15 Απρ 2014

Ο Βενιζέλος άδειασε τον Μπουτάρη με το κώλυμά του!

του Γιώργου Κωνσταντινίδη

Πλησιάζουμε σιγά σιγά στις 17 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία αρχίζει, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η προεκλογική περίοδος. Από τότε, λόγω έλλειψης χρόνου, ίσως να λιγοστέψει κάπως και η αρθρογραφία των υποψηφίων. Καλύτερα πάντως που γίνεται
έτσι… Ώστε όλοι εμείς να βγούμε από το «καβούκι» μας και να μιλήσουμε με τον κόσμο στο δρόμο, στο μαγαζί του, στη πιάτσα των ταξί, στο καφενείο. Να ακούσουμε τα προβλήματά του, αλλά και να του πούμε τις δικές μας ιδέες για αυτά που πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε για να τον βοηθήσουν. Αν το σκεφτούμε όλοι μας άλλωστε, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η καθημερινότητα και οι αγωνίες του απλού δημότη είναι τα σοβαρά ζητήματα και όχι οι ίδιες οι αντιπαραθέσεις των παρατάξεων για αυτά.
Όμως… επειδή λίγο ακόμη χιούμορ μάλλον δεν βλάπτει, θα δοκιμάσω σήμερα μία από τις τελευταίες μου προσπάθειες, ώστε να σας κάνω να γελάσετε. Πάμε λοιπόν να δούμε ένα επίκαιρο ανέκδοτο με τον Αντι(;)Πρόεδρο κ. Βενιζέλο και τον πολυαγαπημένο μου διορισμένο ως εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μπουτάρη:

Την ημέρα των εκλογών πάει πρωί – πρωί ο Μπουτάρης να ψηφίσει.
Είχε φωνάξει και τους δικούς του δημοσιογράφους, εικονολήπτες κ.λπ.
Μπαίνει μέσα στην αίθουσα του εκλογικού κέντρου και τι να δει;
Υπήρχε μόνο η δικαστική αντιπρόσωπος και απολύτως κανένας για εφορευτική επιτροπή!
– «Τι συμβαίνει εδώ, γιατί είσαι μόνη σου, που είναι η εφορευτική επιτροπή;» την ρωτάει.
– «Δήλωσαν όλοι κώλυμα κ. Δήμαρχε, με ενημέρωσαν εχθές από το Πρωτοδικείο» απαντάει η δικαστική αντιπρόσωπος.
– «Και εγώ τι θα κάνω τώρα; Ξέρεις πόσες ατάκες έχω ετοιμάσει να τους πω; Τζάμπα τις φώναξα τις κάμερες;» λέει αγριεμένος ο Δήμαρχος.
– «Σας καταλαβαίνω κ. Δήμαρχε, αλλά τι φταίω εγώ; Αν θέλετε, να φωνάξω τους συναδέλφους δικαστικούς αντιπροσώπους από τις διπλανές αίθουσες. Να κάνουν για λίγο εκείνοι την εφορευτική επιτροπή, για να σας πάρουν οι κάμερες. Τι άλλο μπορώ να κάνω, αφού σας είπα δήλωσαν κώλυμα…».
– «Δεν ισχύουν τα κωλύματα γι’ αυτές τις εκλογές, ξέρω εγώ τι σου λέω! Θες να πάρω τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο να το κανονίσει να σ’ τους φέρουν;».
– «Τον πήρα ήδη εγώ εχθές το βράδυ, τον γνωρίζω προσωπικά, ήμασταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο».
– «Και τι σου είπε, το κανόνισε; Πρόλαβε και πέρασε και γι’ αυτό τροπολογία μες τη νύκτα;».
– «Όχι δυστυχώς, δεν προλαβαίνει λέει… Μου είπε ότι είχε κώλυμα».
– «Ε, όχι δα! Κι αυτός; Γιατί, τι κώλυμα είχε;».
– «Μου είπε ότι μόλις κάθισε να φάει το βραδινό του… και δεν ξέρει τι ώρα θα τελειώσει… μάλλον θα έχει κλείσει έως τότε η Βουλή…».

Υ.Γ.1. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους, αλλά κυρίως καλό κουράγιο στον απλό τον κόσμο, τον οποίο μέσα στον πόνο του και τα προβλήματά του… όλοι εμείς θα ζαλίζουμε.
Υ.Γ.2. Και εγώ στη θέση του κ. Βενιζέλου, το ίδιο ακριβώς θα έκανα… σιγά μην άφηνα το φαγητό μου! Βλέπετε, τα έχω και εγώ τα «κιμπάρικα» κιλά μου. Αν βλέπατε ολόσωμη την φωτογραφία πάνω, θα παρατηρούσατε πως ρουφάω την κοιλιά μου. Ευτυχώς τα παιδιά από taxalia κόβουν ό,τι δεν τους αρέσει. Και μέχρι τώρα δεν με έχουν αδικήσει. Καλή σας όρεξη!

Γιώργος Κωνσταντινίδης
Πιανίστας – Δικηγόρος
Υπ. Δημ. Σύμβουλος συνδυασμού «εντάξει» - Σταύρος Καλαφάτης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη