31 Μαΐ 2014

Επιτροπή «για τον προσδιορισμό ΤΥΧΟΝ ποσού αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο».

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Τη διακοσιοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου πληροφορήθηκα ότι ο εισαγγελεύς επενέβη. Τριακοστή πέμπτη ημέρα, λοιπόν, από την είδηση για την έναρξη ποινικής..
διαδικασίας διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος με την ελπίδα να διαψευσθώ. Βρισκόμαστε τώρα α] στη διακοσιοστή τριακοστή έβδομη ημέρα από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, β] στην εκατοστή ογδοηκοστή δεύτερη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου, γ] στην τεσσαρακοστή έκτη από τη μηνυτήρια αναφορά τού Γ. Καρατζαφέρη για όσα λέει κάποιος Μπαλτάκος για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και δ] στη δέκατη από τη δημόσια καταγγελία του Κασσιδιάρη ότι σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων έλαβε χώρα τεχνητή ακύρωση ψηφοδελτίων της ΧΑ κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών (18.05.2014). Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων στις τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις. Τί συνέβη; Εξακολουθούν να μην τηλεφωνούν οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Δεκάδες πράγματα στριφογυρίζουν τούτες τις μέρες στο μυαλό μου. Σταθερότητα – ανασχηματισμός – συνταγματικό τόξο – ναζιστές – αναστολή έκτισης ποινής κάθειρξης πολλών δεκαετιών – φεύγει μένοντας ο Φώτης – διαλύονται ή δεν διαλύονται οι ΑΝΕΛ με καραμπόλα ΣΔΟΕ - πάει ή δεν πάει στην Ευρωβουλή ο Καψής – νίκησε ή δεν νίκησε το ΠΑΣΟΚ - μπήκε το νερό στο ποτάμι – ο Γιαννακόπουλος δεν θέλει να τον γαμάνε στο γήπεδό του, αν είναι εκτός του συζητάει – ο Δρίτσας χτυπάει την Εκκλησία, επειδή δεν μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό – η Βούλτεψη ουρλιάζει ότι ο Τσίπρας διώχνει τους τουρίστες που με τόσο κόπο μάζεψε η Όλγα - comeback Καρατζαφέρη – ουδείς νοιάζεται για τη Θράκη – μία κόρη του Δρακουμέλ στο σύνοδο της λέσχης Bildenberg – θυμήθηκαν πάλι γιατρό-μαϊμού που υπηρετούσε στο ΕΣΥ επί εικοσαετία – σύλληψη αστυνομικών για ναρκωτικά και εισαγωγή λαθρομεταναστών κ.ά. πολλά. Και στο βάθος νέα σκληρά μέτρα που είναι παλιά, αλλά έρχονται τώρα, ώστε να αρχίσουν οι πρώτες προσλήψεις από τις 770.000 που υποσχέθηκε ο λιγνός και τις 550.000 που εξασφάλισε ο χοντρός.
Μιλώντας μ’ ένα φίλο χθες μέσα σ’ όλον αυτό τον ορυμαγδό των ανούσιων ειδήσεων, καταλήξαμε στη μαγική λέξη: «Σεβασμός». Δεν υπάρχει σεβασμός σε τίποτε. Στον συνάνθρωπο, στους γραπτούς και άγραφους κανόνες που ρυθμίζουν τις σχέσεις με τον συνάνθρωπο, στα λόγια, στα έργα. Ο καθένας κάνει και λέει ό,τι θέλει. Για να επικρατήσει η άποψή του και να υπηρετήσει το στενό ατομικό του συμφέρον όσο ελάχιστο κι’ αν είναι αυτό. Από το να διπλοπαρκάρει προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση απλώς για ν’ αγοράσει τσιγάρα μέχρι να εξαπατήσει τον άλλο για να τσεπώσει εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ. Αν δεν υπάρχει σεβασμός σε τίποτε, πώς θα βελτιωθεί αυτή η έρμη κοινωνία που άγεται και φέρεται από το κάθε πολιτικό τσογλανοανδρείκελο που το παίζει σωτήρας και ειδήμων απλώς για να διατηρήσει την καρέκλα του και τα οικονομικά παρελκόμενα των πατρώνων του;
Και μέσα σ’ όλο αυτό το μπάχαλο πέφτει το μάτι μου στην είδηση ότι το Υπουργείο Οικονομικών συνέστησε ειδική Επιτροπή για να προσδιορίσει τυχόν ποσό αξιώσεων για γερμανικές επανορθώσεις και για το κατοχικό δάνειο. «ΤΥΧΟΝ» ποσό. Δεν πίστευα στα μάτια μου μέχρι που διάβασα την απόφαση στη «Διαύγεια». Άρα, η κυβέρνηση αποδέχεται ότι είναι ενδεχόμενο να μην υπάρχει αξίωση για τα θέματα αυτά. Τόνοι αίματος πότισαν αυτά τα άγια χώματα. Τόνοι κτισμάτων ποτισμένων με ιδρώτα έγιναν αποκαΐδια ίσα με το χώμα. Τόνοι χαρτιού και μελάνης αναλώθηκαν επί 70 χρόνια αναδεικνύοντας τις θηριωδίες των αποκυημάτων του ανθρωπίνου γένους. Και φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε σήμερα επισήμως για «ΤΥΧΟΝ» ποσό αξιώσεων προς αποκατάσταση της ανυπολόγιστης ζημίας που προκάλεσαν στη χώρα τα ξανθά κτήνη.
Τί άλλο να γράψω πια; Με πνίγει η σιχαμάρα.
Ας αφήσω τους θιασώτες της σταθερότητας να απολαύσουν τα ανδραγαθήματα των εκλεκτών τους. Βασανισμένος αυτός ο λαός, αλλά τα θέλει ο κώλος του. Από έλλειψη σεβασμού στον πλησίον. Από έλλειψη πίστης και προσήλωσης σε αρχές και ιδανικά που δεν θα επέτρεπαν στους καραγκιόζηδες να μας κυβερνούν. Από φτωχομπινεδισμό.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν κι ομόκελλος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη