2 Ιαν 2014

Σου αρέσει να σε περνάνε οι πολιτικοί για μαλάκα;

Τελείωσε ένα ακόμη παραμύθι των πολιτικών παπατζήδων
Πριν από 4 χρόνια ξεκίνησε ο αγώνας να εισπραχθούν οι "ανείσπρακτες οφειλές προς το δημόσιο" που ήταν 32 δις. Από τότε που ξεκίνησαν να ..εισπράττουν, τα ανείσπρακτα έγιναν 61,4 δις !
Ξέρετε, ο μεγαλύτερος εφιάλτης των πολιτικών, που θέλουν να ...
κυβερνήσουν, είναι να πέσουν σε έναν δημοσιογράφο,ο οποίος δεν ακούει απαθής τις συνήθεις μπούρδες τους ότι "θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή", "θα αναδιανείμουν τα εισοδήματα προς όφελος των πολλών" κι άλλες τέτοιες πίπες που λένε οι πολιτικοί, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από τα προβλήματα, απλώς έχουν μια μανιέρα υπεκφυγής που λέει "εμείς θα βρούμε λεφτά για να κάνουμε όσα λέμε" λες και οι άλλοι δεν θέλουν να βρουν λεφτά, για να ανοίξουν το πουγγί και να γίνουν ευχάριστοι.

Έτσι, το 2009 ο Παπανδρέου στήριξε την υποσχεσιολογία του στα "λεφτά που υπήρχαν" κι όταν κάποιος φιλότιμος δημοσιογράφος τον στρίμωχνε ρωτώντας τον "πού υπάρχουν τα λεφτά", έλεγε "στις ανείσπρακτες οφειλές, που ανέρχονται σε 32 δις". Έτσι, βαυκαλίζόταν ο ηλίθιος ψηφοφόρος, που δεν ήθελε να ακούει αλήθειες, ότι κάποιοι (εξωγήινοι μάλλον) χρωστάνε 32 δις και ο καλός και πονόψυχος Γιωργάκης θα τους τα έπαιρνε και θα τα έδινε σε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, αφού ο κακός Καραμανλής έπαιζε playstation κι έδωσε αύξηση μόνο 4,5%.
Oι εφημερίδες που είχαν πάρει εντολή να βγάλουν τον Παπανδρέου (όχι επειδή τον αγαπούσαν, αλλά επειδή τους είχαν διατάξει να ρίξουν τον Καραμανλή), αβαντάριζαν την υπόσχεση με γελοιότητες του τύπου "το ΠΑΣΟΚ θα αναδιοργανώσει τον εισπρακτικό μηχανισμό" κι άλλες μπούρδες για ηλίθιους ψηφοφόρους, που τους αρέσει να τους φτύνει το κόμμα τους στη μάπα.
Τελικά, όσο κυβέρνησε ο Παπανδρέου, εισέπραξε 16,5 εκατομμύρια ευρώ από τα 32 δις (δηλαδή το μισό τοις χιλίοις!) και φεύγοντας είχε αφήσει ήδη τα ανείσπρακτα στα 43 δις.
Μετά, ήρθαν οι υπηρεσιακές κυβερνήσεις, οι απανωτές εκλογές και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αντί να εισπράξουν τα 32 δις, αύξησαν το ποσό των ανείσπρακτων σε 61,4 δις.
Από τότε δηλαδή που παραμύθιασαν τον κοσμάκη ότι θα εισπράξουν 32 δις, πρόσθεσαν άλλα 29,4 δις ! Διπλασίασαν τα φέσια, αντί να τα εισπράξουν!
Σήμερα, τα ανείσπρακτα είναι 61,4 δις και από αυτά δεν θα πάρουν τίποτε. Μη σας ξαναπαραμυθιάσει κανείς στην προεκλογική περίοδο ξανά, ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, γιατί θα είστε άξιοι της μοίρας σας.

γράφαμε πριν ενάμιση χρόνο, προφητικά:

11 ΜΑΪ 2012


Και πού θα βρείτε τα λεφτά;

Επειδή ξεχνάμε γρήγορα και δεν θέλουμε να θυμόμαστε.
Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο (του 2009), όταν το ΠΑΣΟΚ σάρωσε, οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι, που ήθελαν να ξεφύγουν από το κλίμα ευτυχίας που δημιούργησαν τα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ (MEGA, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κλπ), ρωτούσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία υπόσχονταν ότι ...
θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, ότι θα πέσει χρήμα στην ανάπτυξη, την πράσινη ανάπτυξη, την πράσινη επιχειρηματικότητα, τα πράσινα άλογα κλπ,κλπ:
"καλά όλα αυτά, αλλά πού θα βρείτε τα λεφτά; Θα αυξήσετε τους φόρους;"
Φυσικά, κανείς δεν τολμούσε να πεί την αλήθεια, ότι θα αυξήσει τους φόρους και όλοι κατέφευγαν στη συνηθισμένη γελοία καραμέλα, που λένε όλοι οι ηλίθιοι κρετίνοι πολιτικοί από τότε που υπάρχει το ελληνικό κράτος: "θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή".
Επειδή αυτό το "έργο" με τη φοροδιαφυγή, είχε γίνει από τότε βαρετό, οι καλοί δημοσιογράφοι, προχωρούσαν πιό κάτω κι έλεγαν:
"αφήστε αυτό το παραμύθι με τη φοροδιαφυγή, μας τα παν κι άλλοι, τίποτε άλλο έχετε κατά νου;"
Και τότε οι γίγαντες του ΠΑΣΟΚ, εφεύρεσαν το παραμύθι με τις "ανείσπρακτες οφειλές", στο οποίο στηρίχθηκε η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.
"Τριανταδύο δισεκατομμύρια είναι οι ανείσπρακτες οφειλές μεγαλοοφειλετών. Τριάντα δύο δισεκατομμύρια. Λεφτά υπάρχουν. Εκατοντάδες εκατομμύρια, δισεκατομμύρια...."

Πέρασαν λοιπόν δυόμιση χρόνια, ανελέητου κυνηγιού των ανείσπρακτων.
Πού βρισκόμαστε σήμερα;
Μπήκαν στη φυλακή πάνω από 200 οφειλέτες, για λίγο ή πολύ. Είδαμε αρκετά shows στα κανάλια με χειροπέδες σε επώνυμους.
Αποτέλεσμα;
Στην πράξη, εισπράχθηκαν σε μετρητά, 16,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο, από τα 32 δις (ποσοστό 0,0516% ! ναι ούτε μισό τοις χιλίοις !!!), ενώ ρυθμίστηκαν κάποια άλλα, περίπου 700 εκ.ευρώ, τα οποία φυσικά ΔΕΝ θα πληρωθούν. Μετά από μερικές δόσεις, θα ξανασηκώσουν ψηλά τα χέρια οι επιχειρηματίες, αφού όντως δεν έχουν πλέον λεφτά. Έχουν ακίνητα, που δεν μπορούν να πουλήσουν.
Μετά από δύο χρόνια ανελέητου κυνηγητού λοιπόν, τα 32 δις των ανείσπρακτων, που το ΠΑΣΟΚ άφηνε να εννοηθεί ότι θα γίνουν μηδέν (0), θα τα εισέπραττε δηλαδή από τους οφειλέτες "πλούσιους" και θα τα έδινε σε μισθωτούς και συνταξιουχούληδες, τα ανείσπρακτα ανέρχονται σήμερα σε 43 δις ! Σαράντα τρία.

Όχι μόνο δεν μηδένισαν το ποσό των 32 που παρέλαβαν, αλλά το ανέβασαν στα 43 !!! Όχι, γιατί το θέλησαν, ή είναι διαφθαρμένοι, αλλά επειδή ΔΕΝ υπάρχουν λεφτά και ΔΕΝ θα υπάρχουν για δεκαετίες ακόμη.

Γιατί απλά: με πορδές δεν βάφονται αβγά !

διαβάστε και:

Το MEGA ξεφτιλίζει το ΠΑΣΟΚ (ε;)


για να μην ξεχνιόμαστε, γιατί σε αυτή τη χώρα ξεχνάμε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να πέφτουμε θύματα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.
Τον επόμενο που θα βγεί και θα πεί, όταν τον στριμώξουν "θα βρούμε λεφτά από το μεγάλο κεφάλαιο και τους φοροφυγάδες" καρπαζώστε τον ! Χωρίς έλεος !
και ακόμη παλιότερα

17 ΔΕΚ 2010


Το MEGA ξεφτιλίζει το ΠΑΣΟΚ (ε;)

Aν θυμάμαι καλά, μόνο στο taxalia, διαβάζατε κάθε τρείς και λίγο το θέμα "ρε, τι ωραία που είναι στην αντιπολίτευση", με το οποίο κράζαμε τον λαϊκισμό (αυτή είναι η δουλειά μας!) του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προεκλογικά μας είχε κάνει κεφάλι, με τα ...
32 δισεκατομμύρια ανείσπρακτες οφειλές, τις οποίες ο Καραμανλής, δεν εισπράττει, επειδή τα χρωστάνε φίλοι του (έλεγε ο ΓΑΠ). Τότε, πριν βγεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τους λέγαμε "σοβαρευτείτεεεεεεεεεε!!!".
Αλλά αυτοί οι παρλαπίπες εκεί: "λεφτά υπάρχουν" (μέχρι να τους ψηφίσουμε). Τους ψηφίσαμε λοιπόν και τι έκαναν; Μας είπαν "ε, λέγαμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα, φυσικά και δεν μπορούμε να τα εισπράξουμε".
Και ποιός πρέπει να είναι σήμερα ο ρόλος μας και ο ρόλος σας;
ΑΠΛΟΣ: Να τους φωνάξουμε με τον πιό δυνατό τόνο: "Κουφάλες, αφήστε τα ψόφια και εισπράξτε τα! Εισπράξτε τα!"

"Μπαίνω στον πειρασμό να θυμίσω στον κ. Παπακωνσταντίνου τι σαχλαμάρες έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, είπε ο Καψής (και μπράβο του!)
Απολαύστε το:

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη