11 Ιαν 2014

Ελένη Ράικου και Πόπη Παπανδρέου: Οι Σιδηρές Κυρίες της Δικαιοσύνης

Διαβάστε ποιές είναι οι δύο γυναίκες  που έχουν δώσει «πρόσωπο» στην ελληνική Δικαιοσύνη 

Ράικου και Παπανδρέου αποδίδουν - κάνοντας απλώς τη δουλειά τους- ένα αίσθημα δικαίωσης στην κοινωνία καθώς έχουν διαχειριστεί υποθέσεις όπως αυτή του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, υποθέσεις που πριν από ορισμένα χρόνια λίγοι θα πίστευαν πως θα έπεφταν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Ελένη Ράικου και Πόπη Παπανδρέου, έρχονται και πάλι στην επικαιρότητα αυτήν την φορά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των ενταλμάτων κατά πρώην στελεχών της Τράπεζας και γνωστών επιχειρηματιών όπως ο Άγγελος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ελένη Ράικου
Η Ελένη Ράικου είναι σήμερα 52 ετών, παντρεμένη με στρατιωτικό γιατρό και μητέρα δύο παιδιών. Βρίσκεται στο εισαγγελικό σώμα εδώ και 20 χρόνια. Ήταν η πρώτη γυναίκα που έφτασε σε αυτό το αξίωμα σπάζοντας την ανδροκρατούμενη μέχρι τότε θέση αυτή αντικαθιστώντας τον Γρηγόρη Πεπόνη στην θέση του οικονομικού εισαγγελέα
Η Ελένη Ράικου έγινε ευρέως γνωστή από τον χειρισμό σημαντικών υποθέσεων. Μεταξύ αυτών οι επιχορηγήσεις του υπουργείου Πολιτισμού και του Χρήστου Ζαχόπουλου καθώς και αυτή της Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Φοίτησε στην Νομική Σχολή Αθηνών και μπήκε στο δικαστικό σώμα το 1993. Ίδρυσε το τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος και έχει αναλάβει πολύκροτες υποθέσεις όπως αυτή του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Έδειξε τόλμη που δεν έδειξαν οι προκάτοχοί της και άνοιξε την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.

Πόπη Παπανδρέου
Κατάγεται από τις Συκιές Άρτας, μεγάλωσε στα Πατήσια, σπούδασε στη Νομική Αθήνας, έκανε μεταπτυχιακά στο ποινικό δίκαιο, είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Νομική Αθηνών και μπήκε στο δικαστικό σώμα το 2008.
Η Πόπη Παπανδρέου είναι αυτή που «έβγαλε» το πόρισμα για τον πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελο Φιλιππίδη, στον οποίον καταλογίζει εισοδήματα τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, ενώ του καταλογίζει ενέργειες οι οποίες είχαν ως στόχο την διαφυγή του στο εξωτερικό. Όταν κλήθηκε να βοηθήσει στην υπόθεση για τα στημένα παιχνίδια η Πόπη Παπανδρέου είχε μόλις τρία χρόνια πορεία στο εισαγγελικό σώμα.
Όχι μόνο ασχολήθηκε, αλλά ξεσκέπασε τρεις υποθέσεις της παράγκας. Την πήρε μαζί της στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος η Ελένη Ράικου. Η κυρία Παπανδρέου έχει και συγγραφικό έργο σε βιβλία με νομικό περιεχόμενο πρωτίστως που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σάκκουλα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη