8 Απρ 2014

Αυτό τρέμει ο Μπουτάρης: φουντώνει δημοσιογραφικά το θέμα της παρανομίας του!

Αφού το μεγαλύτερο μπλόγκ της Θεσσαλονίκης - το taxalia φυσικά - αποκάλυψε την παρανομία του Γιάννη Μπουτάρη και οι εφημερίδες και τα υπόλοιπα δημοσιογραφικά σάιτ της πόλης, με τους πληρωμένους υπαλλήλους κτλ έκαναν…βούβα, τουμπεκί ψιλοκομμένο αυτό το τεράστιο θέμα, σειρά πήραν πρώτα η εφημερίδα
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σαββάτο, μετά το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 χθες με μεγάλο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και σήμερα συνεχίζουν δυο μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ και εφημερίδες της χώρας : το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!

Άντε γεια….


Ο Γ. Μπουτάρης έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - «Όχι» Μιχελάκη σε τροπολογία Γρηγοράκου που θα επέτρεπε στον Μπουτάρη να είναι υποψήφιος

Εμπλοκή παρουσιάστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην κυβέρνηση με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις επείγουσες ρυθμίσεις του νέου Καλλικράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος επιχείρησε να καταθέσει τροπολογία που αφορά στα κολλήματα και ασυμβίβαστα του νόμου Ραγκούση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τα οποία ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τη θέση του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πριν από 18 μήνες. Από την πλευρά του υπουργού κ. Γιάννη Μιχελάκη υπήρξε αντίδραση αφού δεν έδειξε διατεθειμένος να δεχτεί την τροπολογία η οποία θα επέτρεπε στον κ. Μπουτάρη να "κατέβει" ως υποψήφιος. Πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών επισήμαιναν πως ο κ. Μπουτάρης δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος ούτε στις εκλογές του 2010, αν και δεν κατατέθηκε ένσταση από τη μεριά κάποιου συνυποψηφίου του.

Πιο συγκεκριμένα η υποψηφιότητα Μπουτάρη εμπίπτει στα κολλήματα και ασυμβίβαστου του νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Τ.Α/7-6-2010) άρθρο 14 εδάφιο ΣΤ, στο οποίο αναφέρεται:

"Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας:

Διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στους δήμους, στους οποίους έχουν την έδρα τους τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών".

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μεσάνυχτα της Δευτέρας υπήρξε επικοινωνία σε "ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο" για το θέμα αυτό. Στελέχη της κυβέρνησης εξέφραζαν την άποψη ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα, το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

http://www.kathimerini.gr/761753/article/epikairothta/politikh/anazhteitai-lysh--gia-kwlyma-toy-mpoytarh


Αναζητείται λύση για κώλυμα του Μπουτάρη


Θέμα  κωλύματος για το νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και εκ νέου υποψήφιο, Γ. Μπουτάρη, έχει ανακύψει αιφνιδίως, καθώς η ιδιότητα του προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης, την οποία διατηρούσε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2013, μπορεί να αποτελέσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη», αντικείμενο υποβολής ένστασης κατά της υποψηφιότητάς του.

Σύμφωνα με τον νόμο του «Καλλικράτη», μεταξύ των κωλυμάτων και των ασυμβιβάστων με τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου περιλαμβάνονται και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα. Ο κ. Μπουτάρης τοποθετήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011, με απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 20/11/2013. Για να μην υπάρχει κώλυμα, όμως, θα πρέπει ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών». Στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπουτάρης αφενός δεν θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, αφετέρου ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, καθώς δεν έχουν παρέλθει οι 18 μήνες από την παραίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», υπήρξε κινητοποίηση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, ενώ πληροφορίες από την πλευρά του κ. Μπουτάρη έκαναν λόγο για μη ύπαρξη θέματος. Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος έσπευσε στη Βουλή, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου Μιχελάκη για τις εκλογές, προκειμένου να εισηγηθεί τροπολογία σύμφωνα με την οποία του κωλύματος θα εξαιρούνται στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή των οποίων στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων προβλέπεται εκ του νόμου, όπως δηλ. ισχύει για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τον δήμο της πόλης. Από την παράταξη Μπουτάρη, αργά χθες το βράδυ, δηλωνόταν ότι ο νυν δήμαρχος θα είναι κανονικά υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, ενώ για το ζήτημα του κωλύματος σημειωνόταν ότι θα πρέπει να κατατεθεί ένσταση μετά τις εκλογές και εφόσον ο κ. Μπουτάρης επανεκλεγεί.
Έντυπη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη