23 Μαΐ 2014

Γιατί δεν μίλησε ο Καλαφάτης για τις ποινικές διώξεις σε βάρος Μπουτάρη;

Υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ψηφίσετε Μπουτάρη και να προκύψει άλλος Δήμαρχος – Yπάρχουν σοβαρότατες εκκρεμείς νομικές υποθέσεις σε βάρος του – Οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε έκπτωση αλά Ψωμιάδη – Εκείνος, έχασε τη θέση του για πρόστιμο 90 χιλιάδων ευρώ – Στην περίπτωση Μπουτάρη μιλάμε για 65 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο, αγαπητέ δημότη

Γράφει ο Θάνος Τάκης



«Ο πρώτος άνθρωπος που έριξε βρισιά αντί χαστούκι έκανε ένα άλμα προς τον Πολιτισμό», έγραψε ο Φρόυντ.

Στην περίπτωση των δύο μονομάχων που διεκδικούν την Δημαρχία Θεσσαλονίκης, και κατά την σύντομη περίοδο που μεσολάβησε από την προηγούμενη Κυριακή μέχρι σήμερα, δεν υπήρξαν ούτε βρισιές ούτε χαστούκια. Χαμηλοί τόνοι παντού, λες και κοιμόταν το μωρό και δεν έπρεπε να το ξυπνήσουμε. Βαρετά debate, όπου ο διεκδικητής Καλαφάτης δεν διεκδίκησε και ο στρογυλλοκαθισμένος στην δημαρχιακή καρέκλα Μπουτάρης, γνωρίζοντας την αδυναμία του σε κατά μέτωπο αντιπαραθέσεις, έμεινε στο ρελαντί κι εντός κειμένου. Δεν είναι ότι του λείπει η πονηριά, του τελευταίου, τουναντίον θα έλεγα – του περισσεύει, αλλά πλέον κομμένες οι ρουκέτες του ύφους «κόψε παπά το μούσι, αγόρι μου» του αγνού και άδολου 2010. Πλέον, προσέχει τα λόγια του, καθώς κάθεται ήδη στην μουσική καρέκλα και δεν σηκώνεται μιας και δεν επιθυμεί να δει άλλον σε αυτήν. Ή τουλάχιστον, επειδή έτσι του είπε ο επικοινωνιολόγος του, Στρατηγός Φαναράς, να φέρεται.

Στο τελευταίο debate, ο Καλαφάτης μπορούσε να θέσει μία ερώτηση στον αντίπαλό του. Και ποια ήταν αυτή; «Γιατί ρε Γιάννη δεν έκανες δύο πράγματα, δύο έργα, συγκεκριμένα δύο, στα τριάμισι χρόνια, που να μπορέσει να τα χαρεί ο κόσμος, να δοθούν λύσεις σε προβλήματα;». Μου φαίνεται ότι έκανε την μόνη ερώτηση που, έστω ψευδόμενος, ο κ. Μπουτάρης μπορούσε να απαντήσει ότι έκανε δύο πράγματα, όπως ζητούσε να αναφέρει ο Καλαφάτης. Και πράγματι ανέφερε. Κι εμείς, χασμουρηθήκαμε...

Κι αντίστοιχα, ο Μπουτάρης ρωτά μια βλακεία, τι δηλαδή θα κάνει ο Καλαφάτης αν εκλεγεί Δήμαρχος. Θα παραιτηθεί από βουλευτής; Και γράφω βλακεία διότι η απάντηση είναι δεδομένη και περιγράφεται στον «Καλλικράτη» τον οποίο, παρά την περιπέτειά του, που οδήγησε στον κυβερνητικό διορισμό του ως υποψηφίου δημάρχου, ακόμη δεν διάβασε. Δηλαδή, ότι αν εκλεγείς Δήμαρχος, υποχρεωτικά παραιτείσαι από βουλευτής. Αλλά είπαμε: ο Δήμαρχος είναι ωραίος και αντισυμβατικός τύπος με πολλές περίεργες κάλτσες στο συρτάρι του, οπότε δεν χρειάζεται και να γνωρίζει τα θέματα, αλλά απλώς να είναι ο εαυτός του.

Ο Καλαφάτης, σε όλο αυτό το διάστημα δεν ρώτησε ποτέ μια ιδιαίτερα κρίσιμη ερώτηση: πόσες ανοικτές υποθέσεις έχει ο Μπουτάρης με την δικαιοσύνη; Πόσες διώξεις σε βάρος του και ποιες; Δεν ένιωσε την ανάγκη και την υποχρέωση να ενημερώσει τους πολίτες για την ανατριχιαστική περίπτωση της Βόλβης, όπου η Ελλάδα ήδη βαρύνεται με πρόστιμο 65 εκατομμυρίων(!) ευρώ (+ 50.000 για κάθε μέρα απραγίας) και ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε βαρύτατες κατηγορίες, αντιστοίχου νομοθεσίας που έφεραν τον τέως Δήμαρχο κ. Παπαγεωργόπουλο στην θέση που βρίσκεται σήμερα. Ειδικότερα το κατηγορητήριο αναφέρεται σε διακρίβωση τελέσεως των αξιόποινων πράξεων της απιστίας στην υπηρεσία (άρθρο 256 ΠΚ) και της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) «σχετικά με τη μη ανάκληση πράξεων καθορισμού συμβατικής αμοιβής αναδόχου στο Δήμο Βόλβης», για ενέργειες τις οποίες όφειλε να είχε προχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως Διευθύνουσα Αρχή. Για να μην ξεκινήσουν το γνωστό λιβάνισμα και τις συνήθεις αγιογραφίες οι οπαδοί του, αμφισβητώντας την ύπαρξη του προστίμου και της σοβαρότατης ποινικής δίωξης που δεν αποκλείεται να του στερήσει την θέση του, εάν επανεκλεγεί, ιδού η εισαγωγή και το τέλος του δικού του υπομνήματος.




















--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------



















Δεν υπάρχει λόγος να παρατεθεί το σύνολο των εξηγήσεών του. Δεν είναι δικό μου έργο, αυτό. Όποιος ενδιαφέρεται, ας ρωτήσει τον ίδιο, να ακούσει από πρώτο χέρι για το βαρύτατο πρόστιμο των 65 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο – προσέξτε – είναι δεδομένο και έχει ήδη επιβληθεί στη χώρα μας. Απομένει η απόδοση ευθυνών και η επιμέτρηση της ποινής στον ένοχο.

Επιπλέον, υπάρχει εκκρεμής ποινική δίωξη σε βάρος του, που αφορά περίπτωση οφειλών περίπου 400.000 ευρώ στο ΙΚΑ, δημιουργηθείσες στην θητεία του ως Προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Και είναι άγνωστο σε μένα εάν υπάρχουν και άλλες ποινικές υποθέσεις. Πόσες τον αριθμό, και ποιες.

Γιατί τόσο χάιδεμα, από πλευράς κ. Καλαφάτη; Αντιλαμβάνομαι τον χαρακτήρα του ανδρός και την δεδομένη ηπιότητά του, όμως εδώ μιλάμε για περιπτώσεις που υποχρεωτικά έπρεπε να αναδειχθούν, καθώς αφορούν, όχι μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και στην Ελλάδα, εφόσον αναφερόμαστε στο πρόστιμο των 65.000.000 ευρώ (και βάλε) που θα πληρωθεί από την χώρα.

Και εάν ο ίδιος καταδικαστεί τελικά, θα χάσει την θέση του, ακριβώς όπως την έχασε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Αυτό, δεν έπρεπε να γίνει γνωστό στους ψηφοφόρους, έστω και ως πιθανότητα; Να γνωρίζουν ότι αυτόν που ψήφισαν ή πρόκειται να ψηφίσουν ως Δήμαρχο, δεν αποκλείεται να χάσει την θέση του, τούτο δε ήταν γνωστό σε εκείνον, πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου;

Συνεπώς, είναι ασαφές εάν υπήρξε έστω ένα βήμα προς τον Πολιτισμό, κατά την φροϋδική αντίληψη.

Σταύρο Καλαφάτη, δεν ζήτησε κανείς να ρίξεις χαστούκια.

Όμως μερικές βρισιές, για τις περιγραφόμενες συμπεριφορές κι ευθύνες, όχι μόνο τις αντέχαμε, αλλά και τις αποζητούσαμε από σένα, θα σου έλεγα.

Τώρα, τον λόγο έχουν οι πολίτες.
Καλό (τελικό) βόλι!

Συγγνώμη, κ. Φρόυντ, ξεχάστηκα!

Καλό βρισίδι!




Υ.Γ. Γράφει σε άρθρο του στον ηλεκτρονικό Τύπο, ο αναπληρωτής του, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, για τον κ. Μπουτάρη: «Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ξεσηκώσει την πόλη και την κοινωνία, για πράγματα που μπορεί να μοιάζουν αυτονόητα αλλά επί δεκαετίες έμεναν πίσω κι έκαναν την πόλη μας να υστερεί, όπως ο πολυπολιτισμός, ο τουρισμός, το κυκλοφοριακό, οι πράσινες πολιτικές κ.ά. Είναι όλα αυτά που χρειάζεται να υλοποιηθούν για να ξαναγίνει η πόλη ανθρώπινη, πολιτισμένη, ευρωπαϊκή».

Κατάλαβες τώρα, γιατί σου ζητείται να ψηφίσεις Μπουτάρη, απάνθρωπε, απολίτιστε, τριτοκοσμικέ Σαλονικιέ;



Δείτε, αν θέλετε, κι εδώ:

Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο των 60.000.000 ευρώ, κύριοι; http://taxalia.blogspot.gr/2014/04/60000000.html
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 50/2014 - Λήψη αποφάσεων, επι του πρακτέου και ιδίως, Διοικητικών και Δικαστικών ενεργειών του Δήμου Βόλβης, σε σχέση με την υπ αριθ. 1501/28-02-2014 – αριθ. Πρωτ. 1323/15741/28-02-2014 – (ΘΕΜΑ : >) απόφαση  του Δημάρχου Θεσσαλονίκης:
Απόφαση Δημάρχου Θεσσαλονίκης - Ανάκληση σχεδίων καθορισµού συµβατικής αµοιβής για πολεοδοµικές κ.λπ.
µελέτες και µελέτες κτηµατογράφησης που είχαν αναθέσει οι πρώην Δήµοι Αρέθουσας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη