνωστη επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών για τη λίστα Λαγκάρντ

«Άτυπα», έλεγε ο Παπακωνσταντίνου. «Άτυπα», έλεγε ο Διώτης. «Άτυπα», έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου κάποιοι τον αναφέρουν ως Εγώγγελο. Όλοι παρέλαβαν την λίστα «άτυπα», τέσσερα χρόνια πριν. Έλα όμως που όχι μόνο υπάρχει προηγούμενη επιστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά ενημερώνει ότι την ζητούν για τον αγώνα τους κατά της φοροδιαφυγής! Την αφιερώνουμε στους ρομαντικούς της ‘Ελιάς’ που θέλουν να μας σώσουν από τον κακό μας εαυτό...
Γράφει ο Θάνος Τάκης

«Τώρα, για να βοηθήσω την Επιτροπή να καταλάβει, η ιστορία αυτή ξεκίνησε για μας από τον Δεκέμβριο του 2009 και προχώρησε μέχρι, ας πούμε, μέσα άνοιξης, αρχές καλοκαιριού περίπου του 2010………….».

Έτσι περιγράφει ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώπιον επιτροπής της Βουλής. Ότι, συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τότε που «αυτή η ιστορία», δηλαδή οι ενέργειες λήψης αντιγράφου της Λίστας Λαγκάρντ, πήραν τον δρόμο τους, το τόσο μακρινό καλοκαίρι του 2010. Έχουμε γενέθλια λοιπόν, εφόσον βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού του 2014! Στα τέσσερα χρόνια, όλα τα παιδιά έχουν βγάλει τα πρώτα δόντια τους. Η φουκαριάρα η μικρή Λίστα, δεν έχει καταφέρει να εμφανίσει ούτε ένα!

Δεν έχει νόημα να γίνει η αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων – όλοι γνωρίζουν από πολλά έως πάρα πολλά, πια.

Για την συλλογική μνήμη, υπενθυμίζω ότι και η πρώτη πέτρα του σκανδάλου, τότε ΥΠΟΙΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά και η αλλαγή του, Ευάγγελος Βενιζέλος, έσκιζαν τα ρούχα τους και διαβεβαίωναν κάθε έναν ότι η λίστα παρελήφθη άτυπα και μάλιστα με την επισήμανση της γαλλικής Κυβέρνησης ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιεί για φορολογικούς λόγους. Το θράσος τους δεν έχει όρια, με δεδομένο ότι στα πρακτικά της Βουλής, κατατέθηκε όχι μόνο η συνοδευτική (του cd των στοιχείων) επιστολή της Γαλλικής Κυβέρνησης, αλλά και η προηγούμενη επιστολή αναζήτησης των στοιχείων, η οποία απεστάλη από πλευράς της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι οποίες περιγράφουν ακριβώς τα αντίθετα!


Α. Η ελληνική επιστολή (13 Σεπτεμβρίου 2010).



Β. Η γαλλική επιστολή  (29 Σεπτεμβρίου 2010).




































Δεν είναι ότι δεν γνωρίζουν τα στοιχεία αυτά τα κεντρικά ΜΜΕ. Φυσικά και την προηγηθείσα ελληνική επιστολή. Αλλά, σας ομολογώ ότι προσωπικά, μέχρι σήμερα, δεν έτυχε να την δω δημοσιευμένη. Για εσάς δεν γνωρίζω. Αν όμως κι εσείς δεν την πετύχατε οπουδήποτε, επίσης, για την συλλογική μνήμη, επιθυμώ να παραθέσω αυτήν και την απαντητική επιστολή.

Και ο καθένας να βγάλει για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά του, για την ποιότητα των κυβερνώντων μας.

Εκείνο το «σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω πάντα την αλήθεια...».

Τι ανέκδοτο!









 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη