21 Φεβ 2014

Ακαταλληλότερος: «Μάξιμουμ μία θητεία για τον Δήμαρχο»

Αυτό που διαβεβαίωνε ο κ. Μπουτάρης, ως διακηρυγμένη πρότασή του, πριν εκλεγεί, δεν ισχύει για τον ίδιο, μόλις στρογγυλοκάθησε στην δημαρχική καρέκλα – Η αντίληψη μάλιστα, μοναδική – «Να φάω όλο το ζόρι και να φύγω στην πορεία;»

Γράφει ο Θάνος Τάκης



Πριν τις εκλογές (2010), διατηρούσε πρωτοποριακό, σκανδιναβικό προφίλ. Κι έτσι, διαβεβαίωνε: «Η διακηρυγμένη πρότασή μας είναι μάξιμουμ δύο θητείες για τον δημοτικό σύμβουλο και μία για τον δήμαρχο».(1)

Μετά την εκλογή του (2010), στην ερώτηση αν θα είναι και πάλι υποψήφιος το 2014, επανέλαβε ότι: «Πρόθεσή μου είναι να μη συνεχίσω. Θα είμαι τότε 72 χρονών. Ελπίζω ότι θα έχουν δοθεί ευκαιρίες να αναδειχθούν νέα πρόσωπα».(2)

Χάθηκε η «διακηρυγμένη θέση», έμεινε (έστω) η πρόθεση αποχώρησης.

Έναν χρόνο μετά (2011), αλλάζει γνώμη. Τι, να φάει το ζόρι και να φύγει; Δεν λέει... «Γιατί να μην είμαι ξανά υποψήφιος; Λέω με το μυαλό μου ότι εγώ το 2014 θα είμαι 72 χρονών. Αν έχω την ίδια σωματική κατάσταση, όπως τώρα που δεν καταλαβαίνω τίποτα, γιατί να μην είμαι; Χώρια που τότε θα είναι και καλύτερα τα πράγματα. Και οικονομικά θα είναι καλύτερα, ο δήμος θα έχει μπει σε μία ρέγουλα, δηλαδή λέω γιατί να φάω όλο το ζόρι και να φύγω στην πορεία; ».(3)

Χάθηκε η «διακηρυγμένη θέση», χάθηκε κι η πρόθεση αποχώρησης.

Τρία χρόνια μετά (2013), το απολαμβάνει, πλέον: «Έμαθα το σπορ και μου άρεσε».(4)

Έμαθε το σπορ, χάθηκε η μπάλα...



(2)    Ελευθεροτυπία, 19.11.2010: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=225390

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη