7 Απρ 2014

"Ντροπή για όλους μας"...

...θα είναι, να μην είναι υποψήφιος, έστω δημοτικός σύμβουλος, ο Χρήστος Μάτης.

Ήταν ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που ...
έκανε τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στη σημερινή διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, χωρίς κομματικό ή πελατειακό υπόβαθρο. Χωρίς να χαϊδεύει αυτιά, χωρίς ακρότητες, αλλά με νηφάλιο και ιδιαίτερα συγκροτημένο λόγο. Ο Χρήστος Μάτης δεν ανήκει σε κόμματα και δεν χρειάζεται τη στήριξή τους.
Όλοι οι απλοί πολίτες λέμε στα λόγια "να μπουν καινούρια πρόσωπα στην πολιτική, που δεν έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους, να απαλλαγούμε από τα κομματόσκυλα ...κλπ,κλπ".
Καιρός να δείξουμε στην πράξη, ότι τα εννοούμε.

Το μέλλον του Χρήστου Μάτη

Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το τι θα κάνει ο Μάτης. Αποκλείεται πάντως να συνεργαστεί με την παράταξη Μπουτάρη. Δεν υπάρχει επίσης περίπτωση να πάει σε συνδυασμό, που έχει κομματικά χαρακτηριστικά (δηλαδή του Μηταφίδη, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛΛ κλπ). 
Και ...η έκπληξη: ο συνδυασμός Καλαφάτη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ.
Όσοι δεν έχουν ιδέα από το απίστευτο παρασκήνιο πίσω από τον Μπουτάρη, είναι εύλογο να θεωρούν ότι ο Σταύρος Καλαφάτης έχει τη στήριξη της Ν.Δ. Αν την έχει, τότε σαφώς και ΔΕΝ πρέπει να συνεργαστεί ο Μάτης με τον Καλαφάτη.
Την έχει όμως;

Με πάνω από 1.000 άρθρα, εδώ στο taxalia, γράψαμε αυτό που δεν διαβάζατε πουθενά αλλού και το καταλαβαίνετε μέρα με τη μέρα όλο και πιό έντονα: η ΝΔ στηρίζει Μπουτάρη !

Ας μην κρυβόμαστε: η εκλογή Μπουτάρη είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη του Βενιζέλου, η οποία με τη σειρά της, είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη του Σαμαρά.
Από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός δεν έδωσε απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ και συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να του παραχωρεί "εδάφη". Ο Βενιζέλος ζήτησε το "έδαφος" της Θεσσαλονίκης και (θέλει δεν θέλει) ο Σαμαράς του αφήνει το έδαφος ελέυθερο να διορίζει όποιον θέλει, να επιλέγει όποιον θέλει και να επιβάλλει όποιον θέλει στη Θεσσαλονίκη.
Έτσι, για την επιβίωση του κυβερνητικού εταίρου Βενιζέλου, η ΝΔ Αθηνών, αποσύρθηκε από τη στήριξη των "γαλάζιων" παιδιών της και όσες υποψηφιότητες υπήρχε περίπτωση να κερδίσουν "πασόκους" τις εξανάγκασαν να παραιτηθούν, να αυτοεξαφανιστούν και να αυτοεξευτελιστούν.
Βεβαίως όλοι αυτοί, δεν πίστευαν ότι η ΝΔ τους έχει για προσάναμμα στο τζάκι του Βενιζέλου. Πιθανώς, κάποιοι να νομίζουν ακόμη ότι τους στηρίζει η ΝΔ!!!
Λυπούμαστε που τους λέμε την αλήθεια ωμά και τους πικραίνουμε, καλύτερα να μη διαβάζουν taxalia. Υπάρχουν χιλιάδες μμε, ιστότοποι, ραδιοφωνικοί σταθμοί κλπ, που περιορίζονται σε όσα μόνο θέλουν κάποιοι να βγαίνουν στο φως, ας διαβάζουν αυτούς. Εδώ, λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν, ο Σταύρος Καλαφάτης ΔΕΝ έχει τη στήριξη της ΝΔ κι αν δεν το κατάλαβε ακόμη, θα το καταλάβει σύντομα. Στήριξη δεν είναι π.χ. να λένε καλά λόγια για σένα οι κομματάρχες της Θεσσαλονίκης. Στήριξη είναι να δουλεύει υπερ σου το σύστημα που ελέγχει η κυβέρνηση. Στήριξη είναι να μην κάνει η κυβέρνηση τα στραβά μάτια στις παρανομίες του αντιπάλου σου. Όλα τα μέσα που στηρίζουν την κυβέρνηση όμως, στηρίζουν (φανατικά) και τον Μπουτάρη (MEGA, ΔΟΛ, Δημόσια Τηλεόραση, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κλπ). 
Η Δημόσια Τηλεόραση, στηρίζει τον Μπουτάρη περισσότερο από ότι η Κορεατική tv τον Κιμ Ιλ Γιογκ επί παντοδυναμίας του. Ποιά ΝΔ λοιπόν στηρίζει Καλαφάτη;

Ο Καλαφάτης είναι μόνος του και αν θέλει να κερδίσει, πρέπει να αποτινάξει κάθε κομματικό σταγονίδιο από πάνω του και να χαρίσει τη δήθεν στήριξη της ΝΔ στους δήθεν παρόχους της στη ΝΔ (ιδιαιτέρως στην κυρία Πιπιλή).
Να κατεβεί με τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, που είναι πλέον αδιάφορος για ΟΛΑ τα κόμματα σε ποσοστό πάνω από 60%-70% και να κατεβεί ΓΙΑ τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, χωρίς κανένα κομματικό χρίσμα, με μόνο γνώμονα, μια άλλη, πιο αποτελεσματική διοίκηση στο Δήμο, χωρίς τους καρεκλοκένταυρους κομματάρχες του Μπουτάρη, που ζυμώθηκαν επί δεκαετίες στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως ενωτικά. Να ενώνει και όχι να διχάζει όπως κάνει 4 χρόνια τώρα ο εμφυλιοπολεμικός Μπουτάρης.

Και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται διεύρυνση σε χώρους εκτός του κόμματος από το οποίο προέρχεται κι έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πλέον στη Θεσσαλονίκη! Ακούσατε κανέναν στη Θεσσαλονίκη να λέει ότι θα ψηφίσει ΝΔ; Για κάντε κανένα γκάλοπ μόνοι σας;

Έτσι κι αλλιώς, Σαμαράς και Βενιζέλος το πάνε για καινούριο κεντρο-κεντρώο κόμμα, χωρίς ίχνος "δεξιάς" φωνής. Κάτι σαν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της κεντρικής Ευρώπης. Ν.Δ δεν θα υπάρχει σύντομα, θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Επομένως ο Καλαφάτης, πρέπει να ξεχάσει ότι υπήρξε ΝΔ, να ανοιχτεί σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και να βάλει στο συνδυασμό του ικανά άτομα, χωρίς κομματικές ταυτότητες.

Και σε αυτή την προσπάθεια, ο Χρήστος Μάτης, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Υποχρεούται, χάριν των άοκνων προσπαθειών των τελευταίων ετών στα έδρανα της αντιπολίτευσης, να συστρατευθεί, εφόσον του δοθεί η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κομματική χροιά στον συνδυασμό "εντάξει".  

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη