30 Απρ 2014

Λουναπαρκολογία εν μέσω δύο ληστών

Η κ. Κοππά, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, έχει βιώσει λάθρα. Την ανακαλύψαμε με την ευκαιρία καθυστερημένης παρουσίασης κάποιου από πολλών μηνών κυκλοφορούντος βιβλίου της, τον τίτλο και το περιεχόμενο του οποίου δεν είδαμε ούτε ακούσαμε. Είδαμε, όμως, και ακούσαμε τους κ.κ. Παπανδρέου και Κουβέλη να μιλάνε για πολλοστή φορά για τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Τη διακοσιοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ, πληροφορήθηκα ότι ο εισαγγελεύς επεμβαίνει. Πέμπτη ημέρα, λοιπόν, από την είδηση για την έναρξη ποινικής διαδικασίας διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος με την ελπίδα να διαψευσθώ. Βρισκόμαστε τώρα στη διακοσιοστή πέμπτη ημέρα από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, στην εκατοστή πεντηκοστή από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου και στη δέκατη τέταρτη από τη μηνυτήρια αναφορά τού Γ. Καρατζαφέρη για όσα λέει κάποιος Μπαλτάκος για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις. Τί συνέβη; Εξακολουθούν να μην τηλεφωνούν οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Η κ. Κοππά, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, έχει βιώσει λάθρα. Την ανακαλύψαμε με την ευκαιρία καθυστερημένης παρουσίασης κάποιου από πολλών μηνών κυκλοφορούντος βιβλίου της, τον τίτλο και το περιεχόμενο του οποίου δεν είδαμε ούτε ακούσαμε. Είδαμε, όμως, και ακούσαμε τους κ.κ. Παπανδρέου και Κουβέλη να μιλάνε για πολλοστή φορά για τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις. Τις δυνάμεις που δεν κωλώνουν να άρουν τα κωλύματα εκλογιμότητος των κολλητών τους με αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις. Τις δυνάμεις που εξακολουθούν να καταδυναστεύουν τον τόπο με παχειά λόγια, πίσω από τα οποία κρύβουν την αυταρχικότητα της αυθεντίας στο βόλεμα των ημετέρων και στη σοσιαλιστική αρπαχτή ομού μετά των εθνικών εργολάβων.
Ήταν και πάλι όλοι εκεί. Και οι κρατικοδίαιτοι παλαμοκρούστες. Για να διαδηλώσουν την ευγνωμοσύνη τους εις αντίδωρον προς τον Μεγάλο Κανωνιέρη. «ΠΑΡΩΝ» και ο Φωτίγκος κατά πως συνηθίζει και στη Βουλή.
Είπε μεταξύ των άλλων ο ΓΑΠ:
«Γιατί ποτέ δεν θα αναγκαζόμασταν να καταφύγουμε σε μνημόνιο, αν, μέχρι το 2009, είχαμε κάνει έστω τα στοιχειώδη, για να χτυπήσουμε τη σπατάλη, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, τα κλειστά επαγγέλματα, τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, το συγκεντρωτισμό του εθνοκεντρικού κράτους».
Αυτός που μετά από 19 χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ συνέχισε να μην κάνει τίποτε για όλ’ αυτά και μετά το Μνημόνιο. Ας θυμηθούμε σταχυολογώντας: 23.000 πελατειακές προσλήψεις αντί απολύσεων εν μέσω Μνημονίου, απόκρυψη της λίστας Lagarde, φορολογικές απαλλαγές και μειώσεις για τους ισχυρούς, έξαρση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας [θυμηθείτε τη κατάδική του την Παναρίτη που διερωτάτο την 11.02.2012 ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής: «πού είναι η πάταξη της πολυνομίας; της γραφειοκρατίας;»].
Και το Φωτίγκο; Αυτό το πράμα κάτι πέταξε για Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες. Μαζί είχαμε ξεκινήσει την αναγκαστική Οδύσσεια την 23.04.2010, αλλά σε χαρτογραφημένα νερά, εξ ου και δεν υπάρχουν Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, αφού μέσα στην ψυχή τού Φωτίγκου δεν φωλιάζουν τέτοιοι τύποι. Οι τύποι αυτοί έχουν εξορισθεί και λιανίζουν το πόπολο. Όπως τον άτυχο έφηβο που έχασε τη ζωή του παίζοντας σε λούνα παρκ που λειτουργούσε χωρίς άδεια, χωρίς τήρηση μέτρων ασφαλείας, χωρίς κρατική ή δημοτική εποπτεία, αλλά με αμέτρητο θράσος. Ίσως επειδή με τα Μνημόνια καταργήθηκε κάθε διοικητική άδεια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, όπως είχε το θράσος να διερωτηθεί ο ανεκδιήγητος δικηγόρος του λουναπαρκατζή. Γνωστός Πασόκος που έλαβε ευρεία δημοσιότητα τότε που τον έπιασε ο πόνος για την από μέρους του Πάγκαλου παραβίαση μυστικών της πολιτείας και τον κατεμήνυσε. Γι’ αυτόν τον θάνατο κανείς δεν είναι υπεύθυνος. Ή μήπως είναι κάποιος; Είναι αυτοί που επιζητούν την ψήφο μας πουλώντας σοσιαλισμό, σοσιαλδημοκρατία, προοδευτιλίκι, κεντροαριστερισμό, δημοκρατιλίκι για καλλίτερο μέλλον. Όλα συνώνυμα της «αρπαχτής για την πάρτη μας». Είναι αυτοί, τους οποίους γλείφουν οι δημοσιοκάφροι που ανακαλύπτουν πάντοτε εκ των υστέρων τα κακώς κείμενα, οπότε αρχίζουν την τηλεοπτική ανακριτική κανιβαλιστική διαδικασία με ύφος δέκα εισαγγελέων του Αρείου Πάγου. Εκ του ασφαλούς. Ποτέ εκ των προτέρων, διότι θέμα χωρίς αίμα δεν πουλάει. Άσε που τα κακώς και επικινδύνως κείμενα δεν είναι πρέπον να αναδεικνύονται προληπτικώς, ώστε να μην ενοχλούνται οι πωλητικοί που μοιράζουν απλόχερα τα θαλασσοδάνεια για να πέφτουν ανελλιπώς και οι μισθοί των δημοσιοκάφρων.
Πόσο συμβολική είναι η ονομασία του χώρου, όπου εμφανίσθηκαν οι δύο δημοκράτορες πωλητικοί για να πουλήσουν «Κοππά»! «Ι-Α-Ν-Ο-Σ».

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος

Υ.Γ. Υποθέτουμε, όμως, για να λέμε και του στραβού το δίκηο, ότι ομάδα δημοσιογράφων μπουκάρει σε λούνα παρκ ή σε καφετέρια χωρίς εξόδους κινδύνου ή σε φαστφουντάδικο με σάντουιτς από σαλάμι μύγας και ρωτάει, αν έχει άδεια λειτουργίας. Θα τους πάρει ο διάολος και θα τους σηκώσει. «Ποιος είσαι ρε; Χρυσαυγίτης είσαι; Θέλεις να χάσεις τη δουλειά σου;» θα τους ρωτήσουν. Έτσι, λοιπόν, για να μη χαρακτηρισθούν χρυσαυγίτες και τους τραβήξει τ’ αφεντικό τ’ αυτί, κοιτάζουν τη δουλειά τους που είναι να μοιρολογούν τη δυστυχία που σπέρνει το άθλιο κράτος με την αβελτηρία των υπηρετών του, τους οποίους υπηρετούν αόκνως οι δημοσιοκάφροι. Ξαμολημένοι, ελεύθεροι και λυσσασμένοι μόλις γίνει το κακό. Πριν γίνει, μούγκα στη στρούγκα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη