9 Απρ 2014

Η παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη" για το τσίρκο με την ντροπολογία υπέρ Μπουτάρη

Τρεις μέρες πριν να έρθει η Μέρκελ στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση κάνει ένα ανέλπιστο δώρο στον «δήμαρχο της καρδιάς της». Χθες, δια χειρός Γιάννη Μιχελάκη, και με την υποστήριξη των βουλευτών της κυβέρνησης κατατέθηκε στο κοινοβούλιο φωτογραφική διάταξη που αίρει τα νομικά κωλύματα που προέκυψαν στην κάθοδο του Γ. Μπουτάρη στις εκλογές, μετά από
την θητεία του ως πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (αλήθεια, τι έργο άφησε στο φεστιβάλ ο Δήμαρχος; Το ντοκιμαντέρ για την αφεντιά του;). Δεν έχει υπάρξει τις τελευταίες δεκαετίες τόσοσκανδαλώδης παρέμβαση της κεντρικής εξουσίας υπέρ κάποιου δημάρχου.

Βέβαια, και λίγα κάνει η κυβέρνηση. Αν μπορούσε να παρακάμψει τις εκλογές, και να τον ορίσει απευθείας δήμαρχο με προεδρικό διάταγμα θα το έκανε –εξ άλλου ο ίδιος δήλωσε πριν μερικές μέρες στα ΝΕΑ το εξής απίστευτο: «Σοβαρή αιτία είναι ο πλήρης ευνουχισμός της τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό αφορά όλη την Ελλάδα. Είναι προτιμότερο να είναι διορισμένος ο δήμαρχος παρά εκλεγμένος». Ωστόσο, αυτά δυστυχώς δεν γίνονται ακόμα, γι’ αυτό, τουλάχιστον η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να τοποθετήσει απέναντί του έναν κατά γενική ομολογία ισχνό υποψήφιο, διασφαλίζοντας έτσι έμμεσα την εκλογική του νίκη.

Όσο για τις ίδιες τις εκλογές, αυτές έχουν καταντήσει κλωτσοσκούφι στην επικοινωνιακή μεθόδευση της κυβέρνησης, που «παίζει» μέχρι τελευταία στιγμή με τις εγκυκλίους και τους όρους διεξαγωγής τους –απίστευτο μα πραγματικό, ένα μήνα πριν τις εκλογές και δεν έχει δημοσιοποιηθεί η εγκύκλιος που ορίζει την διαδικασία! Πράγμα που διευκολύνει απίστευτα τα κομματικά επιτελεία, και τα κέντρα εξουσίας, και προκαλεί σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια στις ανεξάρτητες φωνές που θέλουν να σπάσουν τον αποκλεισμό του κατοχικού κατεστημένου. Κι όλα αυτά σ’ έναν αγώνα δρόμου του συστήματος ενάντια στην ίδια την φθορά και την παρακμή του. Ναι, καλά το καταλάβατε, αυτά τα παιχνίδια με τις εκλογές συμβαίνουν μόνο σε αποικίες και προτεκτοράτα.

Αυτή είναι η Ελλάδα της Μέρκελ. Και γι’ αυτό θα την προϋπαντήσουν σε άδειους, στρατιωτικοποιημένους δρόμους –με την Αθήνα να τελεί επί της ουσίας σε καθεστώς Κέρφιου (απαγόρευσης κυκλοφορίας).

Υ.Γ. Όσο για το δήμαρχο, τα ‘χει δηλώσει προ έξι μηνών στο Βήμα: «Αν αποφασίσουμε, για παράδειγμα, να κάνουμε βιολογικό καθαρισμό, πρώτα στους Γερμανούς θα πάμε. Εντάξει, θα βγούμε στην αγορά για να δούμε, ποιες είναι οι καλύτερες μονάδες για τον καθαρισμό, αλλά αν έχεις μια σχέση με κάποιον, αλλάζει το σύστημα.

Σε μας, για παράδειγμα, έκαναν πρόταση να κάνουν μια προκαταρκτική μελέτη για τη διαχείριση της καθαριότητας, δηλαδή αποκομιδή, συλλογή, σάρωμα, κ.ο.κ., των απορριμμάτων. Όλα δωρεάν, συμπεριλαμβανομένης και της εργασίας των γερμανών ειδικών. Το ίδιο ισχύει και για άλλους τομείς, όπως για τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας των πολιτών σε τοπικό επίπεδο.

Όταν μιλάτε για ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας με τους Γερμανούς, τι εννοείτε; Κερδίζουν και οι Γερμανοί από το πάρε-δώσε;

«Νομίζω ναι, επειδή κι αυτοί, πρώτον, βάζουν μια υποθήκη για μελλοντικά έργα και δεύτερον, - όσο ρομαντικό και να ακούγεται – συμμετέχουν στο πακέτο της αλληλεγγύης με την Ελλάδα, όπως αυτό εκφράστηκε στο μήνυμα που έστειλε σήμερα στη Συνέλευση η Άνγκελα Μέρκελ».

Ας μην διαμαρτύρεται λοιπόν, όταν του καταλογίζουν σύμπραξη με τις κατοχικές δυνάμεις. Ισχύει εδώ, όπως και παντού, το λαϊκό ρητό «πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι»… Και βέβαια…αν δε βοηθήσουν οι φίλοι σε μια δύσκολη στιγμή, ποιος θα βοηθήσει. Αυτά για τον υποτιθέμενα ανεξάρτητο Γιάννη Μπουτάρη.

Μένουμε Θεσσαλονίκη

«Ούτε φυγή – Ούτε υποταγή»

menoumethess@gmail.com | @menoumethess

http://www.menoumethess.wordpress.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη