6 Ιαν 2014

Ο κυρ Γιάννης φρόντισε το κορίτσι του;

Gabriela Scheiner: Έδωσε θαλπωρή στον Μπουτάρη. Τι πήρε σε αντάλλαγμα; Από χορεύτρια στο γραφείο του… Φούχτελ!


Τις τελευταίες ημέρες πολλή κουβέντα γίνεται για την 57χρονη, Αυστριακή, πρώην χορεύτρια σύντροφο του Γιάννη Μπουτάρη. Προφανώς κάποιος θεώρησε πως έπρεπε να παιχτεί ένα καινούριο επικοινωνιακό χαρτί για να καλύψει το «κομπλεξικοί χωριάτες» του Δημάρχου για τους Θεσσαλονικείς.


Κι ενώ όλοι ασχολούνται με την θαλπωρή που έδωσε η Gabriela Scheiner στον Δήμαρχο, τα επαγγελματικά-οικονομικά στοιχεία της Αυστριακής πρώην χορεύτριας παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τι λέει ο Γιάννης Μπουτάρης περιγράφοντας τη σύντροφό του;  «Μιλάει τα ελληνικά καλύτερα από εμένα και από εσένα, είναι γλυκύτατη, έχει βοηθήσει μη κυβερνητικές οργανώσεις, βοήθησε στην κοινωνική πολιτική του Δήμου και σήμερα μετέχει στην ελληνογερμανική συνεργασία», δηλαδή είναι υπό τον... κ. Φούχτελ. (Πηγή: tovima.gr)

Στο thess.gr διαβάζουμε σχετικά με την κ. Scheiner, με αφορμή την ομιλία της στο TedX Thessaloniki το 2011:

Η Γκαμπριέλα είναι μια γνωστή περίπτωση που την έχει ακολουθήσει ο τοπικός τύπος πριν από πολλά χρόνια. Ήρθε από την χώρα της, την Αυστρία, το ’96 για να συνεργαστεί με την  αμαρτωλή πολιτιστική και βρέθηκε στις Πρέσπες για να αναπτύξει ένα Πολιτιστικό Φορέα. Η διήγησή της ήταν μια απλοποιημένη εκδοχή του πως το έκανε. Λέω απλοποιημένη γιατί είχα μια απορία που την εξέφρασα και στο twitter
Argos_t: Ωραία τα λέει η κα Σάινερ αλλά δεν μας λέει πως επέζησε τόσα χρόνια. Μήπως από ευρωπαϊκά κονδύλια; δεν είναι κακό #TEDxThess
Για να πάρω 2 απαντήσεις από το twitter πάλι :
skoukios: @Argos_t ναι και από πόρους των ΟΤΑ… και κυρίως Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς .. την ξέρω χρόνια :-)
skoukios:@Argos_t Επίσης ήταν καλλιτεχνικός ατζέντης για χρόνια σε συνεργασία και με το Μέγαρο Μουσικής.. την βοήθησε πολύ
Έτσι μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως δημιουργείς χωρίς να χρειάζεται να δουλέψεις για να ζήσεις. Βεβαίως τα παραπάνω δεν αλλάζουν την αξία του έργου της κας Scheiner αλλά καλό είναι να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Η ομιλία της δεν μπορώ ότι με ενθουσίασε αλλά σίγουρα δεν ήταν άσχημη.

Η ΜΚΟ που όμως λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση
Η Gabriela Scheiner ηγείται της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών» η οποία ασχολείται κυρίως με τον αγροτουρισμό. Από το 2011 μέχρι σήμερα στην Διαύγεια υπάρχουν αποφάσεις χρηματοδότησης δράσεων της οργάνωσης από κρατικούς φορείς.  Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ΔΣ της όπως και στις πηγές χρηματοδότησής της.





Από τα αλώνια των Πρεσπών στα σαλόνια του Φούχτελ


Σύμφωνα με το βιογραφικό της στο Linkedin, το 1996 συμμετέχει στη διοργάνωση της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Για 16 χρόνια αποσύρεται στις Πρέσπες, όπου αφιερώνεται στο έργο της ΜΚΟ της και το 2012 την βρίσκει να συμμετέχει στην αμαρτωλή Womex, η οποία χρηματοδοτήθηκε με 235.000€ από το Δήμο Θεσσαλονίκης (όμως ερευνάται το θέμα από την αρμόδια υπηρεσία  του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου το παρέπεμψε η αποκεντρωμένη διοίκηση).

Από τον Ιούνιο του 2013 δηλώνει Συντονιστής του Γραφείου Δημάρχων του Ελληνογερμανικού Δικτύου, το οποίο στεγάζεται στο δήμο Θεσσαλονίκης, υπό τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για δουλειά του Μπουτάρη, ο οποίος αφού έκανε τις επαφές με τον Φούχτελ, φρόντισε να τοποθετήσει στο γραφείο την σύντροφό του, ως συντονιστής της ελληνογερμανικής συνέλευσης.

Tο ελληνογερμανικό γραφείο δημάρχων έχει έδρα στην Κυδωνιών, από όπου ο Γιάννης Μπουτάρης που έκανε αγώνα να διώξει το ΣΑΕ. Έφυγαν οι Έλληνες ομογενείς, ήλθαν οι Γερμανοί... (Αλήθεια για αυτό υπάρχει έγκριση Δημοτικού Συμβουλίου;)

Ανακοίνωση οργανωτικού περιεχομένου της Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014
στην προσωπική της σελίδα στο Facebook

Παράλληλα η Γκαμπριέλα Σάινερ δουλεύει για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, η οποία κατά σύμπτωση στεγάζεται εκεί που στεγάζεται και το γραφείο δημάρχων.



Όπως βλέπετε, ο Γιάννης Μπουτάρης δεν αφήνει ατακτοποίητα τα κορίτσια  του…





reporterthess@gmail.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη