12 Μαρ 2014

Σκόρδας EPIC: "Ο ΠΑΟΚ θα έρθει, θα χάσει και θα φύγει! "

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, γύρω στις 9.30 το βράδυ, θα ξέρουμε ποιός θα γελάει.
Εμείς θα αφήσουμε την ανάρτηση μόνιμα στο μενού, για να δούμε αν θα φύγει ο Λάμπρος ή ο ΠΑΟΚ με κατεβασμένο κεφάλι από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Αποκαλύψεις από τη διοίκηση της Π.Α.Ε. Άρης, απαντήσεις επί παντός επιστητού, τοποθετήσεις γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα, τον προπονητή, τον Φοιρό, το πριμ παραμονής και μήνυμα πίστης και αισιοδοξίας ενόψει του προσεχούς αγώνα

Περίπου 100 λεπτά διήρκεσε η συνέντευξη Τύπου της Π.Α.Ε. Άρης, η οποία παραχωρήθηκε στο "Κλεάνθης Βικελίδης", με τον πρόεδρο, Λάμπρο Σκόρδα, να στέλνει μήνυμα συσπείρωσης προς όλους όσοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους, καλώντας τους πάντες στο παιχνίδι της εκατονταετίας, όπως τον χαρακτήρισε, απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ., στο οποίο οι "κίτρινοι" παίζουν το τελευταίο τους "χαρτί" προκειμένου να έχουν ελπίδες στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Κατήγγειλε αυτούς που προσπαθούν να διαβάλλουν τη διοίκηση για να έχουν τον Άρη στα χέρια τους στη Γ' Εθνική, και τόνισε ότι γνώριζαν άπαντες εδώ και καιρό ότι υπήρχαν έγγραφα με υπογραφές του Κόντη (τα οποία και διαμοίρασε στον Τύπο) σε περιπτώσεις συμβολαίων με Σιστόν, Βλοντάρτσικ, Μπόκα Τζούνιορς κ.ά., ενώ θεωρητικά είχε πόστο απλού υπαλλήλου.

Αναφέρθηκε στα 4.5 εκ. ευρώ που προεισέπραξε η διοίκηση Ηλιάδη καταφέρνοντας να έχει απλήρωτη την ομάδα, στιγμάτισε την αποδυνάμωσή της το καλοκαίρι, ανέλυσε τους παράγοντες που οδήγησαν στη σημερινή αγωνιστική της εικόνα, κατέκρινε τις εκχωρήσεις ύψους 2.3 εκ. ευρώ σε παλαιότερες υποχρεώσεις στο βωμό των υποτιθέμενων ευμενών συμφωνιών για το άρθρο 99, ενώ εκτενής αναφορά έγινε για τα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων, και από τον κ. Κώνστα στο θέμα της "Άρης - Εμπορική".

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας: «Θέλω να καταλάβουν όλοι ότι ο Άρης στη θέση που βρίσκεται θα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος στο ματς με τον ΠΑΟΚ γιατί νομίζω ότι πλέον παίζονται όλες οι πιθανότητες να διασωθεί η ομάδα. Θα πρέπεινα δοθούν απαντήσεις σε θέματα που είναι καίρια και απασχολούν όλο τον κόσμο. Το τελευταίο 20ήμερο έχει δημιουργεί ένα κλίμα αμφισβήτησης.

Αν ο Άρης δεν σωθεί, θεωρητικά μπορεί να υπάρχει επόμενη ημέρα. Για μένα προσωπικά και για όσους εμπλέκονται με τα διοικητικά δεν θα υπάρχει. Ο Άρης βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και ακόμα και αν μπορούσε να ξαναέμπαινε στην περιπέτεια της Β΄ Εθνικής, δεν θα μπορούσε. Οριστήκαμε διοίκηση στις 19 Δεκεμβρίου για να στρωθεί η ομάδα και ν΄ αποφύγει τον όλεθρο. Συγκυριακά, μάλιστα, σε μία χρονιά που συμπληρώνει 100 χρόνια.

Για όλα όσα θα πούμε και για αυτά τα οποία πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, έχω κάνει κάποια αντίγραφα εγγράφων, για να αντιληφθείτε πως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα. Θα κάνω μία μικρή ανάλυση της κατάστασης αγωνιστικής, για να καταλάβετε το sucess στόρι γύρω από τον Ηλιάδη. Επιχειρήματα που χρησιμοποιούν όσοι έφεραν τον ΑΡΗ εδώ. Ευθύνες έχουμε και εμείς αλλά θα καταλογιστούν όταν πρέπει.

Πέρυσι διασώθηκε η ομάδα έχοντας στο ρόστερ της πολύ πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές απ΄ ότι έχει σήμερα. Το καλοκαίρι, λοιπόν, η διοίκηση Ηλιάδη αποφάσισε να μην κρατήσει έμπειρους παίκτες, όπως ο Παπαστεριανός, ο Παπαζαχαρίας και άλλοι και παρ΄ ότι δεν είχε το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές.

Ο Άρης αγωνίζεται κόντρα σ΄ ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό σύστημα, όπου δεν έχει συμμάχους και συνεπώς αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο Άρης έχει τον δικό του δρόμο, να τραβήξει, χωρίς να έχει βοήθειες. Αντίθετα έχει υποστεί ζημίες, αφού όσο αδύναμη και αν είναι η ομάδα, θα μπορούσε να είχε κερδίσει αγώνες και βαθμούς και τώρα θα ήταν σε πιο ευμενή θέση.

Εδώ και μέρες οι προπονητές αντιμετωπίζονται ως βασικοί υπαίτιοι για την πορεία της ομάδας, χωρίς όμως κανείς να κοιτάει την αλήθεια, ότι δηλαδή όχι μόνο αποδυναμώθηκε το καλοκαίρι, αλλά έγινε και κατασπατάληση χρημάτων από τη διοίκηση Ηλιάδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου κατανάλωσε περίπου από το ετήσιο μπάτζετ πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το διάστημα των δύο μηνών, που βρισκόμαστε στη διοίκηση, η περίπου είχε έσοδα περίπου 200.000 ευρώ και ήμασταν υποχρεωμένοι να πληρώσουμε περίπου 400.000 ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν. Σε μία ομάδα, μάλιστα, όπως ο Άρης που δεν έχει να περιμένει έσοδα να περιμένει. Είναι παράδοξο ότι όλη η ομάδα τον Δεκέμβριο ήταν απλήρωτη για μήνες, το προσωπικό από 12-18 μήνες, οι δε ποδοσφαιριστές από 6-10 μήνες από δόσεις συμβολαίων.

Η ομάδα έχασε τον πρώτο της σκόρερ, τον Ουντζότζι, και τους άλλους δύο ξένους, οι οποίοι έφυγαν με προσφυγές. Ο Ιμπέ είχε 132.000 ευρώ συμβόλαιο, χωρίς την εφορία και ο Ελσνερ κάτι παρόμοιο, τα οποία δεν πληρώθηκαν τον Νοέμβριο.

Επίσης, στον προπονητή Μιλίνκοβιτς, που απ΄ όλους σας θεωρήθηκε ο μετρ της προπονητικής, δόθηκαν 66.000 ευρώ, με τον ίδιο να έχει στη διάθεσή του και τους τρεις ξένους και να παλεύει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις ανεπιτυχώς.Ο προπονητής που αποχώρησε είχε πάρει και τηλεοπτικά, με αποτέλεσμα στη συμφωνία που κάναμε, με μικρούς εκβιασμούς, πληρώθηκε 47.000 ευρώ όταν αποχώρησε, 20.000 ευρώ ο Λόντσαρ και 12.000 ευρώ ο Ραντάκοβιτς.

Για να μπορέσει ο Άρης να κάνει μεγάλες νίκες, πρέπει το μομέντουμ να είναι κατάλληλο και να έχει παίκτες που να αντέχουν την πίεση. Εμείς και μεταγραφές προσπαθήσαμε να κάνουμε, αλλά είτε είναι τραυματίες είτε έχουν αποβληθεί. Είχαμε και το τρομερό παιχνίδι του Πλατανιά, όπου χάσαμε με ένα γκολ που δεν μπήκε ποτέ, ενώ χάσαμε και τους Μπακασέτα και Μπουγαίδη. Η αποβολή τους είναι στοχοποιημένη, αφού αν ήταν να αποβληθούν κάποιοι, έπρεπε να αποβληθούν οι υπόλοιποι.

Μέσα σε όλα, υπήρχε το θέμα των μεταγραφών και των υποχρεώσεων της ομάδας. Θα πει ο κ. Κώνστας κάποια θέματα για την Εμπορική. Όσοι έκαναν τις πάπιες για έξι μήνες με τον Ηλιάδη, μία εβδομάδα πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, δημιουργήθηκε αναστάτωση από την παρέμβαση των Στεφανίδη και Φουρλίγκα. Στοχεύοντας στην ανάληψη της διοίκησης, διαπαντώς. Υπήρχε μία αίτηση στο πρωτοδικείο για αλλαγή διοίκησης, στην οποία αντιδράσαμε δικαστικώς. Υπήρξε μία συνέλευση στην οποία πήγαν συγκεκριμένοι οργανωμένοι με απειλές, αναγκάζοντας τον κ. Γιώτα να παραιτηθεί. Δεν θ΄ αναφερθώ στους λόγους, που τον έκαναν να επιστρέψει.

Έγινε ένα δικόγραφο και εμφανίστηκαν κάποιοι να λένε πως υπάρχουν δύο διοικήσεις. Υπήρχε μία, η δική μας και μία προσπάθεια του Στεφανίδη. Ακούγαμε οτι θα έρθει ο Μιλίνκοβιτς. Ο Στεφανίδης μιλούσε μαζί του με παίκτες από την Αθήνα. Μέσα σε όλα, έγινε μια αίτηση στο δικαστήριο. Είναι η πρώτη φορά στην προσπάθεια που έγινε να πληγεί το δικό μου πρόσωπο, που προσπαθούν να βλάψουν την ομάδα, γιατί θέλουν να την ελέγχουν. Δύο από τα αιτήματα της συνέλευσης ήταν η ΑΜΚ και η απαλλαγή των διοικήσεων της σεζόν 2012-2013, ενώ τον Δεκέμβριο αποφασίσαμε να μην γίνουν αυτά.

Αύξηση κεφαλαίου και απαλλαγή διοίκηση, είχαμε συμφωνήσει στις 31.12 Εντούτοις, είχαμε συζητήσει να μην υπάρξει ούτε αύξηση κεφαλαίου ούτε αυτού του είδους η απαλλαγή, γιατί δεν έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσουμε σε απαλλαγή, γιατί αυτό δεν φαντάζει καθαρό στα μάτια κανενός. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια όλων αυτών που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη θέση τους στον Άρη, δικηγόροι, παράγοντες, εταιρίες σεκιούριτι και οργανωμένοι οπαδοί, έκαναν τα πάντα για να αποτύχει αυτή η αίτηση. Όταν πήγαν στο δικαστήριο και έλεγαν ότι θα φέρουν επενδυτές και θα κάνουν ΑΜΚ, είπαμε πως είναι φαιδρό να κάνεις ΑΜΚ, όταν δεν μπορεί να τις καλύψει κανείς.

Η Συνέλευση έγινε για να μην υπάρχει δυνατότητα σωτηρίας της ομάδας. Η ομάδα ήταν αήττητη για πέντε παιχνίδια και είχε μια σφαγή με τον Πλατανιά. Στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων υπάρχουν τόσα πολλά ψεύδη. Στη σελίδα 9 της αιτήσεως τους, αναφέρεται ότι η ΠΑΕ δεν απολαμβάνει πλέον την προστασία από τους πιστωτές της, όπως γινόταν από τις 21/12 μέχρι τις 23/02, όταν και χάθηκε η προσωρινή διαταγή. Δεν είπαν καν ότι στις 30 Νοεμβρίου απορρίφθηκε η αίτηση και ο Άρης ήταν ξεβράκωτος. Είναι φαιδρό ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοπιήθηκαν ότι παρανόμως η ΠΑΕ πήρε διαταγή, κάτι που ειπώθηκε από τον Χριστοφορίδη. Έχουμε ξεπεράσει τον εαυτό μας όλοι στα ψέματα. Για αυτό σας έδωσα τα χαρτιά. Στα χεπιχειρήματα ήταν επίσης οτι η ΠΑΕ έχει φορολογική ενημερότητα. Φαίνεται στα χαρτιά καθαρά τι έγγραφα παρουσίασε η ΠΑΕ για να κάνει μεταγραφές. Και τον Γενάρη του 2013, και το καλοκαίρι. Όλοι έλεγαν οτι η ΠΑΕ είχε φορολογική ενημερότητα, αλλά δεν είναι έτσι. Οι μεταγραφές έγιναν με βεβαίωση οφειλών.

Λόγω της καταγγελίας που είχε γίνει για πλαστές ενημερότητες, δεν εκδίδουν κανένα δελτίο στην ΕΠΟ, χωρίς φορολογική ενημερότητα. Τελικά πήραμε με μία διαδικασία που είχα εισηγηθεί εγώ πριν δύο χρόνια. Μία απόφαση κατά την οποία δεν είχε δοθεί πάλι στον Άρη ενημερότητα, να διαταχθεί η ΦΑΕ. Γι΄ αυτό έγινε αυτή η αίτηση και ευδοκίμησε.

Για το θέμα του Σιστόν: «Ο Κόντης βγαίνει σε αλλόθρησκους δημοσιοράφους, ομιλεί εναντίον μας, ενώ έχει μιλήσει με τον Στεφανίδη και με κάποιους οργανωμένους, για ν΄ αναλάβει την ομάδα. Στην υπόθεση Σιστόν, ο Άρης έχει υπογράψει τη λύση του συμβολαίου του και ταυτόχρονα σας δίνω και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει την ίδια μέρα ο Γιάννης Κόντης στις 10 Αυγούστου, ενώ υπέγραψε και στις 4 Ιουλίου του 2009, ότι η ομάδα μπορεί να δανείσει τον παίκτη, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2010.

Μάλιστα, το συμβόλαιο του Σιστόν δεν είναι το μόνο, που υπογράφει ο Κόντης. Έχει υπογράψει και άλλα. Ο Κόντης έχει υπογράψει τη λύση συμβολαίου του Βλοντάρτσικ, με τον Φωτίου για τον Γκαρσία, όπως και για το παιχνίδι με την Μπόκα, κοιτάξτε ποιος υπογράφει. Αν ανατρέξετε στο πόρισμα της NEXIA, δεν υπάρχουν αυτά τα τιμολογία. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση και πολλά άλλα, ετοιμάζονται μηνύσεις από μένα.

Όλοι αυτοί, είναι έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί, γιατί δεν θέλουν να σωθεί η ομάδα. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Και εγώ και ο κ. Ματθαίου, έχουμε ενδιαφέρον. Κάποιοι δεν έχουν και δεν θέλουν ν΄ ακουστούν πολλά πράγματα. Μέσα σε όλα αυτά είναι η ιστορία με τις μεταγραφές, τα ορφανά δάνεια, όπου τα χρήματα δεν ξέρει κανείς που έχουν πάει. Δεν θέλουν να γίνει κανένας έλεγχος και να αρκεστούμε στο πόρισμα, ο μόνος λόγος του οποίου ήταν να είμαι εγώ δέσμιος. Δεν έχει τίποτα να μου προσάψει. Κανείς δεν έχει το ψυχικό σθένος να πάει στον εισαγγελέα και να κάνει μηνυτήριες αναφορές. Αυτοί όλοι κατηγορούνται για την υπόθεση Ολαϊτάν. Για τη μεταγραφή του στη Βέροια χωρίς ο Άρης να ωφεληθεί και στη συνέχεια στον Ολυμπιακό.

Αυτά, τα γνώριζαν όλοι. Θεωρητικά ο Αθανασιάδης έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο με τον Κόντη, σας έχω δώσει όμως και την αίτηση του Κόντη για να γραφτεί στο ΙΚΑ, στις 10 Ιουνίου του 2011. Και φυσικά κανείς δεν μίλησε. Αντίθετα, λέγονταν όλα όσα έχει κάνει ο Σκόρδας.

Εάν ο Άρης υποβιβαστεί, θα ακούσετε πως φταίει πάλι ο Σκόρδας. Φταίω, γιατί αποφάσισα να μην κάνω πίσω. Γιατί αποφάσισα ν΄ ακουστούν κάποιες αλήθειες.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κ. Κώνστας: «Όταν τον Δεκέμβριο αναλάβαμε σαν διοίκηση, βασικός μας στόχος ήταν η παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Αυτό περνάει σίγουρα από τον αγωνιστικό τομέα, αλλά από και τον δικαστικό και οικονομικό, καθώς χρειάζεται χρήματα για να μπορέσει να κινηθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της.

Έτσι οργανώσαμε μια ομάδα από τεχνοκράτες. Βλέποντας τι ακριβώς γίνονταν στις προηγούμενες διοικήσεις θ΄ αναφερθώ με αριθμούς. Για παράδειγμα στο SPORTS CAFÉ, επί διοίκηση Ηλιάδη, γίνονταν αγορές 19.800 ευρώ και αντίστοιχα πωλήσεις 23.000 ευρώ.

Όταν το παραλάβαμε, στις αποθήκες δεν υπήρχε τίποτα. Αντίθετα τον Ιανουάριο είχαμε αγορές 1.700 περίπου και πωλήσεις περίπου 4.000 ευρώ. Δεν φτάνει μόνο αυτό, όταν υπήρχαν αυτές οι εισπράξεις, υπήρχε κάποιος κ. Μπατσαρλής, εξουσιοδοτημένος από τον κ. Ηλιάδη έπαιρνε αυτά τα χρήματα και δεν ξέραμε που πήγαιναν. Οι υπάλληλοι του Mobile είναι σε επίσχεση εργασίας και παρ΄ όλα αυτά τους ευχαριστούμε για τη βοήθεια, που μας προσέφεραν. Τους τελευταίους δύο μήνες πληρώνονται κανονικά. Βλέπουμε γενικά πως η διαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων, δεν είχε κέρδος.

Υπάρχει μία μείωση των υποχρεώσεων της Under Armour προς την ΠΑΕ ανά έτος, περίπου 130.000 ευρώ. Είχαμε στόχο να ολοκληρώσουμε την επετειακή φανέλα των 100 ετών, όμως, για να συνεχίσουμε με τη συγκεκριμένη εταιρία, θα έπρεπε να πετύχουμε μία νέα συμφωνία και αυτό κάναμε. Οι φανέλες υπολογίζαμε να είναι έτοιμες μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ, όμως, όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον κ. Στεφανίδη, πήγαν πίσω όλες αυτές τις διαδικασίες. Ελπίζουμε αυτήν την εβδομάδα να έχουμε τα δείγματα.

Κλείνοντας θα ήθελα να μεταφέρω την αγάπη και την εκτίμηση ενός παλιού παίκτη της ομάδας, του Όλε Σκόμποε, που είχαμε τη χαρά να τον έχουμε μαζί μας στο ματς με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο και μέσω μιας συζήτησης που έγινε, πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε τελικά σε κάποια συνεργασία μαζί του».

Τον λόγο πήρε και πάλι ο κ. Σκόρδας: «Το θέμα με την ΑΡΗΣ Εμπορική το χειρίστηκε ο κ. Κώνστας. Έχουμε έναν τεράστιο αριθμό προσωπικού, που είναι απλήρωτο. Για όσους γνωρίζουν τις δραστηριότητες ενός καφέ, όταν πουλάς καφέ 100 ευρώ, δεν μπορεί να έχεις κέρδος 110 ευρώ. Κάτι σημαίνει αυτό. Τα χρήματα από τα ταμεία παίρνονταν με τη βία. Ο κ. Μπρατζαρλής τα έδινε στον Κ. Ηλιάδη και δεν ξέρουμε που έχουν πάει. Αυτή είναι μία πολύ απλή εικόνα όσων έχουμε πει αυτή την ώρα.

Θεωρώ σημαντικό, γιατί πολλά έχουν ειπωθεί, όσα στοιχεία λέγονται και δίνονται, θα πρέπει να κοινωνηθούν απ` όλους σας. Όποιο μέσο και δημοσιογράφος δεν αναπαράγει στοιχεία που δίνονται από εμάς, το κάνει για να συμπαραστέκεται σε όσους στέκονται εναντίον μας».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Την Κυριακή παίζουμε ένα παιχνίδι, που αν το χάσουμε, σταματάει η προσπάθεια εξυγίνασης που έχει ξεκινήσει. Ο Άρης θα πρέπει να παραμείνει στην κατηγορία. Έχει την στήριξη και την αποδοχή απ` όλους στο ελληνικό πρωτάθλημα, πλέον. Μαγαζιά, όπως η Βέροια, η Λιβαδειά και ο Πλατανιάς είναι «ιδιαίτερα» και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Νομίζω ότι και άλλοι παράγοντες το έχουν πει.

Ο Άρης έχει τον σεβασμό των οργάνων και προσπαθούμε να προστατευτούμε από αυτούς που δημιουργούν μία αδύναμη εικόνα για την ομάδα. Στην Αθήνα κάποιοι από το καλοκαίρι μας έχουν υποβιβασμένους.

Εκείνο που έχει σημασία, είναι να καταλάβουμε πως ο Άρης την Κυριακή παίζει τα 100 του χρόνια. Πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Τον οποίο είδατε χτες ότι έπρεπε να αποβληθούν τρεις παίκτες και περιέργως δεν δόθηκε κίτρινες κάρτες. Εμείς μόνοι μας αποδυναμώνουμε κάθε μέρα την ομάδα.

Εγώ θεωρώ πως η ομάδα την Κυριακή θα κερδίσει ό,τι και να γίνει. Καλώ τους πάντες είναι είναι ψύχραιμοι και κοντά στην ομάδα. Θα γίνουμε και εμείς Μπαρτσελόνα στα τελευταία παιχνίδια, όπως έγιναν κι άλλες ομάδες. Έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε. Πρέπει όμως να σταματήσει η εσωστρέφεια.

Έχουμε τη δύναμη, πρέπει κάποια στιγμή να μαθευτεί όλη η αλήθεια. Είναι αστείο, αυτοί που δεν μίλησαν όλο αυτό το διάστημα, όταν βουτούσαν το κεφάλι τους στο ταμείο και έπαιρναν λεφτά από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ, όταν έκαναν προσπάθεια να παραμείνουν στη διοίκηση, αυτοί αποδυναμώνουν την ομάδα.

Ο κόσμος πρέπει να έρθει την Κυριακή στο γήπεδο και να κερδίσουμε. Να μην αφήσουν την σκέψη στον αντίπαλό τους ότι μπορεί να φύγει έστω και με την ισοπαλία».

Για τον προπονητή: «Πιστεύουμε στον προπονητή μας, γιατί πολλοί εμφανίζουν ότι υπάρχει θέμα. Να σημειώσουμε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα στο διοικητικό συμβούλιο. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον κ. Φοιρό, τον τεχνικό διευθυντή, ο οποίος ερωτηθείς για το αν πρέπει να αντικαταστήσουμε τον προπονητή, είπε πως μια αλλαγή δεν έχει να προσφέρει τίποτα, θα την αποδυναμώσει και πως ο προπονητής κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Αναλαμβάνω το κόστος αυτής της καταστροφής. Πώς όμως θα το πληρώσουν αυτοί, που θέλουν να κατστρέψουν τον Άρη; Όταν την Κυριακή θα κερδίσουμε, θα υπάρχει ελπίδα. Θα υπάρξουν αποκαλύψεις και όλοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους. Με απειλές για ξύλο και παραιτήσεις στο γήπεδο, δεν πρέπει και δεν θα ξανακάνουν κουμάντο στον Άρη. Τουλάχιστον όσο μπορούμε να αντιστεκόμαστε. Όπως κέρδισαν κάποιοι όταν έπρεπε, θα το κάνουμε και εμείς. Ο ΠΑΟΚ θα έρθει, θα χάσει και θα φύγει».

Ξεκίνησε η διαδικασία των ερωτήσεων.

Σε ερώτηση για τους πρώην παράγοντες της ομάδας και για τη διαμάχη με την ΕΠΟ:

«Ο Άρης και στην Ω Εθνική, για αυτούς που εμπλέκονται, θα έχει κέρδος. Είναι γωνιακό μαγαζί, όπως είναι και η ΑΕΚ, που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική.

Ο Ψηφίδης ήρθε για πρώτη φορά στο γήπεδο, όταν έγινε πρόεδρος. Δεν είχε να χάσει τίποτα. Όπως και ο Στεφανίδης.

Στο διάστημα που είμαι στην ομάδα, έχω τις καλύτερες σχέσεις με την Ομοσπονδία και την ΚΕΔ. Εκτός από αυτούς όμως, στην Ελλάδα λειτούργουν διάφορα με συγκεκριμένα ομάδες, τα οποία ο Άρης δεν μπορεί να τα ελέγξει.

Ο Άρης “πληρώνει” τα διοικητικά λάθη του καλοκαιριού. Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει τον Άρη στη Λίγκα. «Εμείς» κάνουμε τα πάντα για να μη διασωθεί η ομάδα».

Για την επόμενη μέρα που είπε πως δεν υπάρχει: «Αν υποβιβαστεί ο Άρης, θα πάει στην Γ` Εθνική. Δυστυχώς η ομάδα δεν μπει στο άρθρο 99, δεν θα μπορεί να αντέξει στη Β` Εθνική, για να επανέλθει. Έχουμε συμφωνήσει με την πολιτεία με πολύ καλύτερους όρους, αν η ομάδα μπει στο άρθρο 99.

Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει επόμενη ημέρα, αν δεν τελειώσει το ματς με τον ΠΑΟΚ με νικητή τον Άρη. Αυτό είναι το μήνυμα και πρέπει να το πάρουν όλοι».

Για το πριμ των 400.000 ευρώ, που φέρεται να έταξε στους παίκτες της ομάδας: «Αν ο Άρης έχει έσοδα και εξυγιανθεί, θα έχει τη δυνατότητα του χρόνου να πληρώσει αυτό το πριμ. Είναι ένα παραπάνω πριμ για αυτούς. Οι παίκτες βρίσκονται στο στόχαστρο, αλλά κάποιοι άλλοι τους έφεραν, τους κατηγορούν και δεν τους στηρίζουν όπως πρέπει. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι αυτό των 100 χρόνων. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα και πιστεούμε πως θα υπάρχει επόμενη μέρα».

Για τους παίκτες που δεν έμειναν το καλοκαίρι: «Μίλησα με τον Παυσανία Παπανικολάου και τον Σαρρή και μου είπαν πως είχαν δικαίωμα. Ο Καζναφέρης με τον Βελλίδη δέχθηκαν επίθεση στα μπουζούκια, αλλά πάλι ήθελαν να παραμείνουν. Όχι όμως με τον Χατζηνικολάου και τον Ηλιάδη. Το ίδιο ισχύει και με τους υπόλοιπους. Θα έμεναν όλοι, αν είχαμε παραμείνει εμείς διοίκηση στον Άρη το καλοκαίρι».

Για την πρόσφατη αποχώρηση του Γιάννη Παπαδόπουλου: «Ο Παπαδόπουλος έκανε προσφυγή και ήθελε να φύγει. Θεώρησε πως επειδή δεν είχε καλή σχέση με τον κόσμο και όντας απλήρωτος, θα είχε δύσκολη συνέχεια. Μου ζήτησε να αποχωρήσει, με πήρε και ο πατέρας του, αλλά του είπα ότι δεν μπορεί να γίνει, γιατί τον χρειαζόμαστε. Μετά τα όσα έγιναν με τον κύρο Στεφανίδη, ο παίκτης βρέθηκε σε πανικό, κατέθεσε προσφυγή, όμως, όταν τον κάλεσα προς τιμή του, έλυσε το συμβόλαιο του χωρίς καμία απαίτηση. Είναι κρίμα, που αποχώρησε ένας ακόμα έμπειρος παίκτης, που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να βοηθήσει».

Για την απόφαση του να δεσμεύσει 400.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά της νέας σεζόν, τάζοντάς τα ως πριμ και ενώ η θητεία του ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς: «Ο Άρης έχει συνέχεια και επειδή οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν βρεθεί δέσμιοι προηγούμενων διοικήσεων, αν σωθεί η ομάδα, που θα σωθεί, ο Άρης θα εξυγιανθεί και θα καλύψει αυτό το ποσό σε πολλά επίπεδα».

Για τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς: «Ο Μιλίνκοβιτς όταν πήγαμε στο ξενοδοχείο, δεν ήθελε να μας μιλήσει, διότι εκεί έμενε ο πατέρας Στεφανίδης, που του είχε πει πως “αν έρθει αυτός, θα σε διώξει’. Μάλιστα του είπα να δούμε το μέλλον της ομάδας και μου είπε “ποιο μέλλον, αφού θέλεις νας με διώξεις’.

Του είπε τότε ο Βογιατζής για την αλλαγή του Πουλίδου στο 30΄ ότι θα μπορούσε να γίνει στο 45΄, για να μην δώσει βορά στον κόσμο να την κατηγορεί και ο Μιλίνκοβιτς σηκώθηκε και έφυγε.

Την επόμενη μέρα χρησιμοποίησε τον Έλσνερ, που την ίδια μέρα κατέθεσε προσφυγή. δεν το ήξερε ότι είχε καταθέσει προσφυγή;

Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα είχαν με παίκτες που είχαν 16% λίπος. Για αυτό πήγαμε σε αλλαγή προπονητή. Φεύγοντας ο Σέρβος, ευχαρίστησε την οικογένεια Στεφανίδη. Το θυμάστε; Σε κανένα δεν έκανε εντύπωση;»

Ενώ κατέληξε στο ότι: «Το παιχνίδι της Κυριακής έχει ήδη τελειώσει. Αν σκέφτονται οι αντίπαλοι ότι θα έρθουν στο γήπεδο και θα κερδίσουν, ας μείνουν εκεί που είναι. Δικαιούμαστε να κερδίσουμε και τα παιδιά στο γήπεδο θα βγάλουν την εικόνα που πρέπει.

Παρακαλώ τον κόσμο να είναι υπομονετικός, να μην δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να τιμωρήσει την έδρα μας, γιατί θα έρθουν και άλλα κρίσιμα παιχνίδια στην έδρα μας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη