7 Μαρ 2014

Η προβοκάτσια στην υπηρεσία της πολιτικής

Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ γνωστός Τουρκοκύπριος συγγραφέας και διεθνολόγος παραδέχθηκε προσφάτως, ότι η πρώτη επίθεση κατά της Τουρκοκυπριακής κοινότητος δεν έγινε από την ΕΟΚΑ..
αλλά από την τουρκοκυπριακή οργάνωση ΤΜΤ. Βάλε λέω εγώ και κάποιους '''συμβούλους'' κάπου από πίσω που έπιναν και πολύ τσάι, ονόματα να μην λέμε.

Με τα χρόνια, και με τον συνήθη ερασιτεχνισμό που διακρίνει την Ελληνική πλευρά , έχουμε γίνει θύματα επανειλημμένων σκηνικών που έχει στήσει η Τουρκία κατά της χώρας μας, με πιο επώδυνη την υπόθεση Οκτάϊ Ενκίν που οδήγησε στα Σεπτεμβριανά. Η Τουρκική φάμπρικα δεν έχει σταματήσει να στήνει προβοκάτσιες αφού στο λεγόμενο σχέδιο Βαριοπούλα και πάλι είχε σχεδιαστεί προβοκάτσια με βομβιστικές επιθέσεις σε Τουρκικά τζαμιά που θα οδηγούσαν σε θερμό επεισόδιο,κατάρριψη Τουρκικών αεροσκαφών από τους ίδιους τους Τούρκους, και ανάμεσα σε άλλα δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.


Αυτά για τα καθ'ημάς. Θα έλεγε κανείς ότι οι Τούρκοι είναι οπισθοδρομικοί και βάρβαροι και η δημοκρατική δύση δεν στήνει σκηνικά τέτοιου είδους. Αμ πως! Δεν είναι μόνο οι τωρινοί ελεύθεροι σκοπευτές των εξεγερμένων της Ουκρανίας που ..σκότωναν δικούς τους αλλά η δημοκρατική δύση έχει εφαρμόσει το ίδιο σενάριο τόσο στην επίθεση στην αγορά Μαρκάλε του Σεράγιεβο που έδωσε το άλλοθι στις αυτές δυνάμεις να επέμβουν, όσο και στην υπόθεση Ράτσακ όπου κάποιοι (βλέπε Walker) έστησαν σκηνικό σφαγής ''αμάχων'' Κοσοβάρων και είχαν και πάλι το αυτό αποτέλεσμα. Και ας υπήρχαν ειλικρινείς φωνές που έλεγαν την αλήθεια όπως αυτή του Καναδού στρατηγού Lewis Mckenzie για το ποιος ήταν υπεύθυνος για τη Μαρκάλε, ή η έκθεση των Σκανδιναβών ιατροδικαστών που απέρριπταν σφαγή στο Ράτσακ.

Για να μην παρεξηγηθούμε, έγιναν σφαγές και στην Βοσνία και στο Κόσοβο. Αυτό όμως που έγινε επίσης είναι οι κατά παραγγελία και με ενορχήστρωση των Δυτικών προβοκάτσιες, για να έλθουν τα κοράκια των ΜΜΕ και να σύρουν τον χορό των εξελίξεων. Το ερώτημα είναι γιατί οι Δυτικοί νομίζουν ότι οι Ρώσοι δεν θα χρησιμοποιήσουν ανάλογες τακτικές,πολύ πιο ''προωθημένες'' από την υπόθεση Snowden. Μάταια παλεύουν κάποιες επιτροπές στην Αμερικανική Γερουσία να αποδείξουν ότι ο Snowden δούλευε από την αρχή για τους Ρώσους. Το πολύ FBI χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις αυτές ως ''ridiculous''

Και πάλι στα καθ'ημάς. Μετά τα Ίμια και το υπετραμπάκουλο που βίωσε το πολιτικό μας σύστημα αφενός ( και σωστά επί της αρχής και ανεξάρτητα από τις μίζες) ανακοίνωσε ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, αφετέρου υιοθετήθηκε το δόγμα του ''Ισοδύναμου Τετελεσμένου'' όπερ σημαίνει μας πήραν νησίδα, επιθετικά κάνουμε κάτι ανάλογο''.

Δεν ρωτάω αν αυτό το ''Ισοδύναμο'' ισχύει και στο επίπεδο της αντιπροβοκάτσιας. Είμαστε η σταθεροποιητική δύναμη στα Βαλκάνια. Δεν κάνουμε τέτοια. Είμαστε πολιτισμένοι. Και στο τέλος τρέχουμε να προλάβουμε.


kostapap144 gmail.com 7/3/2014 1:41 π.μ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη