20 Μαΐ 2014

Μπουτάρης, Βενιζέλος, της Δεξιάς το τέλος

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης χωρίζεται σε 6 δημοτικά διαμερίσματα, και δύο δημοτικές ενότητες - Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας - Η ενότητα Θεσσαλονίκης χωρίζεται σε 5 δημοτικές κοινότητες – Μπουτάρης πρώτος, παντού (ναι Ευάγγελε!) – Προσοχή! Δεν έβαλα εγώ το πράσινο στον χάρτη, στα ποσοστά ΜπουτάρηΑλλά, πώς του πάει το άτιμο...
Γράφει ο Θάνος Τάκης 

Ας δούμε πώς ψήφισαν στην 1η Δημοτική Κοινότητα (Ιστορικό Κέντρο-Βαρδάρι):



Είναι η δεύτερη μικρότερη διαφορά ανάμεσα σε Μπουτάρη και Καλαφάτη, ο οποίος είδε το (μόνο) τριαντάρι, ως ποσοστό. Το υψηλότερο για τους ‘Εντάξει’, στο πολεοδομικό. Ταυτόχρονα όμως, εδώ έλαβε το υψηλότερο ποσοστό της και η ‘Πρωτοβουλία’ του κ. Μπουτάρη.


Στην 2η Δημοτική Κοινότητα (Βαρδάρι-Ξηροκρήνη): 



Εδώ καταγράφεται η μικρότερη διαφορά για τον Σταύρο: 7,10 μονάδες. Πολύ υψηλό ποσοστό για την Χρυσή Αυγή – το υψηλότερο στο πολεοδομικό. Όπως και για τον κ. Στεργίου. Όπως και για τον κ. Κουριαννίδη. Τυχαίο; Den nomizo…

Αλλά ταυτόχρονα, και ο κ. Ρακκάς του ‘Μένουμε Θεσσαλονίκη’, έλαβε εδώ το υψηλότερο ποσοστό από όλα τα διαμερίσματα της πόλης. Και ο κ. Κούτρας της ‘Ανταρσίας’! Και η κ. Ιωαννίδου της ‘Οικολογίας’! Εντυπωσιακό!


Στην 3η Δημοτική Κοινότητα (Άνω Πόλη-Επταπύργιο): 


Διαφορά Μπουτάρη-Καλαφάτη άνω του μέσου όρου: 11,68%. Εδώ και το υψηλότερο ποσοστό που έλαβε ο κ. Μηταφίδης.


Στην 4η Δημοτική Κοινότητα (Τούμπα): 


Εδώ καταγράφεται η μεγαλύτερη διαφορά Μπουτάρη-Καλαφάτη: 12,45%. Μπράβο τα Παόκια! Φαίνεται ότι ξέχασαν το δικό τους παιδί ή δεν το θεωρούν, πλέον, και τόσο δικό τους. Πέρα από τα οπαδικά, να υποθέσουμε οι Τουμπιώτες, δηλώνουν κατευχαριστημένοι από τον κ. Μπουτάρη; Εφόσον ισχύει, τότε ταιριάζει το προεκλογικό σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ (απευθυνόμενο προς την +Κυβέρνηση) «Εφόσον τα κάνεις όλα καλά, μην αλλάξεις τίποτε».

Στην 5η Δημοτική Κοινότητα (Φάληρο-Χαριλάου-Ντεπώ): 


Να και η smart-city: οι Πειρατές (Παπαμιχαήλ) έλαβαν εδώ το υψηλότερο ποσοστό τους.

Στην Τριανδρία:


Εδώ έλαβε το υψηλότερο ποσοστό του ο κ. Δελής (ΚΚΕ). Μεγάλη και η διαφορά Μπουτάρη-Καλαφάτη.


Πρώτη παρατήρηση: ο Καλαφάτης είδε την πλάτη Μπουτάρη παντού. Δεν κατάφερε να περάσει μπροστά, πουθενά. Ούτε στην Τούμπα, όπου ο Μπουτάρης γνωρίζει μόνο από τον χάρτη. Η Πρωτοβουλία μάζεψε 13.200 ψήφους περισσότερες. Γίνεται να ισορροπήσει την μεγάλη διαφορά ο Καλαφάτης την ερχόμενη Κυριακή; Όλα γίνονται, αλλά αυτό δεν θα γίνει. Αν δεν είχαμε κι άλλες κάλπες, οι παραλίες της Χαλκιδικής θα γέμιζαν.

Δεύτερη παρατήρηση: Όπως ορθότατα παρατηρεί ο Β.Π. σε πρόσφατο άρθρο του, «Οι Χρυσαυγίτες μισούν τη ΝΔ του Σαμαρά, καθώς επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στο κυνήγι της, οι δε "προοδευτικοί" μεγάλωσαν με την ατάκα..."να μη βγει η δεξιά". Κανείς τους δεν θα ψηφίσει "υποψήφιο της ΝΔ". Μάλιστα, διάφοροι "δεξιοί", δεν έχουν πρόβλημα να ψηφίσουν υποψήφιο που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ (Μπουτάρης). Αντιθέτως, πασόκος δεν δίνει ψήφο σε νεοδημοκράτη, ακόμη κι αν είναι πατέρας του!».

Συμπέρασμα: γνωρίζω ποιος θα πανηγυρίσει το βράδυ της Κυριακής των επαναληπτικών εκλογών. Η τέως, νυν και αεί φτωχομάνα Σαλονίκη, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί να δώσει αυτή την μεγάλη χαρά στον πολιτικά ταλαιπωρημένο Βαγγέλη Βενιζέλο. Σε αυτόν θα απευθύνεται το πρώτο τηλεφώνημα του Μπουτάρη, για τα συχαρίκια. Κι έτσι, το μέλλον της πόλης, θα υποθηκευτεί ως ενέχυρο, δώρο – μην ξεχνάμε - της πολιτικά ανοιξιάτικης διάθεσης του Πρωθυπουργού προς τον πολιτικά χρεοκοπημένο συνεταιράκι του.


Υ.Γ. Το μέλλον της πόλης προβλέπεται μαύρο. Και όχι μόνο μεταφορικά. Δείτε το πιο κάτω, το οποίο ανάρτησε σήμερα στην σελίδα της στο youtube, η ‘Πρωτοβουλία’. Ο κ. Μπουτάρης ονειρεύεται την «κοινωνική ησυχία»! Αυτός είναι για τον ίδιο, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των «μεταναστών» και της Χρυσής Αυγής, όπως συνδέει και μπλέκει:  https://www.youtube.com/watch?v=vr2ffkzrgSw


Περισσότερα στατιστικά στοιχεία εδώ: http://dimotikes.ekloges.pkm.gov.gr/ 






 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη