7 Φεβ 2014

Γελάει ο Μπουτάρης με τα χάλια της ΝΔ. Όλο το παρασκήνιο της διάλυσης της γαλάζιας παράταξης

Ο Μπουτάρης είναι σαν τον Ολυμπιακό: όλοι θέλουν να τον γκρεμίσουν, αλλά τελικά ρεζιλεύονται αυτοβούλως. Όλοι θέλουν να τον χτυπήσουν, αλλά όταν φτάνει η κρίσιμη ώρα, συντάσσονται στο πλευρό του και ψηφίζουν ό,τι πει ο Ολυμπιακός. Κι ο "θρύλος" σπάει πλάκα, με τους ανύπαρκτους αντιπάλους του, που με το νου τους κάνουν όνειρα πρωταθλητισμού στην αρχή της σεζόν και πριν συμπληρωθεί το μισό της περιόδου είναι ήδη 15 βαθμούς πίσω.....

Κώστας Γκιουλέκας

Όλα ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου του 2013. Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλούσε σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Δημαρχείο. Εκεί, αφού πρώτα υπενθύμισε στους πασόκους ότι είναι πιο ΠΑΣΟΚ από αυτούς, είπε κατά λέξη
«Συμβαίνουν γελοιότητες στην δημοτική αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα υφυπουργός Παιδείας και αντιπολίτευση στον δήμο. Είπα στον Σαμαρά βάλε λίγο χέρι σε αυτόν τον βλάκα και μου είπε μη μου μιλάς για αυτο το άτομο».
Στην τοπική ΝΔ έπαθαν σοκ, όχι από όσα είπε ο Μπουτάρης, αλλά από την αποκάλυψη ότι συναντήθηκε κρυφά με τον Α.Σαμαρά, συνάντηση την οποία δεν γνώριζε κανείς στη Θεσσαλονίκη. 
Ο ίδιος ο Γκιουλέκας έπαθε μεγαλύτερο σοκ, από την αποστροφή "και μου είπε μη μου μιλάς για αυτό το άτομο". Δηλαδή, Μπουτάρης και Σαμαράς "κουτσομπόλευαν" τον πρώτο σε σταυρούς επί 5 εκλογικές αναμετρήσεις βουλευτή Θεσσαλονίκης και ο κ.Σαμαράς, συμφωνούσε με τις κρίσεις του πασόκου Δημάρχου!
Όπως είναι προφανές, ο κ.Γκιουλέκας ανέμενε διάψευση της συνάντησης ή εν πάσει περιπτώσει, διάψευση του συγκεκριμένου διαλόγου. Ο Α.Σαμαράς σιώπησε. Κανείς δεν έβγαλε λέξη.
Και πώς να έβγαζε, αφού για πολλά μπορεί να κατηγορηθεί ο Μπουτάρης, αλλά ψεύτης δεν είναι!
Έτσι τέλειωσε η περίπτωση Γκιουλέκα , του πρώτου "κακοποιημένου" από το κόμμα.

Σταύρος Καλαφάτης

Αφού η Συγγρού, δεν έκανε την τιμή στον Γκιουλέκα να τον στηρίξει στις προσβολές Μπουτάρη, επιδοκιμάζοντας τον Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ δια της σιωπής της, έγινε κρούση στον Σ. Καλαφάτη, ως μελλοντικό υποψήφιο. Ο ίδιος βλέποντας ότι η Συγγρού, δεν θέλει να χαλαστεί με τον Μπουτάρη, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα "εγώ δεν ξεφτιλίζομαι στο Δήμο, δεν με αφορά, κι αν επιμείνετε, πάω και στο σπιτάκι μου".
Έτσι τέλειωσε η περίπτωση Καλαφάτη, του δεύτερου "κακοποιημένου" από το κόμμα.

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Η παράταξη Γκιουλέκα, με τον ίδιο ανόρεχτο πλέον και τους δημοτικούς συμβούλους χωρίς προσανατολισμό και χωρίς κίνητρο, αυτοδιαλύθηκε ουσιαστικά. Έτσι κι αλλιώς, ήταν πολύ αδύναμη, πολύ αδιάβαστη, πολύ "λίγη" και αντιπολίτευση έκανε μόνο ο Μάτης των Οικολόγων. Η Συγγρού καθυστερούσε χαρακτηριστικά να ανακοινώσει "στήριξη", οι δημοσκοπήσεις δεν βοηθούσαν ιδιαίτερα, καθώς έμπαιναν και έβγαιναν διάφορα ονόματα και έτσι, προχωρούσε η λύση Ιωαννίδη, ο οποίος όντως θα μπορούσε να πάρει το Δήμο. Και ο ίδιος όμως, ένιωθε ότι ο Αντώνης Σαμαράς (και άρα ολόκληρος ο πολιορκητικός κριός της ΝΔ), δεν υπάρχει περίπτωση να πει κακιά κουβέντα για τον Μπουτάρη και δήλωσε κι αυτός ότι δεν ενδιαφέρεται για το Δήμο, αφού δεν είχε χρόνο να οργανωθεί. Και πράγματι δεν θα προλάβαινε. 
Έτσι, βλέποντας το αδιέξοδο, ο πιό μαχητικός σύμβουλος του Γκιουλέκα, αυτός που τράβηξε κουπί στα 3 χρόνια αντιπολίτευσης, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, βγήκε μπροστά, αυτοβούλως, χωρίς να περιμένει τη στήριξη της ΝΔ. Είχε συζητήσει με τον Α.Σαμαρά, τον Α.Παπαμιμίκο και τους είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να ηγηθεί της παράταξης, χωρίς να εισπράξει θετική ή αρνητική απάντηση.

Όταν όμως ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, θορυβήθηκε η ΝΔ και για την τιμή των όπλων, αποφάσισε να ανακοινώσει τον υποψήφιό της, ενημερώνοντας έτσι, ότι δεν είναι ο Βενιαμίν η κομματική επιλογή.
Έτσι τέλειωσε η περίπτωση Καρακωστάνογλου, του τρίτου "κακοποιημένου" από το κόμμα.

Γιάννης Ιωαννίδης

Πιεσμένη από το χρόνο η ΝΔ αποφάσισε οριστικά να κατεβάσει τον Γιάννη Ιωαννίδη στο Δήμο, κάτι που όπως προαναφέραμε δεν ενθουσίαζε τον "ξανθό". Το βράδυ της Παρασκευής, η Συγγρού πήρε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες έδιναν πρώτο τον Τζιτζικώστα και δεύτερο τον Ιωαννίδη . 
Έτσι, η Συγγρού αποφάσισε να ρίξει το βαρύ πυροβολικό, δηλαδή τον "Τζίτζι" στο Δήμο, αφήνοντας τον Ιωαννίδη στην περιφέρεια, η οποία είναι εκ των προτέρων και 100% κερδισμένη.
Έτσι, εξέθεσαν τον Ιωαννίδη λέγοντάς του "εσύ είσαι για τα εύκολα, άσε να βάλουμε κανέναν πιό δυνατό να πάρει το Δήμο". Ο ξανθός οργίστηκε με τον Παπαμιμίκο και τα ΄σπασε στη Συγγρού, βρίζοντας τον Παπαμιμίκο, όπως μόνο αυτός ξέρει (γεγονός που διέψευσε ο Παπαμιμίκος)
Μέχρι την Τετάρτη το πρωί όμως, η επίσημη υποψηφιότητα ήταν ο Ιωαννίδης.

Μέχρι που βγήκε η άθλια ...

Φωτεινή Πιπιλή
η οποία έκανε την κρίσιμη δήλωση, βόμβα στα θεμέλια της ΝΔ:
«Εγώ από τις προηγούμενες εκλογές είχα τοποθετηθεί υπέρ του να στηρίξουμε τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. Δεν αλλάζω εγώ την γνώμη μου. Θέλει «Μπουτάρηδες» η Τοπική Αυτοδιοίκηση και «Πιπιλές», όπως είχα πει και παλαιότερα, με την έννοια ότι εγώ ήμουν της κοινωνίας άνθρωπος, δεν είχα σχέση ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον κομματικό μηχανισμό. Ο κ. Μπουτάρης είναι Θεσσαλονικιός, είναι «κιμπάρης», είναι ένας άνθρωπος χορτασμένος στη ζωή του, είναι κοσμογυρισμένος, έχει αντίληψη του τι σημαίνει «πόλη». Η πόλη δεν είναι για να κάνουμε «τραλαλά-τραλαλό», ούτε να φέρνουμε «κιτς» συμπεριφορές στον πολιτιστικό – για παράδειγμα – τομέα».

Αυτό ήταν το πιό κρίσιμο σημείο της διάλυσης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.
Τα τηλέφωνα στη Συγγρού και την τοπική ΝΔ έσπασαν, τα κινητά πήραν φωτιά, οι νεοδημοκράτες που έγιναν ουκ ολίγες φορές αντικείμενο χλευασμού από τον Γ.Μπουτάρη, ανέμεναν δήλωση αποδοκιμασίας της κ.Πιπιλή, στο υψηλότερο επίπεδο.
Παρά τις επίμονες οχλήσεις, η Συγγρού έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της την οργή των νεοδημοκρατών και αρνήθηκε πεισματικά, επίμονα, φανατικά, αρρωστημένα, αδιανότητα, να αποδοκιμάσει την κ.Πιπιλή. Τότε κατάλαβαν όλοι. Η Συγγρού στηρίζει Μπουτάρη!
Πώς λοιπόν θα κατέβαινε ο Ιωαννίδης υποψήφιος απέναντι στον Μπουτάρη, όταν συνάδελφοί του βουλευτές, ζητούσαν να στηρίξει το κόμμα τον ...πασόκο αντίπαλό του με τις ισχυρές διασυνδέσεις με επιχειρηματικά "τζάκια" και το εκδοτικο-εργολαβικό σύμπλεγμα;
Παρά τις τεράστιες πιέσεις, ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλα: δεν έβγαλε "κιχ", όπως και για τη συνάντηση με τον Μπουτάρη, αγνοώντας επιδεικτικά την κομματική βάση, που τον ανέδειξε στην ηγεσία του κόμματος.
Κανείς στην ΝΔ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει την άκρως απαραίτητη στη συγκυρία των ημερών δήλωση αποδοκιμασίας της Φ.Πιπιλή και
έτσι τέλειωσε η περίπτωση Ιωαννίδη, του τέταρτου "κακοποιημένου" από το κόμμα

Απόστολος Τζιτζικώστας

Μετά την καταστροφή όλων των πιθανών αντιπάλων του Μπουτάρη, ο θίασος της Συγγρού, βάλθηκε να καταστρέψει και το τελευταίο όπλο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: τον νυν Περιφερειάρχη.
Ζήτησαν από τον Α.Τζιτζικώστα να κατέβει απέναντι στον θείο του (και πολιτικό του συμβουλάτορα!) Γιάννη Μπουτάρη. Ο Γ.Μπουτάρης -με πατρική στοργή- τον συμβούλεψε να μην κάνει την κουταμάρα! Έφεραν σε ένα βαρύ δίλημμα ένα στέλεχος που ήθελε να συνεχίσει τη (σίγουρη) θητεία του στην περιφέρεια, ζητώντας του να ...χάσει, κατεβαίνοντας αντίπαλος του θείου Μπουτάρη.
Ο Τζιτζικώστας μάζεψε την ομάδα του κι εκεί (κλαίγοντας κάποιοι!), όλοι σήκωσαν μπαϊράκι στη Συγγρού, ρίχνοντας απίστευτα μπινελίκια εναντίον του μηχανισμού του κόμματος, που τα έκανε μπάχαλο. Είναι αυτονόητο ότι ο "αποδιοπομπαίος τράγος" θα είναι ο άπειρος Παπαμιμίκος, που θα θυσιαστεί για να μην απαντηθεί το ερώτημα "και γιατί αφού η ΝΔ δεν στηρίζει τον Μπουτάρη, δεν αποδοκίμασε την Πιπιλή;"
Στη συνέχεια, κάποιοι "απείλησαν" τον Τζιτζικώστα και τους συμβούλους του με διαγραφή. Άπαντες ήταν παγερά αδιάφοροι στο ενδεχόμενο αυτό, όπως είναι φυσικό, αφού δεν αισθάνονται ότι ανήκουν στην ίδια οικογένεια με την νομεκλατούρα της Συγγρού, που συμφωνεί με τον Μπουτάρη ότι "τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη είναι βλάκες" και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή αν διαγραφούν από ένα κόμμα που δεν αποδοκίμασε την Πιπιλή.
Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κανένας ψυχικός δεσμός Θεσσαλονίκης - Συγγρού.
Ο Τζιτζικώστας που είχε να διαλέξει ανάμεσα στο δίπολο "περιφερειάρχης ή άνεργος", προτίμησε να φανεί -ίσως- αχάριστος με το κόμμα και να μην πάει να χάσει το Δήμο. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι δημοσκοπήσεις τον βγάζουν νικητή απέναντι στον Μπουτάρη, ο νεαρός είναι ...πονηρός Βλάχος όπως λέει κι ο θείος του! Δεν τσίμπησε στο δόλωμα, σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης κι 
έτσι τέλειωσε η περίπτωση Τζιτζικώστα, του πέμπτου"κακοποιημένου" από το κόμμα.

Παναγιώτης Ψωμιάδης

Στον υπεύθυνο του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ, στον άνθρωπο που έφερε στη ΝΔ τις προηγούμενες δεκαετίες περισσότερες ψήφους από όσες όλοι οι άλλοι μαζί, δεν χρειάζεται να σταθούμε ιδιαίτερα.
Είναι ο έκτος στο παρόν άρθρο "κακοποιημένος" από τη ΝΔ

Επίλογος

Κάπως έτσι διαλύθηκε η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, η Συγγρού (όχι το εύκολο θύμα Παπαμιμίκος!) κατάφερε να εξουδετερώσει όλα τα στελέχη της (πλην Καράογλου) και έκανε τους ψηφοφόρους να αποδεχθούν το σενάριο που θέλει τον Αντώνη Σαμαρά να θέλει τον Μπουτάρη. Εδώ που τα λέμε, ο κ.Σαμαράς δεν έκανε τίποτε απολύτως για να διαψεύσει το σενάριο !

Δύο είναι τα κλειδιά για τον ιστορικό του μέλλοντος που θα κληθεί να εξηγήσει, πώς ένα κόμμα που πήρε 37,38% το 2007, έπεσε στο 3,7% το 2015 (ίσως και το 2014):
1) η σιγή του Α.Σαμαρά στην αμετροέπεια Μπουτάρη σχετικά με τη συνάντησή τους
2) η σιγή της Συγγρού στις απόλυτα αντιδεοντολογικές δηλώσεις Πιπιλή, που θα έπρεπε να οδηγήσουν στην άμεση διαγραφή της και αντ΄ αυτής επελέγη η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ, που προσβάλλει το σύνολο των ψηφοφόρων του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Η Συγγρού "κατόρθωσε" να εξαφανίσει όλα τα στελέχη της στη Μακεδονία για χάρη του Μπουτάρη!

Κι έτσι καταλήξαμε σε δημοσιεύματα -σε αθηναϊκά φύλλα- σαν αυτό:


Αυτή είναι όλη η αλήθεια, την οποία κάποιοι μπορεί να μην αποδέχονται σήμερα, 7-2-2014, θα την ξεβράσει όμως η ίδια η ιστορία.

Β.Π. taxalia / 7.2.2014 / 9.30 πμ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη