23 Μαρ 2014

Σταύρος Καλαφάτης: Προεκλογική εκστρατεία αλά Μπάρακ Ομπάμα !

To φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση του συνδυασμού "Εντάξει" και του Υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη, με..
θέμα "Θέσεις και Προτάσεις Γυναικών για μια Θεσσαλονίκη ...Εντάξει" θυμίζει έντονα την προεκλογική εκστρατεία του Μπάρακ Ομπάμα.
















«Όλες και όλοι μαζί ενωμένοι ανοίγουμε καινούργιο κεφάλαιο στην πόλη.»

Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2014

Επτά διαπρεπείς γυναίκες, με έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς που άπτονται της καθημερινότητας μιας σύγχρονης πόλης, συζήτησαν σήμερα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταύρο Καλαφάτη, τις δικές τους «θέσεις και προτάσεις για μια Θεσσαλονίκη …εντάξει», όπως ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «The Met».

Ο Σταύρος Καλαφάτης, καλησπερίζοντας το κοινό υπογράμμισε: «Δικός μου στόχος, απόψε, είναι να ακούσω και να κερδίσω, από προσωπικότητες που έχουν εντρυφήσει στα ζητήματα του σήμερα και του αύριο της πόλης. Να αποκομίσω χρήσιμα στοιχεία, τα οποία θα αξιοποιηθούν στην προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί, για να “παντρέψουμε” την πλούσια ιστορία της Θεσσαλονίκης, με το ελπιδοφόρο μέλλον της.»

Στο νοητό «τραπέζι» της συζήτησης που συντόνισε η δημοσιογράφος και Διευθύντρια Ειδήσεων της «Μακεδονία TV» Βιργινία Δημαρέση, συναντήθηκαν με το Σταύρο Καλαφάτη και κατέθεσαν προτάσεις βελτίωσης της παρέμβασης του Δήμου Θεσσαλονίκης στην καθημερινή λειτουργία της πόλης, οι:

• Χαρούλα Φακίδου – Σαββαΐδου, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Θεσσαλονίκης.
• Ευαγγελία Κουρτέλη - Ξουρή, διοικήτρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Θεαγένειο".
• Χαρά Μάρδα, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος και στέλεχος του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (Κ.Α.ΕΛ.Ε.).
• Δήμητρα Ακριτίδου, διευθύντρια σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και διδάκτωρ Κοινωνιολογίας.
• Άννα Φαχαντίδου, καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Β.Ελλάδος.
• Δάφνη Παπαγόρα, αρχιτέκτων μηχανικός και συγκοινωνιολόγος.
• Βέρα Παπαδοπούλου, νέα επιστήμονας (φαρμακοποιός) με έντονη κοινωνική δράση.

Λαμβάνοντας έναυσμα από τις τοποθετήσεις των επτά διακεκριμένων γυναικών της Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κοινή συνισταμένη όλων, όπως διαπιστώνω, είναι πως σε καιρούς κρίσης το ζητούμενο είναι παρά την έλλειψη χρημάτων, να λειτουργείς έξυπνα και να επιτυγχάνεις στόχους, πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις της πόλης. Ακούγοντας και υιοθετώντας αξιόλογες προτάσεις. Αυτή είναι η πρόκληση για έναν δήμαρχο σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά: να καινοτομήσει μέσα σε δύσκολες συνθήκες και να συνενώσει τα πιο δημιουργικά κομμάτια της κοινωνίας ασκώντας αποτελεσματική διοίκηση στην πόλη. Και αυτό θα το επιτύχουμε όλες και όλοι μαζί, για τη Θεσσαλονίκης μας. Για μια ΚΥΡΙΑ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία). Εφόδια που είναι όλα ουσιαστικά και όλα γένους θηλυκού: αξιοπρέπεια, σύνθεση, συνέπεια, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, σύμπνοια, συμπόνια, ενότητα, δημιουργικότητα, εξέλιξη.»

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη