7 Φεβ 2014

Βικτώρια Νούλαντ:«Ποιός την γαμ... την Ευρωπαϊκή Ένωση…» (βίντεο)

Η επίσκεψή της στην Αθήνα, ή «τί ζητάει η αλεπού στο παζάρι;»
Η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ και «σύμμαχος» υποτίθεται της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακούγοντας τον πρεσβευτή της χώρας της στην
Ουκρανία να τις εξηγεί τηλεφωνικά την κατάσταση στη χώρα και τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ρωσικές παρεμβάσεις, εξέφρασε ξεκάθαρα τις απόψεις των ΗΠΑ για την Ε.Ε λέγοντας σε γλώσσα αλήτικη: «ποιός τη γαμ... την Ευρωπαϊκή Ένωση…» δείχνοντας και το προσωπικό της επίπεδο...

Αυτή η νοοτροπία και το ήθος, δείχνει πεντακάθαρα και το επίπεδο που κινήθηκε η συζήτηση μεταξύ αυτής και των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή της στην Αθήνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, η κυρία Νούλαντ ήρθε να συζητήσει δήθεν «διμερή και διεθνή ζητήματα, θέματα οικονομικής ανάπτυξης και τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων». (Φανταστείτε σε τι γλώσσα τους μίλησε, όταν λέει τέτοιες λέξεις για την Ε.Ε.).
Επίσης, μετά το πέρας των επαφών της στην Ελλάδα, η αθυρόστομη Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Εξωτερικών μετέβη στη Λευκωσία, όπου και συναντήθηκε με την κυπριακή ηγεσία. Σύμφωνα πάλι με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, αιτία ήταν να συζητήσει δήθεν τις «πρωτοβουλίες για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των αμερικανο-κυπριακών σχέσεων».

Με βάση τα λεγόμενά της, αφού oi ΗΠΑ δεν γαμ... την Ε.Ε., ίσως να θέλουν να γαμ.. την Κυπριακή Δημοκρατία και μάλλον αυτό έχουν στο βάθος του μυαλού τους...
Βέβαια η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη, πως η κα Νούλαντ «θα συναντηθεί επίσης με Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκύπριους ηγέτες για να μεταφέρει την αμερικανική υποστήριξη στην επιτάχυνση της προόδου για μια «δίκαιη» (;) και διαρκή διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, μέσω της διαδικασίας που διευκολύνει η αποστολή «καλών υπηρεσιών» του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ»!!
Επιτέλους, να και μια αλήθεια για την επίσκεψής της, η οποία μάλλον κακά μαντάτα προοιωνίζει, καθόσον τυχόν άρνηση αποδοχής των εντολών της βρωμόστομης Εβραίας, συνεπάγεται την πιθανότητα να την ακούσουν να λέει: «Αφήσαμε την Ε.Ε. και ερχόμαστε σε εσάς… Τρέξτε γρήγορα για μπιντέ…»

Η κυρία Νούλαντ προφανώς μεταφέρει και συντονίζει την εφαρμογή της «προσταγής» των ΗΠΑ, όπως αυτή διατυπώθηκε και πρόσφατα από τον αμερικανό ΥΠ.ΕΞ. Τζον Κέρι, προς τον Έλληνα ομόλογό του Ε. Βενιζέλο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στις ΗΠΑ, για την αποδοχή του «σχεδίου Ανάν 2», τόσο από την ελληνική, όσο και από την κυπριακή κυβέρνηση, χωρίς να ερωτηθούν και οι λαοί των δύο κρατών και κυρίως των Κυπρίων, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα αποφασίσουν το ίδιο με το «Ανάν 1»!!!

Όμως, με την υπάρχουσα οικονομική κρίση που μαστίζει τα δύο ελληνικά κράτη και τις επείγουσες γεωπολιτικές μεταβολές που διαφαίνονται λόγω και ενεργειακών ευρημάτων, ο Τζον Κέρι απαίτησε: «Να τελειώνετε με το Κυπριακό, με ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν…», υπονοώντας εμφανώς, ότι τώρα είναι οι συνθήκες κατάλληλες και ποντάροντας στην μηδενική, σχεδόν, αντίδραση των λαών σε Κύπρο και Ελλάδα, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, αλλά και της υποταγής των κυβερνώντων τους στις ΗΠΑ, καθότι οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Αναστασιάδης, έδωσαν γη και ύδωρ μέχρι σήμερα σε κάθε ξένο αφεντικό, αρκεί να κυβερνούν...

Ακόμη, υπάρχουν υπόνοιες, ότι η Νούλαντ μετέφερε εντολές και για το «κλείσιμο» του Σκοπιανού ζητήματος, με την Ελλάδα να πρέπει να συναινέσει σε ονομασία με χρήση του ονόματος «Μακεδονία», για το οποίο συμφωνεί δημόσια και ξεδιάντροπα ο Έλληνας Βορειοελλαδίτης ΥΠ.ΕΞ, Ε. Βενιζέλος!!

Έτσι, ο ρόλος της κυρίας Νούλαντ, που ποτέ δεν ήταν ευνοϊκός για την Ελλάδα, είναι πραγματικά αυτός «της αλεπούς στο παζάρι», που ζητάει, τί άλλο; κοτόπουλα για φάγωμα και δη ελληνικής προέλευσης..
Αν οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί Ελλάδας και Κύπρου, αγαπούσαν πραγματικά τον ελληνισμό και την Πατρίδα, ιδίως δε, αν μέσα στο παντελόνι τους είχαν «περιεχόμενο», θα μπορούσαν άνετα να της απαντήσουν στη γλώσσα της:
«Ποιός γαμ… κυρία Νούλαντ, εσένα και τα αφεντικά σου…»


ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη