9 Απρ 2014

Η ΝΔ έδωσε τέλος στο κώλυμα με την υποψηφιότητα Μπουτάρη

To ΠΑΣΟΚ απείλησε με αποχώρηση από την κυβέρνηση αν δεν διασωζόταν ο Μπουτάρης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε αυτοπροσώπως δίπλα από την καρέκλα του Υπουργού Γιάννη Μιχελάκη στα υπουργικά έδρανα, του είπε στο αυτί "Γιάννη πάμε έξω να μιλήσουμε....", οι δύο άντρες βγήκαν έξω και...
μετά από παρέμβαση ...ανώτερων, πέρασε για μια ακόμη φορά η θέση του Βενιζέλου.
-Ο Σαμαράς συμφώνησε με σκυμμένο κεφάλι σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που ξεφτιλίζει για μια ακόμη φορά τη Ν.Δ.

Ξεπεράστηκε, με παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, το θέμα με το κώλυμα της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουτάρη για..
τον δήμο Θεσσαλονίκης. Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Ο υπουργός έφερε διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών η οποία ακυρώνει το άρθρο του Καλλικράτη βάσει του οποίου οι υποψήφιοι αιρετοί θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί 18 μήνες πριν τις εκλογές από θέσεις προέδρων Διοικητικών Συμβουλίων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ για να μπορέσουν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα. Ως γνωστόν, με την προηγούμενη πλέον νομοθεσία, ο κ. Μπουτάρης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προ 18μήνου και όχι προ 6μήνου όπως έπραξε, για να μπορέσει να καταθέσει εκ νέου υποψηφιότητα.
εμείς την "πισινή" την κρατήσαμε, ξέροντας ότι κυβερνάει ο Βενιζέλος !

Για το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Έκανε λόγο για "συνεταιράκια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ" και για "εκλεκτό δήμαρχο". «Θέλετε να εξαιρέσετε τον εκλεκτό ορισμένων κομμάτων κ. Μπουτάρη. Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος εφόσον δεν είχε παραιτηθεί. Αντί να τηρηθεί ο νόμος, φέρατε ως κυβέρνηση αλλαγές και πάτε την εξαίρεση παρακάτω φωτογραφικά για να μην εξαιρεθεί η υποψηφιότητα Μπουτάρη. Λυπάμαι πάρα πολύ. Γιατί αυτή η εξαίρεση, γιατί αυτή η φωτογραφική διάταξη; Γιατί αυτή προνομιακή μεταχείριση, αυτό είναι απαράδεκτο. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με όποιον θέλει να βάλει υποψηφιότητα αλλά γιατί να γίνονται εξαιρέσεις;», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Από πουθενά δεν προκύπτει χαριστική ρύθμιση» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε: «Αν ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα θέλατε να υπήρχε πρόβλημα;». 

«Έγιναν οι αλλαγές για να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του λάτρη του Κεμάλ, του κ. Μπουτάρη» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Η συγκεκριμένη διάταξη του Καλλικράτη προέβλεπε ασυμβίβαστο με τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου για όσους διετέλεσαν πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Ο κ. Μπουτάρης τοποθετήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011, με απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 20/11/2013. Για να μην υπήρχε κώλυμα, όμως, βάσει της προηγούμενης πια νομοθεσίας, θα έπρεπε ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών».

όσο για σένα Σταύρο Καλαφάτη, σου τα ΄παμε πολύ καθαρά εδώ: http://taxalia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6205.html
Αποστήθισέ το
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη